Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s tím, že vám dělá prášek fleky. Asi dva roky už peru v Rexu a nestávalo se mi to. Teď hned několikrát za sebou jsem zničila bílé halenky, kalhoty a mikiny. Všude jsou namodralé flíčky, které už podruhé vyprat nešly. Domnívám se tedy, že je to z těch krystalků obsažených v Rexu, můžete mi teda někdo něco doporučit, co nebude dělat fleky na bílém prádle? A nevíte, zda se něčím dají fleky ještě odstranit, z již zničených věcí? Mockrát děkuji za odpovědi, mějte se
Taky se mi dělaly na oblečení fleky, používám persil, už se nedělají, já myslela že mi to dělá pračka. NIkdy jsem nepřišla na to čím to je fleky byly někdy i dost velké někdy hodně malých flíčků. Ted už mi to nedělá. Ty co se mi udělaly se mi nepovedly ničím odstranit
![]()
Párkrát se mi to stalo, když manžel nasypal moc prášku a ten se nerozpustil. Vypálilo to fleky a je to neodstranitelné- je to jako fleky od sava.
A máchadlo používáte? Měla jsem podobný problém - ale jen u bílého prádla…přestala jsem k bílému přidávat máchadlo a už je to dobrý…Peru v Arielu a Persilu - německém. ![]()
Používám gely a tam ten problém není. A na bílé prádlo se mi nejvíc osvědčil gel na bílé prádlo z DM drogerie (White senzation)
Tak ho zkus, třeba ty fleky aspoň vyblednou ![]()
Děkuji za rady, vyzkouším, co mi radíte a uvidím. Každopádně jsem teď z každého praní nervózní ![]()