Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
zeptej se spíš na kožním, může se vrátit celkem snadno.. si myslím teda
já jí teda nemám, ale děti se jí pořád nemůžou úplně dokonale zbavit, a doktorka mi říkala, že funguje podobně jako atopák, stačí něčím kůži podráždit a objeví se
@sinapis.alba Právě moje kožní mi se seboreou vůbec nepomohla, řekla, že to nic není. Asi se obrátím na mou kadeřnici, která mi právě poradila i ten šampon.
Děkuju!
Za sebroreu můžou kvasinky a nerovnováha mikrobioty na pokožce hlavy. Barvení ji může narušit, ale nemusí. S tím že je spíš pravděpodobné, že se to bude vracet.
Takže před tím, než se budete barvit - posilujte zdravou mikrobiotu na hlavě - po každém mytí hlavy používejte kyselý oplach - naředěný ocet, nebo citron. Kvasinky kyselé nesnáší a ty žádoucí mikrobové ho naopak snáší dobře. Případně můžete pro jistotu ještě přidat kefírové zábaly. Kadeřnici při barvení řekněte, že s tím máte problém, ať použije vhodnou regeneraci po barvení.
A kdyby se to přeci jen podráždilo, tak se hned vraťte k šamponu, co vám zabírá.
@Anonymka0007 jako fakt?? že to nic není?? kožařka za všechny prachy
holce na to dala recept na nějaký krém, co v lékárně namíchali a doporučila vhodné šampony.. nejvíc jí teda pomohlo umytí žitnou moukou, prý i ovesné vočky jsou dobré.. a právě mi říkala, že to je nějak příbuzné s atopákem a snad i s lupénkou, či co.. a ty kvasinky jak píše @Ou ty v tom určitě hrajou roli