Fondue

7485
17.7.11 20:50

Fondue

Ahojky holky,
chtěla bych se vás zeptat na fondue. Uvažuju o koupi, manžel se o tom jednou nějak zmínil, ale vůbec tomu nerozumím :nevim: Potřebovala bych poradit, koukala jsem jsou elektrické, či na svíčku. Chtěla bych už nějaké kde se dají dělat všelijaké omáčky. Je lepší to jak jsou i nich i nějaké ty mističky a k čemu jsou. Je to vůbec výhodné, tedy kdo to máte využíváte to?
Předem všem moc děkuji za rady a tipy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
SandraM
17.7.11 21:04

my máma na svíčku a neměnila bych. Jinak těch více mističek je třeba na přílohy, pokud myslíme to samé. Např. když děláš čokoládové fondue, dáš do nich různé ovoce :-)
A je to fajn, ale používáme to tak 3× za rok…

• Citovat
  • Upravit
7485
17.7.11 21:06

No já bych to taky viděla tak na romantickou chvíli večer nebo až budou děti větší tak posedět. Ale jako normálně tak naservírovat oběd nevím no :mrgreen:
Jinak Sandro noc děkuju za tip. Vím že manža se zmínil že bývalá v tom dělala i nějaké všelijaké omáčky či co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.7.11 21:08

Máme soupravu na fondue u našich a docela ji využíváme. Je to prima společenská událost. Máme kotlík, který se ohřívá tekutým lihem a kolem šest mističek na omáčky. Děláme masové fondue, kdy se rozpálí v kotlíku olej (na plotně), pak se dá nad plamínek a vkládají se napíchnuté kousky masa (kuřecího, vepřového). A pak se namáčí do omáček a papá :-P

Láká mě i sýrové fondue, ale to jsme ještě nezkoušeli a kdesi v restauraci jsem zkoušela i čokoládu s ovocem. Taky mňamka! :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
17.7.11 21:10

KPKristy to zní hezky. Můžeš mi prosím hodit nějaký odkaz jak to vaše vypadá? Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.7.11 21:16
Tejchi píše:
KPKristy to zní hezky. Můžeš mi prosím hodit nějaký odkaz jak to vaše vypadá? Děkuji moc :kytka:

Už jsem to hledala a stejný jako máme my, jsem nenašla. Ještě mrknu aspoň na podobný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.7.11 21:19

http://www.kuchyne-domacnost.cz/…rma/d-71860/

Takhle nějak to vypadá, ale my máme litinový kotlík. Jinak vybavení stejné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
17.7.11 21:23

Tak já mam úplně obyč za pár kaček a bohatě stačí. Měli jsme zatím jen čokoládové a bylo moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
17.7.11 21:23

Ahoj,
mně se fondue moc líbí, ale je to spíš tak, když se sejde parta lidí a celý večer se u toho sedí, ochutnávají se různé omáčky z těch mističek a přitom se povídá. Proto jsem k vánocům manželovi koupila sadu od Tescomy - http://eshop.tescoma.cz/…a-pro-6-osob (je tam jak nádoba na přípravu masa, tak i keramická miska na čokoládové nebo sýrové fondue, můžeš mrknout na video). Jenže od té doby jsme to využili jen jednou. Ale dá se v obchodě koupit přímo čokoláda nebo sýr na fondue.
Elektrické neznám, známí i my máme na takové gelové svíčky nebo jak to napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69041
17.7.11 21:50

Máme úplně obyč nerez, asi za pětistovku, lijeme tam líh denaturák za pár korun a děláme tak dvakrát do roka, klidně jen ve dvou. Nejradši masový - do kotlíku olej a pak máčet kousky různého masa. Mističky s omáčkama můžou být úplně jakékoliv jiné, estetický přínos kompletní jednotné sady jsem doposud neocenila :-) Taky se dá dělat sýrové, kdy je v kotlíku sýrová hmota a máčí se kousky pečiva, tam žádné omáčky kolem nejsou třeba, spíš zelenina a tak. Nasladko čokoládové s ovocem nebo dietnější verze masového, kdy se maso máčí ve vařícím vývaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
17.7.11 22:27

My děláme sýrové, napřed dle receptu a to byla děsná hokna, teď už kupujeme přímo balíček hmoty v supermarketu.
Jednou jsme měli čokoládové, ale to bylo strašně sladké.
Máme litinový kotlík a ten bych moc nedoporučovala, protože nám rezne. Šla bych klidně do něčeho levnějšího, protože se to použije málokdy. Ten náš krám byl drahej jako pes, protože jsem to kupovala před 8 lety, kdy to ještě nebylo in, sháněla jsem to jako blbec a koupila draze jeden jediný kotlík v celém Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
17.7.11 22:41

My děláme taky masové fondue, spíš na dovolená na terase se známými, když se večer sedí. Ale z takovýchto „zážitkových“ jídelních potřeb více než soupravu na fondue používáme gril na raclette. Koukni na to někde na netu. Jde využít samozřejmě i jako normální gril, ale taky na ty racletty - tedy, že v mističkách dole pod grilem si necháš roszupustit sýr, nahoře si griluješ zeleninu, cibuli, brambory, slaninu a pak tím rozteklým sýrem poleješ… Dáváme na radu zkušených sýr blaťácké zlato a je to super mňamka a zábava pro spoustu lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
17.7.11 22:43

Já kupovala tento http://www.zbozi.cz/…osob-707006/?… a je úplně super. Dá se v něm dělat nejen maso, ale i čokoládové a sýrové fondue. Děláme v tom docela často a rádi - třeba když přijde návštěva, nebo jen tak s manželem po večerech. A nebo s dětmi čokoládové s ovocem za odměnu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
18.7.11 05:09

Díky moc holky. Ta tescoma je docela drahá já počítala investici do 1000, no vidím to spíš jako dárek na Vánoce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
18.7.11 09:44

ahoj :kytka: ziju ve Svycarsku, takze tady je fondue a raclette neco jako narodni sport :mrgreen:
na syrove fondue je asi lepsi ta keramicka nadoba, my ji mame s takovym horicim gelem v male konzerve, je to jako pastika. pak mame nerez s elektrickou plotynkou a v tom delame masovy fondue v oleji (tady se pouziva kokosovy tuk, co se necha roztect) a pak tzv. fondue chinoise - to je varici bujon s tema dlouhyma ryzovyma tenouckyma nudlema a s jidasovym uchem a do nej se dava varit m asicko nakrajene na tenoulinke platecky. do toho oleje jsou to normalne kostky masa.
a jeste je jeden typ, ja tomu rikam minirizecky - nakraji se na male kousicky kureci maso a na stole je rozmichane vajicko a strouhanka, maso se nabodne, namoci ve vejicku, ve strouhance a pak se da zase do toho vrouciho tuku. je to namka :palec:
je skoda, ze v CR nejsou ty spravne syry na tymhle namky, videla jsem ve sparu myslim smes uz hotovou na fondue, ta znacka je primo svycarska a je to docela dobry, ale drahy. z ceho jinak delate syrove fondue?
jinak na raclette je z dostupnych syru i docela dobra gouda, chce to neco tucnejsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí