Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, vim ze je tu spoustu diskuzi o reakci mmr. Ale mne by konkretne zajimalo zda tu jsou pripady deti, ktere meli reakci treba druhy treti nebo ctvrty den proste driv nez se uvadi ten 7-14 den. Mala byla pred ockovanim naprosto zdrava, ve ctvrtek dostala prvni davku priorix a dnes uz ma teploty a rymu, spatne spi a je protivna. Davam cecko i decko tak jsem doufala ze reakvi nejak zmirnim tohle bych teda necekala.
![]()
Segry mala mela uz 4. den horecky, spatne spala a pak se i desne osypala.. Preslo to ale blbe spala asi mesic
@JanaJeli píše:
Segry mala mela uz 4. den horecky, spatne spala a pak se i desne osypala.. Preslo to ale blbe spala asi mesic
Jej to mi ani nerikejte
… A to mi dr rikala ze reakce byvaji opozdene. No parada tes jeste ceka osypani. achjo ![]()
My měli u jednoho z dvojčat reakci už třetí den i když doktor tvrdil, že reakce to ještě není, ale nejspíš 6 nemoc která se do toho zapletla, ale druhé dvojče ji nedostalo, tak o tom pochybuji, že šlo o 6 nemoc.Pak kolem toho 10 dne už nebyly reakce žádné ani u jednoho
@ilonka12 píše:
My měli u jednoho z dvojčat reakci už třetí den i když doktor tvrdil, že reakce to ještě není, ale nejspíš 6 nemoc která se do toho zapletla, ale druhé dvojče ji nedostalo, tak o tom pochybuji, že šlo o 6 nemoc.Pak kolem toho 10 dne už nebyly reakce žádné ani u jednoho
A vase ditko uz melo sestou? Mala 6 nemoc uz mela a ta se pry anad uz pak nevraci. No to by bylo skvely aspon by to mela za sebou rychlejc. Taky me pak napadlo ze se oslabil organismus a proto chytla nejake nachlazeni. ![]()
@Barunkaska pokud ji už měla, tak o 6 nemoc u vás nepůjde a já vlastně dodnes nevím jestli to byla reakce nebo 6 nemoc, předtím ji neměli.
Syn i dcera byli ted minuly mesic na Priorixu. Dcera na prvni davce, naprosto zdrava, dva dny po injekci ryma jak blazen a teplota asi 37.3. Syn mel druhou davku o 14 dni pozdeji nez dcera a opet naprosto zdravy pri ockovani a cca od tretiho dne unava, protivnost a ryma jak blazen. Takze otazka je zda je to jen shoda nahod nebo to byla reakce na ockovani. Ani jeden uz pak nemeli zadnou dalsi reakci.
@Barunkaska myslím, že ani žádný lékař ti stoprocentně neřekne, zda-li se jedná o reakci či přidruženou virozu.
Syn měl třeba po druhé a třetí dávce hexy vždy od třetího dne po očkování rýmu, znova teplotu, případně i kašel. Prostě reakce organismu na oslabení imunity. Vždy očkován zdravý. Jak to bude teď u priorixu, uvidíme, byl na první dávce včera. ![]()
@Anny2148 píše:
Syn i dcera byli ted minuly mesic na Priorixu. Dcera na prvni davce, naprosto zdrava, dva dny po injekci ryma jak blazen a teplota asi 37.3. Syn mel druhou davku o 14 dni pozdeji nez dcera a opet naprosto zdravy pri ockovani a cca od tretiho dne unava, protivnost a ryma jak blazen. Takze otazka je zda je to jen shoda nahod nebo to byla reakce na ockovani. Ani jeden uz pak nemeli zadnou dalsi reakci.
Uplne presne jak pisete z naprosteho zdravi ryma teploty kolem 37,6 unava protivnost to je proste podezrely. Koukam ze uz jste druhy co meli takto a pak uz nic… Navic mala ma virozu povetsinou ze uz nekolik dni predem poznam, ze bude ryma a tentokrat jen sup ryma a sup teplota. Tu u virozy ma jen kdyz uz je to fakt v plne sile rozjety. ![]()
Ja myslim, ze urcite muze. To ze se uvadeji NU od 7.dne je proto, ze to je nejcasteji. Sice ty oslabene viry v tele napred nejak koluji, nez zacne telo reagovat, ale myslim, ze urcite muze byt reakce hned. Vzdyt jsou i pripady, kdy dite napr place ci je apaticke jeste tyz den..Doktori casto nepriznaji NU nikdy..Ale samozrejme, nikdo to s jistotou nerekne. Ja myslim, ze to muze byt rekace klidne na ockovani.
@marketak5 píše:
Ja myslim, ze urcite muze. To ze se uvadeji NU od 7.dne je proto, ze to je nejcasteji. Sice ty oslabene viry v tele napred nejak koluji, nez zacne telo reagovat, ale myslim, ze urcite muze byt reakce hned. Vzdyt jsou i pripady, kdy dite napr place ci je apaticke jeste tyz den..Doktori casto nepriznaji NU nikdy..Ale samozrejme, nikdo to s jistotou nerekne. Ja myslim, ze to muze byt rekace klidne na ockovani.
Take jsem presvedcena ze jo, ona nema takovy nastup virozy. Tu vzdy poznam uz treba tri dny dopredu nez propukne ted proste jeden den zdrava cila a druhy den teploty unava a ryma.
Oni to v pribalaku i je neco jako viroza. Je to tam teda napsany jinak. Jinak zlata viroza
Tak at je brzo dobre
@JanaJeli píše:
Oni to v pribalaku i je neco jako viroza. Je to tam teda napsany jinak. Jinak zlata virozaTak at je brzo dobre
Pribalak jsem bohuzel necetla, dekujeme snad brzo bude. Cekala jsem kdeco ale takhle rychlou odezvu teda ne. ![]()
@Barunkaska Dcera byla u te rymy tak silene protivna ze jsem si myslela ze mi hrabne. Proste to bylo zvlastni, vetsinou na rymu (virozu) takhle prehnane nereaguje. Kdyz to mel dost podobne i syn o 14 dni pozdeji, tak me prave napadlo jestli to neni po tom ockovani a jak jste psala ze ma rymu tak jsem si na to hned vzpomnela.
Ale jak tady nekdo psal, zlata ryma, pokud to opravdu bylo po ockovani. Ja se bala horecek atd.