Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, jsme druhy den po třetí hexavakcine a malá mi cely den pláče, moc nepapa a udělali se nám fleky na telicku i hlavičce, volala jsem doktorce a prý je to v pořádku, ale mě se to moc v pořádku nezdá. Nesetkala jste se s tím některá? Take měla zvýšenou teplotu.
@Lucyee S tímto bych k té doktorce asi raději jela. Nebo pohotovost? Měla bych strach. Starší syn byl po 4. hexe mimo skoro týden. Horečky kolem 40, hrůza. Ale fleky ne. Mladší zatím po 3 hexách a zatím celkem ok. Až na vyrážku, která vypadala jako atopák. Příští týden má jít na poslední a bojim, bojim. Hrozně
Držím palce, ať je malá v pohodě, ale raději s ní někam běž ukázat.
Jak „v pořádku“?
Je to nežádoucí účinek očkování, jak moc vážný, to takhle na dálku těžko soudit, ale „v pořádku“ to teda není. Jela bych k doktorce a trvala přinejmenším na zdokumentování a nahlášení nežádoucích účinků. Dokud to rodiče nebudou důsledně dělat, tak se na poli povinného očkování nikdy nic nepohne a pořád budeme nucení do malinkých dětí cpát sajrajty, které jim škodí.
Sla bych to dr ukazat. Malej je po druhe davce a mel jen jednou 37,2. Jinak trochu vic spavy, ale pricitam to spis horku. Tohle by asi mela videt. Pokud i pak rekne, ze je to ok, budiz.
@Lucyee píše:
Maminky, jsme druhy den po třetí hexavakcine a malá mi cely den pláče, moc nepapa a udělali se nám fleky na telicku i hlavičce, volala jsem doktorce a prý je to v pořádku, ale mě se to moc v pořádku nezdá. Nesetkala jste se s tím některá? Take měla zvýšenou teplotu.
Určitě zajít k doktorovi. Nám zřejmě 3. dávka hexy rozjela cukrovku. Nějaká geneticka dispozice nejspíš musí být, ale u nás nikdo v rodině DM1 nemá. Malá měla „jen“ teplotu po hexe jinak nikdy nemocná nebyla.
Anonym, protože to ví jen nejbližší rodina a pár známých.
Dr je tedy dobrá diagnostička. Po telefonu říct - už jen o vyrážce, kterou neviděla, že je to běžné…
Souhlasím s ostatními. Zajet k ní a trvat na zapsání do karty. Nežádoucí účinky můžete hlásit i sama tady
A příští očkování bych dobře promyslela. Reakce může být i větší.
@Lucyee píše:
Ano, mně lékařka řekla, že některé děti jsou plačtivější a atop, který se rozjel v časové souvislosti s očkováním je častý, očkovalo se dál. Po pětiletém přeočkování se objevily další problémy „v časové souvislosti s očkováním“, takže jsme přeočkování v deseti letech odložili na neurčito = podepsala jsem, že očkování odmítám. Mrzí mě, že jsem před jedenácti lety věděla o očkování akorát to, že je „povinné, prospěšné a bezpečné“, dnes bych asi dala schéma 2+1 s maximálními možnými rozestupy a třeba bychom se vyhnuli problémům, které se u syna objevily. ![]()