Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, mám kočárek Emmaljunga Mondial Duo Combi Creme Leatherete - smetanová koženka. Máte některá kočárek z tohoto materiálu? Ošetřujete ho nějakou inpregnací? Nánožník na hluboké korbičce popraskal (pidiprasklinky v místech, kde je materiál pokrčený), nebyl ošetřován ničím, jen čištěný mýdlovou vodou
…právě tak, jak se píše v návodu. Moc díky za tipy a zkušenosti. Petra
Petro, fakt stojí v tvém návodu mýdlem?. V mém nemeckém je mýdlo jen u textilu, kdezto u umelé kuze je zakázáno a doporucují pouze vodu s mycím prípravkem, nebo prípravkem na umelou kuzi. A jednou zacas (kdyz chces) osetrit balzámem na umelou kuzi (jako na pohovky). My jsme jeste nedelali a to mám uz starsí kocárek. Kamarádka v nem odvozila dokonce tri deti a furt je v pohode. Umelá kuze je naprosto bezproblémová, já vidím jediný problém v tom chromu. Prece jenom výrobce nenapadlo, ze se u nás tolik solí.
Lamm: No to je zvláštní…mám návod v polštině, je tam „voda s lagodne mydlo“
…tak jsem pochopila, že nějakým jemným mýdlem
. Kočárek jsem koupila od kamarádky, je krásný, akorát nánožník na hlubokou korbičku je lehce místy popraskaný, tak jsem chtěla ochránit ostatní části kočárku. Moc děkuji za info, koupím něco na tu koženku. Vnitřek tedy myješ mýdlovou vodou? Jo Lamm, jak čistíš ten podvozek? Zkusím sehnat nějaký návod, ale asi bych to jen očistila vodou od soli a vytřela do sucha. Souhlasíš?
to o té vode s jemným mýdlem mám v návodu také, akorát dole stojí poznámka s vykricníkem, ze se tak nesmí mýt kocárky s umelou kuzi. Na ty doporucují z bezných mycích prostredku vodu se saponátem. Já myju vsechno pouze obycejnou vodou, nekdy pridávám pár kapek levandulového oleje. Myjeme se tím i my, nesnesu jakékoli mýdlo, tak proc ne kocárek
Podvozek také vodou, výrobce doporucuje dosucha otrít. My na to kasleme, ale zase nejsme vubec kocárkoví, takze v zime kocárek moc v povozu nebyl. Ne ze by ta velká kola nebyla do snehu jak delaná. kdyz jsme vyazili, jelo se skvele i v 30 cm. Manzel na to první vycistení (kdyz k nám kocárek dorazil) pouzil jakýsi prípravek na sedacky do auta, vycetl to na netu. Kamarádka myje prípravkem na kozenkovou sedací soupravu. Na netu sem vycetla cosi i o krému na boty ![]()
Díky moc Lamm…:)
Možná už chápu, proč to kamarádce popraskalo:)..Budu se řídit Tvými zkušenostmi!!! Měj se hezky Petra