Fleky po nestovičkách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
809
23.6.10 10:11

Fleky po nestovičkách

Malá měla neštovice, perfektní průběh, vše o.k. Ale cca 5 fličků jí zůstalo - hlavně na břiše a nohou. Zmizí časem? Mazat příp. pořád pudrem? Je zvláštní, že ostatní úplně vymizely a vybledly, ale tyhle zůstaly červené…
Nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
FloraBolger
23.6.10 10:14

Ahojky - syn měl neštovice před dvěma lety - výsev hlavně dole na bříšku a na zádech. Ještě cca 5 měsíců po vyléčení to bylo viditelné…pak se flíčky ztratily ani nevím jak. Ničím jsme nemazali - měla jsem zkušenost od neteře, u které to také takhle dlouho trvalo. Přeju hodně trpělivosti :wink:

• Citovat
  • Upravit
338
23.6.10 10:18

my měli nestovice v unoru,jeste ted ma flicky na brise a zadech, ale mizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
23.6.10 12:08

Nechat být, v létě se opálí a kůže se obnoví, zmizí to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
23.6.10 13:06

Malá byla po neštovicích prodělaných letos v lednu celá flekatá,už to převážně zmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
23.6.10 14:25

Holky,sice nemáím příspěvek přímo k tématu,co se týče fleků po neštovicích,ale neštovic se to týká taky a nechci zakládat novou diskuzi.

Nemáte některá zkušenost,že by vaše dítko mělo při neštovicích zduřelé uzliny ?Syn zrovna neštovice prodělává a hned s prvním výsevem pupínků se mu hodně zduřely uzliny na krku,vzadu pod vlasama,za ušima a i v třísle a podpaží.Uzliny jsou na dotek citlivé a na krku ho bolí i bez dotyku.Netrápí ho ani tak samotný neštovice,ale spíš ta bolest uzlinek.Četla jsem na netu,že u neštovic mohou být zduřelé uzliny,záleží na jednotlivém jedinci…ale přesto se chci zeptat,jestli jste to někdo taky tak měli?Díky moc.S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
25.6.10 14:04

Štěpánek má zduřelé uzliunky vzadu na krku ve vlasech,ale jestli ho to bolí,nevím.Možná v neděli a pondělí,protože se v noci vzbudil a šíleně plakal a sahal si rukou vzadu na hlavu a přejížděl si přes ouška.Dokonce jsem s ním jela na pohotovost,že má zánět v uších,ale ty byly vpořádku.Takže to možná opravdu byly ty uzlinky.Nevím.
V pondělí jdeme na kontrolu,tak se na to dr. zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Candy37
9.7.10 14:42

Ano,máme stejnou zkušenost. Moji dva synové /5+2/ nyní prodělali neštovice a já bohužel s nimi /37/ a menší měl zvětšené uzliny vzadu na hlavě. S manželkou nás to vylekalo /ani jsme nevěděli,že vzadu ve vlasech nějaké uzliny jsou/ a doktor nás ujistil,že to patří k tomuto onemocnění. Jinak všem maminkám doporučuji nechat prodělat tuto nemoc děti již v dětství,i za cenu návštěv u nemocných,nebot´ já jsem prožil hotové peklo. 6 dní 39-40C horečky,nakonec léčba tetraciklinem a výsev byl katastrofální.

• Citovat
  • Upravit
vištejnová
6.11.11 09:49

zduřelé uzliny

Moje vnučka má 3 den neštovice.Je hodně osypaná , ale nejvíce jí trápí zduřelé a bolestivé uzliny za ušima v podpaží a mezi nožkama.Prívě jsem hledala jestli to patří k neštovicím nebo je to ještš něco nového až jsem si přečetlaváš článek.Lékař jsem se zatím nptala ,protože je neděle. :-D

• Citovat
  • Upravit
22
16.7.24 07:31

U syna je to uz asi mecic, co se mu uplne zahojili vsehny puchyrky a porad je flekaty jako muchomurka.
Vzhledem k tomu, ze je cervenec, prazdniny a 30stupnu, tak ochrana kuze je pouze mazani kremem proti slunci 50. Dlouhy rukav ted fakt nehrozi :( Nekdo zminoval, ze to muze trvat i 4-5 mesici, nez cervene fleky z kuze uplne zmizi, tak doufam, ze to tak bude i u nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí