Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holky, dneska jsem byla na UTZ, jsem 10.DC a doktorka říkala, že je tam náznak folikulu, a že mám přijít ve čtvrtek zase na UTZ a mrknem na to. Mám před IUI. Ale zajímalo by mě, jak rychle folíky rostou a jestli měl někdo folikul malý, ale do dalšího UTZ byl velký. Taky by mě zajímalo, jestli existuje nějaká tabulka velikostí folíků, nikde na netu jsem nic nenašla
Díky moc ![]()
Za jeden den, by měl folík vyrůst +- 2mm. Do čtvrtka určitě nevyroste tolik aby sám praskl ![]()
Bulino, klid jestli je tam dnes náznak tak do čtvrtka bude folikul určitě ukázkový. K jaké dr. v Chomutově chodíš? Není to dr. Fršlínková a na IUI pojedeš do ISCARE?
jezdim do ISCARE, ale jezdim přímo do Prahy, s dr. Fršlinkovou mám špatnou zkušenost, většinou chodim k dr. Mayerovi nebo k tý cizince, teď nevim jméno, je to něco jako Piatniková bo tak nějak. Jsem trdlo na jména, Ty chodíš do ISCARE taky?
jojo, ale já nedám na dr. Fršlínkovou dopustit, chodím k ní už dlouho a jsem moc spokojená. Ale tak každému vyhovuje někdo jiný, já zase nemusím dr. Piatnikovou
(ty jo, určitě se tak jmenuje?)
čéčé, fakt nevim, ale tak nějak to jméno bude. A jak jsi na tom ty, myslim s miminkem?Jak dlouho chodíš do CAR?
Do CAR chodím už přes dva roky, máme za sebou 3IUI, 1 IVF a 3 KET, teď je pauza, protože jsem v lednu po KET potratila a minulý rok v březnu jsem měla mimoděložní (taky po KET). Musíme oběhat nějaký doktory (genetiku, imunologii…), ani mi to nevadí ta pauza celkem bodne… spíš se bojím co bude dál.
To je tvoje první IUI?
jejda, tak to jsi holka silná, mě by už prásklo. My se snažíme od loňskýho ledna, v červnu jsem zjistila, že jsem těhu a týden na to potratila. Ještě tady v tý pitomý chomutovský nemocnici to provedli nějak špatně, takže hcg mi pořád rostlo, nikde nic nemohli najít, takže jsem šla za dva dny na sál znovu plus k tomu přidali laparoskopii. Nesedla mi narkoza, takže jsem se vzbudila s velkou fialovou hlavou, prostě paráda. No a od ledna 2009 jezdíme do ISCARE. Teď jem měla cystu tři měsíce, tak mi na:,–(ili antikoncepci, cysta je fuč, tak teď čekám na ten folík a půjdem na 1.IUI
No, taky toho máš za sebou dost a určitě by tě neprásklo
na IUI budu držet palce, jednou se to ale povede, musíme tomu věřit :wikk:.
My se snažíme od srpna 2005 …
to víš, že se dočkáme. Klíďo mi někdy napiš, budu ráda, nikdo z mých známých neměl problém otěhotnět, takže ani nemám s kým pokecat. Jenom takhle na webu. Kde v Chomutově vůbec bydlíš?
Ahoj bulino mohu se tě zeptat ty chodíš do teplic a nebo k dr do chomutova do centra pro neplodne páry,??
bulino a ty jsi začala chodit do te prahy sama od sebe? nebo tě tam poslal dr??
no, já jsem loni v červnu potratila, a pak nám to nějak nešlo, tak jsem tam v prosinci zavolala a objednali mě hned na leden. Nemusíš mít ani doporučení od dr.
Zdravím, mám dotaz…co ty folikuly vlastně jsou??? asi jsem blbá ale doktor mi to neřekl a na internetu jsem to nějak pnepochopila…díky za odpověď