Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ShadowDancer no , zůstávají mi po pupinku, hlavně po těch co vymáčknu takové ty červené rudé fleky, a hlavně na tvářích, ale některé co jsem měla před měsícem zmizely úplně a některé jsou tam porad
příkladem fotku z internetu, nějak tak to mam
@Teri18 ono záleží jak hluboko byl, jestli si do něj ďoubala (já to dělám
takže po roznípání se mi hojil - loupal i měsíc) a taky sluneční záření. Výborně mi na to zabíral levandulovej olej. Ale vracím se ke kombu z lékarny. Používám La Roche Posay Effaclair čistící gel. Pak to namažu krémem od stejné značky, hodím od Biodermy na roztažené póry. Masku dávám gomážovou ze Sephory. Tam mi poradily ženské, že na takovouhle pleť třeba vůbec nebo málo používat peeling a ta gomáž je uplně nebe pro mojí pleť. Ono to svádí, ale čím víc tu pleť budeš manuálně namáhat, tím to bude horší.
Takže určo mazat. Vzhledem k tomu že to jsou jizvy tak se tak o ně i starat. Viz to sluníčko. A zkus ten levandulovej olej, seženeš v drogerii od značky Saloos. ![]()
@ShadowDancer já si teď objednala od LRP Effaclar duo má to být na fličky a jizvicky, ale dost mě stipe, ale po několika minutách to pak přejde..a póry hezky stáhne, ale mam spis plet takovou vysušenou, tak nevim ![]()
@ShadowDancer peeling už celkem pěknou dobu si nedělám, nevim, přijde mi, ze pak jsem ti plet akorat rozdrazdila ![]()
No ono tahleta řada je údajně hrozně agresivní. A nezdá se to, ale aknózní pleť je většinou citlivá a háklivá na vysušení. Akorár pozor na ty oleje, oni by jinak měli vysušovat, takže je musíš vmasírovat do vlhké pleti. A pak třeba nanést ten krém od LRP. ![]()
Jaký fleky myslíš? Ono totiž, mě teda popravdě fleky po akné nemizí.
Nicméně rozhodně bych to mazala co to jde. Mám akné už řadu let, mám ho po matce a spíš než vysušovat doporučuju mazat a mazat. A v létě nejsilnějším UV faktorem, aby ty fleky nevylezly ještě víc na sluníčku.
A nemůžu říct vlastní zkušenost ale kvůli flekům a jizvám chci po skončení kojení zkusit laser.