fondue

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7584
21.8.06 13:09

fondue

Ahoj holky, delate fondue? Chtela bych si nejake koupit. No a aby moc nestaly:-) Ale zas abych pak nelitovala, ze jsem setrila.
Treba pekarnu chleba dneska mam a jsem za ni rada, ale priste bych si na par veci taky daka pozor.
A daji se syrove fondue delat v te same nadobe jako masove? Nebo to uz je zase neco jineho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1403
21.8.06 13:24

Syrove i masove muzes delat v te same forme (i cokoladove)
Ja bych teda doporucovala bud elektricky (neni to samo takova romantika, ale ty lihove proste nedokazou udrzet fondue teple moc dlouho a pak ho zase musis dat nahrat na sporak). Kdyz uz bys chtela lihovy, tak urcite na tekuty lih, ten pevny ale vubec nehori, to jsem nadavala jak spacek. Sice to stejne „uvaris“ na sporaku a horke prendas na fondue, ale kdyz to po 5 minutach musis znova prihrivat, je to blby.
Pak bych se divala na neprilnavy povrch a pripadne, jestli jde myt v mycce (jsem lina:-) Taky je dulezity, jake jsou k tomu napichovaci vidlicky, z nekterych to strasne pada, takze lepsi jsou takove, ktere treba maji ty pichatka vroubkovana, hlavne u toho masa te to pak nastve, kdyz to musis lovit :-) No a to je asi tak v kostce vsechno
Dobrou vhut
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
21.8.06 13:27

Ahoj, fondue děláme doma často, ale chci tě upozornit…nekupuj levňochy, fakt se to nevyplatí…koupili jsme takto, sice se to dá, ale sýr se dole velmi rychle připeče a není dobrý.
Máme oba rádi sýrové, tak si děláme toto, ale u manžela v rodině jíme všechny, vč. raclette.

Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.8.06 14:09

Zadala jsem si do vyhledavace " elektricke fondue" a snad vsude maji jen tohle:
 http://www.elektro-kuchyne.cz/…_detailu.php?…

Jak vam to pripada? A na ty syrove musi byt jeste nejaka nadoba uvnitr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
21.8.06 15:20

Aladino,
ten vypadá dobře. Je to značka, tak to snad bude stát za to :D
My máme ten lihový - tekutý líh, nechladne, ale holt je nekvalitní hrnec- co do povrchu.
Další nádoba uvnitř už není potřeba.

Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
21.8.06 15:57

Ahoj,
taky jsme milovnici fondue, jak masove, tak i syrove. Opravdu se vyplati investovat do kvality. my jsme koupili celej 28 dilenej set, stalo nas to 1500 a nelitujem. myslim, ze znacka je Royal. Je to na pevnej lih a neni zadnej problem, vse se krasne udela, nic se nemusi dopekat, nebo dohrivat. Zalezi samo i na kvalite syra.

Dobrou chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
21.8.06 16:30

My teda děláme fondue (jen občas) normálně v hrnci a přihříváme na ohřívači jídla z IKEA.

Je pravda, že to vychladne celkem rychle, ale je to asi nejlevnější :lol:

Nanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
21.8.06 16:39

Ahojky,

no já mám nádobu na Fondoe tu na tekutý líh, byl asi za 300 a kupovala jsem ho na www.eva.cz (už ho nemají), ale není nic moc, sýr se připekl a já to strčila do myčky a ono se to trochu oloupalo :oops: :cry: , jenže jsem nechtěla kupovat nic drahýho, když jsem nevděla jestli nám to bude chutnat :roll: .

Děvčata jak to fohdue děláte? Můžete se podělit o recept?

• Musí tam být ta kořala (moc nám tam nechutnala).

díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
21.8.06 16:43
Nanka píše:
My teda děláme fondue (jen občas) normálně v hrnci a přihříváme na ohřívači jídla z IKEA.

Je pravda, že to vychladne celkem rychle, ale je to asi nejlevnější :lol:

Nanka

Nanko

a jde to s tím dobře ? já mám taky takový ohřívač (koupila jsem ho před lety v Rossmanu asi za 50 Kč - nevím už přesně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
22.8.06 14:40

Ahoj holky, když už jste u toho fondue, tak taky s manžou uvažujeme o koupi. Můžete prosím poslat nějaké recepty, ať mám představu jak se to dělá. Nejen masové, ale třeba i sýrové nebo čokoládové. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí