Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
prosím má také vaše dítko na těle něco podobného jako naše Evča? Má již od narození na bříšku znaménko/flek - jde o bílé místo bez pigmentu. Velikost až podezřele pravidelného obdélníku.
Já jen, že na diskusi, kam pravidelně přispívám, se před časem přihlásily další dvě maminy, jejichž děti mají něco podobného..tak pátrám dál, jestli se ještě někdo nepřihlásí..
Naše holčička to nemá, ale já jo, skvrnku na břiše bez pigmentu, asi 1cm x 1cm, není to teda pravidelnej obdélník, je to prostě flíček ![]()
Díky. No mě bylo tehdy divné, jak ty maminky psali, že jejich dítě má právě taky takové místo bez pigmentu a podobný tvar a taky na bříšku..když jsem to tehdy četla, tak mojí hlavou proudily až sci-fi v podobě čipování dětí
![]()
Můj brácha i táta to mají taky. Mají na břiše takový bílý flek, velký asi 4×4 cm.
Evča to má 2,5×0,5 cm, ale úplně rovný, pravidelný, jak narýsovaný podle pravítka..
@Evulina
Vitiligo. Casem muzou pribyvat dalsi. Delat se s tim neda nic, jen dukladne mazat opalovakem, snadno se spali.
Moje sestra to má taky. Něco jako znamínko, taky na břiše. Pozor, snadno se to spálí. Nijak se to nešíří, má to od narození.
Moje mala ma na brisku oboje - svetlejsi i tmavsi flek, udajne znamenko…