Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My jsme byli, malé bylo 9 dní. Fotografka byla velmi opatrná, s miminkem to uměla, věděla, jak ji uchopit, vše dělala velmi pomalu, aby to miminku bylo co nejvíc příjemné. V průběhu jsem i přebalovala, kojila, bylo tam teplo kvůli miminku a puštěný bílý šum…
Malé se nejvíc líbilo v tom zmiňovaném kokonu, je to pro ně takto brzy přirozené ještě z dělohy, to usnula hned a byla moc spokojená.
Takže máme i tyto “strojené” fotky. Ale nejraději mám prostě nahulaté spící miminko ❤️️.
Jako podle mě to musí mít hranice, některé focení mi přijdou také přehnané a nesmyslné…
Třeba fotky jako jsou tyhle mi přehnané vůbec nepřijdou a přijdou mi krásné
https://marketadankova.cz/galerie/miminka
@Misasisi Tak je to každého věc, já si takto děti určitě nafotit nechám. Je to krásná památka
@Luciecernik píše:
Třeba fotky jako jsou tyhle mi přehnané vůbec nepřijdou a přijdou mi krásnéhttps://marketadankova.cz/galerie/miminka
No, tak to je přesně to, co třeba já za přehnané považuji, vůbec se mi to nelíbí.
Miminka jsou sice roztomilá, ale do těch pozic se sama nedostala - je naprosto evidentní, že jde o nepřirozenou aranž. Spící novorozeňátka jsou krásná - ale největší kouzlo mají v přirozené podobě, tohle je i bez kožešinových a jiných rekvizit jen vyumělkovaná stylizace… jak s nějakými panenkami.
@Luciecernik vždyť v pořádku já to snad nikomu nezakazuju ne 😂 😁mě se narodi teď prcek ale fotky si uděláme svoje normální. Každý má jiný vkus a já ze syna nebudu dělat králíčka 👍🏻 ![]()
Nelíbí se mi to, je to kýč. K nám přišla kamarádka fotografka na návštěvu. Chovali jsme se přirozeně a ona nás u toho občas vyfotila. Fotky jsou krásné a mají i skvělou atmosféru.
Me se naopak fotky strašně líbí. Je to taková roztomila vzpomínka a moc ráda si je prohlížím. Focení trvalo asi 3 hodiny, když bylo potřeba tak jsem přebalila a nakojila. Paní fotografka to s malým uměla a ten většinu doby prospal. S druhým mimcem půjdeme určitě zase. ![]()
Díky všem za reakce. Všechny mi něco daly, teda skoro všechny, pisatelku, co píše, že nenechá do děcka dělat díry fakt přehlížím
takže všem dík
Hele každý to má jinak, ať už fotograf nebo rodiče
Někdo má rád ty zabalený děti, kde jen kouká hlava a kousek ručičky, mě se to třeba vůbec nelíbí… Někdo chce spící fotky, někdo zase chce vidět oči. Vybírala bych určitě podle srdce, podle toho, co se komu líbí. Hlavně kouknout na fotky, v jakém stylu fotograf fotí. Co se týká té manipulace, tak fotograf, který už má něco nafocené, tak určitě ví, jak s mimčem zacházet. Já teda fotím newborn a mám i syna, se kterým jsem chodila na fyzio a hodně jsem studovala manipulaci s miminky, protože měl syn z počátku trochu problémy a museli jsme dodržovat přísná pravidla zvedání, pokládání a držení. A jelikož to velká část rodiny nechtěla moc respektovat, tak i vím, jak se cítí maminka, když dává někomu své malé stvoření a bojí se. Já to pak v ateliéru nechávám na maminkách. První položení nechávám na mamince a pak se ptám, jestli mohu miminko nějak natočit a komentuju, co s ním budu dělat, aby byla co nejvíc v klidu. Ptám se, co rodiče preferují za fotky a pokud to jde, snažím se jim vyhovět. Mimo těch „kokonů“ teda, protože to se mi fakt nelíbí
Tady kdyžtak ukázka z webu, jsou tam fotky i ceník, tak pro představu.
Edit adminem - smazání odkazu
Já mám tedy nejradši focení spontánní, žádné aranžované kýče.
Pro mě nejhorší situace - tak vážení, zujeme si boty, jdeme se procházet ranní rosou na louce, paní si odkryje těhotenské břicho a pán jí ho políbí ![]()
To samé s dětmi navlečenými do „roztomilých“ oblečků, co leží v košíku jak jídlo na piknik…
Asi jsem divná, spoustu mých kamarádek takové fotky má, já bych si to nedala ![]()
Ale proti gustu ![]()