Fleky na těle

373
28.8.13 14:40

fleky na těle

Ahoj holky,
o víkendu jsme dceři (2 roky) našli na těle flek podobný kousanci od komára (hovada, popálení od kopřivy) - prostě červený flek, uprostřed tělové barvy. Včera měla fleky přes půl zad, v noci na celém břiše. Ráno měla trošku teplotu, ale než jsme dojeli k doktorce, neměla nic (ukazovali jsme jen fotku). Po odpoledním spaní měla fleky i na obličeji a krku - jako by ji někdo protáhl kopřivami. Nevíte, co to může být? Doktorka nám dala Zyrtec, že asi nějaká alergie. Ale nevím, na co si dát pozor :( Nemáte někdo zkušenost?
Dcera si to škrábe, na omak jsou ta místa horká.
Díky moc, L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2834
28.8.13 14:48

Malá má takhle občas atopickou ataku. Když jí třeba lezou zuby, nebo se špatně vyspí, tak se takhle nárazově osype. Vypadá to tak, jak popisuješ. Nejlepší je naložit do ovesné koupele a pořádně promastit. Pokud je to teda ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.8.13 14:50

Nejspis co popisujes je koprivka.NEco snedla po cem se ji to mohlo udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.13 15:01

My jsme měli něco podobného - nakonec to byla reakce na prací prášek nebo aviváž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9032
28.8.13 15:32
@LadyButterfly píše:
My jsme měli něco podobného - nakonec to byla reakce na prací prášek nebo aviváž…

Souhlas, měli jsme taky, na prací prášek a jednou na dětský mycí gel, vypadalo hrozně, jak když jí hodíš do kopřiv, puklice jako hora, pomohlo nám excipial kids na promaštění, je pro atopiky, volně prodejný v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
28.8.13 15:36

Nevím, jak u dětí, ale já se tento víkend ráno probudila a svědila mě celá pr..l. Když jsem se podívala, co tam mám, vypadalo to, jak popisuješ. Bylo to úplně příšerné - přes celou pravou půlku obrovský flek a na levé asi 15cm pruh jakoby od kopřiv nebo jako řada štípanců. Trochu kopřivku jsem měla i na břiše. Namazala jsem to Fenistilem (kojím, tak jsem nechtěla nic zobat), během hodiny to splasklo a přestalo svědit a do večera to bylo úplně pryč. Den předtím jsem nejedla nic nového, nepoužila žádnou novou kosmetiku, prací prášek, takže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
28.8.13 18:47

Moc díky. Nejsem si vědomá, že by jedla něco nového, co dřív neměla. Teď možná jí víc rajčat, jak jsou na zahradě, ale ty jedla i před tím. Peru v gelu Lovela, dávám navíc máchání - takhle peru od narození. Kosmetiku požíváme dětskou, teď žádné změny. Nevím, jestli ji mazat Fenistilem - fleky se jí objeví, po nějaké době zmizí a objeví se jinde - abych jí nemazala postupně celé tělo. Uvidíme, budeme brát 5 dní Zyrtec a uvidíme, co potom.
Díky všem za info. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
4.1.14 20:46

Mam dotaz dnes se syn osypal těmito flíčky může to být z pracího prášku děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
4.1.14 20:55

Nemel horečku před tím? Nějaká pátá šestá nemoc treba? Ale z prášku to ma jen někde bych řekla, ze vy to měl jednolity všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
4.1.14 21:03

No na silvesta začal mit 38,5 dala jsem nurofen a v patek už horečku neměl trochu kašle a dneska po odpolednim spani se začal škrábat a měl tyto flíčky na zadech, nohách, a rukách dala jsem fenistil kapky a po 20 minutach to přešlo tak nevim co to bude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.1.14 21:25

Zašla bych radši k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
4.1.14 21:37

No to určitě zajdu mám dvojčata a tomu druhému se to udělalo večer na bradě jinde to neměl tak hned dostal taky fenistil tak zitra uvidime jestli se to objevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.2.14 08:59

Mam dotaz..sestre se z niceho nic udelaly kolem krku rude fleky..po pul hodine je mela i na brise a pazich..a behem 10minut se slily vsechny dohromady.Pred tim jedla vse na co je zvykla. Pouze tvaroh v buchte nebyl kupovany ale domaci..ze by ten to mohl byt? Porad te prosim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.2.14 22:26

flicky

Ahoj holky 2dny zpet se nam zacaly po celem tele objevovat flicky a dnes dcera je osypana od hlavy az k pate jako spalena od kopriv byli jsme u doktorky a pry ma silnou alergii na znacku johnson pry to je velmi spatna firma pac jeji pripravky drazdi velmi pokožku děťátka. tak jsme koupily dne mydlo od nivey a tekuty prasek od lovely tak uvidíme jinak nam na to nic nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek