Barvení vlasů po seborei

2084
11.1.19 16:00

zeptej se spíš na kožním, může se vrátit celkem snadno.. si myslím teda :nevim: já jí teda nemám, ale děti se jí pořád nemůžou úplně dokonale zbavit, a doktorka mi říkala, že funguje podobně jako atopák, stačí něčím kůži podráždit a objeví se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11.1.19 16:22

@sinapis.alba Právě moje kožní mi se seboreou vůbec nepomohla, řekla, že to nic není. Asi se obrátím na mou kadeřnici, která mi právě poradila i ten šampon. :think: Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.1.19 16:33

Za sebroreu můžou kvasinky a nerovnováha mikrobioty na pokožce hlavy. Barvení ji může narušit, ale nemusí. S tím že je spíš pravděpodobné, že se to bude vracet.

Takže před tím, než se budete barvit - posilujte zdravou mikrobiotu na hlavě - po každém mytí hlavy používejte kyselý oplach - naředěný ocet, nebo citron. Kvasinky kyselé nesnáší a ty žádoucí mikrobové ho naopak snáší dobře. Případně můžete pro jistotu ještě přidat kefírové zábaly. Kadeřnici při barvení řekněte, že s tím máte problém, ať použije vhodnou regeneraci po barvení.

A kdyby se to přeci jen podráždilo, tak se hned vraťte k šamponu, co vám zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
11.1.19 17:55

@Anonymka0007 jako fakt?? že to nic není?? kožařka za všechny prachy :roll: holce na to dala recept na nějaký krém, co v lékárně namíchali a doporučila vhodné šampony.. nejvíc jí teda pomohlo umytí žitnou moukou, prý i ovesné vočky jsou dobré.. a právě mi říkala, že to je nějak příbuzné s atopákem a snad i s lupénkou, či co.. a ty kvasinky jak píše @Ou ty v tom určitě hrajou roli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek