Focení pro e-shop

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
49
25.5.20 15:17

Focení pro e-shop...

Ženy prosím, pokud máte zkušenost. (I muži)
Začla jsem být,,modelkou” pro eshop na fb mé známé, ale kamarádky nejsme. A moc by stála o to, aby naše spolupráce byla dlouhodobá. Je to náročné tahat sebou značkové boty a kabelky, aby to oblečení oživilo, svlíkat se a oblíkat apod, ale baví mě to. Špíš mi rodina i přítel vytkli, že si mám říct o víc pěněz. Zatím jsem si vzala 400kč za 3 a pul hodiny. Běžně dělám hostesku za 180kč/h a takhle náročné to kolikrát nebylo. Kolik byste si vzali vy? Vydělávám hezké penízky, takže se tím neživím. Děkuji za odpověď, Hezký den Všem???? ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
754
25.5.20 15:21

@Karlička8 Ahoj.. Tak za mě by si měla říci spíše taxu za práci a ne za hodinu.. Po každé ta hodina určitě není stejně náročná :nevim: Záleží co fotíš, kolik fotek se dělá.. 400 mi přijde celkem málo.. Těžko se odhaduje cena, když nevíme co přesně to obnáší.. A hlavně na tom, jak se domluvíte.. Rodinou si do toho mluvit nenech, je to čistě na tobě a tvůj kšeft :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.5.20 15:44

@Zlobolka123 no jasný..zatím to jako zkouším, ona mě prosí ať fotím s ní už pořád, protože ty zvýšené ohlasy jsou jak pěst na oko. Obnáší to to, že se na to musím nalíčit, učesat, vzít si své boty, doplňky…naročné je to svlékaní a oblékání v malém prostoru a teple..100kousků cca by to bylo..vždy to má být v neděli na ty 3 hoďky jenže včera jsme fotily 3 a půl hoďky a nestihly jsme vše.. :D jinak skupino sleduje 7 tisíc lidí…,je to takový lidový eshop…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
25.5.20 16:08

@Karlička8 no tak pokud by sis měla oblékat a pózovat každou neděli ve 100 kouscích, noo tak to bych si řekla minimalne asi o 500,–.. Ale je to čistě na tobě kolik si řekneš.. 4× 500 jsou krásné 2000 každý měsíc.. Přijde mi to rozumné. Kdyby sis řekla o více, asi by se to zase nevyplatilo ji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
25.5.20 16:21

@Karlička8 400 za focení pro eshop, který se těmi fotkami prezentuje a vydělává na nich, je opravdu almužna, zvlášť pokud se sama líčíš, češeš a dodáváš část stylingu. Taky jsem dřív, cca 10 let zpátky, modelkovala, pro dobrou kamarádku bych to udělala za nějakej její výrobek, pro cizí jsem se vždy pohybovala v tisících za jedno focení (obvykle 1500+) a někdy i za věci dle výběru nad rámec peněžního honoráře. A to to málokdy bylo víc než třeba 30ks a vizáž a vlasy byly většinou zajištěné, nemusela jsem se s tim crcat sama. Na focení jsem si nikdy nebrala nic jiného než tělové a černé prádlo a případně nějaké boty. Pokud bych tam ještě tahala mraky doplňků, aby to „oživilo nabízený produkt,“ tak bych to taky zohlednila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
25.5.20 16:50

Řekla bych si o 2tis za focení. A nebo to, že si focené produkty necháš, což jí vyjde určitě levněji ta peněžní částka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.5.20 16:52

@marzanna
No tohle mi řekla i mamka, protože stránku sleduje. Není to zase na úrovni jako třeba erikafashion, sqvele, yesiamfashion apod…Zase, na druhou stranu je fakt, že to prezentuje na mě z nějakého důvodu a 7 tisíc lidí není zas tak málo. Kdyby to mohl fotit každý, tak se neodhodlává měsíc mě oslovit. To oblečení se mi ani moc nelíbí, takže focení za kusy bych nebrala v tomhle případě - teda pokud nezačne kupovat lepší kousky. Do noci pracovala, že měla nával objednávek a hlavně zprávy ohledně mě. Ateliér má doma. Zatím nemáme smlouvu, takže se ptám tady na rady, ať nejsem mimo až na to dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.5.20 16:55

@kam2 to si myslím, že by se hned spokojila s fotkama sebe v zrcadle :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.20 17:49

@Karlička8 je to známá

Tak se domluv.. Já platím babam za focení 500 - 1000 Kč dle časové náročnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.5.20 17:51

@martina.se jak moc to musí být náročné, abyste dala ten litr? :think:
Domluvím, jen jsem chtěla názor zkušených :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.20 17:54
@Karlička8 píše:
@martina.se jak moc to musí být náročné, abyste dala ten litr? :think:
Domluvím, jen jsem chtěla názor zkušených :palec:

Buď náročné na líčení, prevlekani, terén, nebo blbina, ale na celý den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
25.5.20 18:00

@martina.se Z pozice čistě fotografa nebo z pozice eshopu? U toho prvního mi to přijde jako přiměřená kompenzace, pokud si fotograf chce nafotit nějaký svůjj projekt/nápad, protože dívčina pak má třeba hezké nebo zajímavé fotky do portfolia, u druhého už mi to připadá jako hodně málo, protože je to x hodin celkem náročného věčného převlékání, na několik hodin ji vyjde příprava s cestou protože si sama zajišťuje vizáž a styling, a sama z toho moc použitelný výstup, který by mohla použít pro sebe, asi nemá. Pokud má fotit x desítek outfitů, které pak dotyčná s marží prodává, tak to vychází třeba na desetikorunu na jeden outfit a to mi připadá dost směšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.5.20 18:01

@martina.se zajímavé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.20 18:19

@marzanna proto říkám, že jde o domluvu.. A tedy ne jako klasické modelky, ale holky z ulice.. Za těch X náročných hodin je to těch 1000 Kč.. Jinak pozice fotografa.. Občas potřebuju produktovky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
10.6.20 16:19

Omlouvám se pokud vstupuji do diskuze… Docela mne zajímá jestli jako modelka na přivýdělek může být i maminka na rodičovské? Nebo musí být jen štíhlé, mladé holky?
Viděla jsem třeba obchod s netoxickým eco oblečením(zrovna si nezapomenu na název), a přišlo mi že jsou tam ženy kolem 40ti a normální postavy. Ptám se, protože pokud není nutná super štíhlá postava a ukazování plavek tak bych klidně do něčeho takového šla sama osobně. Myslíte že je to vůbec reálné si takto přivydělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat