Fondue
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Fondue
Ahojky holky,
chtěla bych se vás zeptat na fondue. Uvažuju o koupi, manžel se o tom jednou nějak zmínil, ale vůbec tomu nerozumím
Potřebovala bych poradit, koukala jsem jsou elektrické, či na svíčku. Chtěla bych už nějaké kde se dají dělat všelijaké omáčky. Je lepší to jak jsou i nich i nějaké ty mističky a k čemu jsou. Je to vůbec výhodné, tedy kdo to máte využíváte to?
Předem všem moc děkuji za rady a tipy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
my máma na svíčku a neměnila bych. Jinak těch více mističek je třeba na přílohy, pokud myslíme to samé. Např. když děláš čokoládové fondue, dáš do nich různé ovoce ![]()
A je to fajn, ale používáme to tak 3× za rok…
- Citovat
- Upravit
No já bych to taky viděla tak na romantickou chvíli večer nebo až budou děti větší tak posedět. Ale jako normálně tak naservírovat oběd nevím no ![]()
Jinak Sandro noc děkuju za tip. Vím že manža se zmínil že bývalá v tom dělala i nějaké všelijaké omáčky či co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme soupravu na fondue u našich a docela ji využíváme. Je to prima společenská událost. Máme kotlík, který se ohřívá tekutým lihem a kolem šest mističek na omáčky. Děláme masové fondue, kdy se rozpálí v kotlíku olej (na plotně), pak se dá nad plamínek a vkládají se napíchnuté kousky masa (kuřecího, vepřového). A pak se namáčí do omáček a papá ![]()
Láká mě i sýrové fondue, ale to jsme ještě nezkoušeli a kdesi v restauraci jsem zkoušela i čokoládu s ovocem. Taky mňamka! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KPKristy to zní hezky. Můžeš mi prosím hodit nějaký odkaz jak to vaše vypadá? Děkuji moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tejchi píše:
KPKristy to zní hezky. Můžeš mi prosím hodit nějaký odkaz jak to vaše vypadá? Děkuji moc
Už jsem to hledala a stejný jako máme my, jsem nenašla. Ještě mrknu aspoň na podobný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.kuchyne-domacnost.cz/…rma/d-71860/
Takhle nějak to vypadá, ale my máme litinový kotlík. Jinak vybavení stejné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mam úplně obyč za pár kaček a bohatě stačí. Měli jsme zatím jen čokoládové a bylo moc dobré.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
mně se fondue moc líbí, ale je to spíš tak, když se sejde parta lidí a celý večer se u toho sedí, ochutnávají se různé omáčky z těch mističek a přitom se povídá. Proto jsem k vánocům manželovi koupila sadu od Tescomy - http://eshop.tescoma.cz/…a-pro-6-osob (je tam jak nádoba na přípravu masa, tak i keramická miska na čokoládové nebo sýrové fondue, můžeš mrknout na video). Jenže od té doby jsme to využili jen jednou. Ale dá se v obchodě koupit přímo čokoláda nebo sýr na fondue.
Elektrické neznám, známí i my máme na takové gelové svíčky nebo jak to napsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme úplně obyč nerez, asi za pětistovku, lijeme tam líh denaturák za pár korun a děláme tak dvakrát do roka, klidně jen ve dvou. Nejradši masový - do kotlíku olej a pak máčet kousky různého masa. Mističky s omáčkama můžou být úplně jakékoliv jiné, estetický přínos kompletní jednotné sady jsem doposud neocenila
Taky se dá dělat sýrové, kdy je v kotlíku sýrová hmota a máčí se kousky pečiva, tam žádné omáčky kolem nejsou třeba, spíš zelenina a tak. Nasladko čokoládové s ovocem nebo dietnější verze masového, kdy se maso máčí ve vařícím vývaru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My děláme sýrové, napřed dle receptu a to byla děsná hokna, teď už kupujeme přímo balíček hmoty v supermarketu.
Jednou jsme měli čokoládové, ale to bylo strašně sladké.
Máme litinový kotlík a ten bych moc nedoporučovala, protože nám rezne. Šla bych klidně do něčeho levnějšího, protože se to použije málokdy. Ten náš krám byl drahej jako pes, protože jsem to kupovala před 8 lety, kdy to ještě nebylo in, sháněla jsem to jako blbec a koupila draze jeden jediný kotlík v celém Brně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My děláme taky masové fondue, spíš na dovolená na terase se známými, když se večer sedí. Ale z takovýchto „zážitkových“ jídelních potřeb více než soupravu na fondue používáme gril na raclette. Koukni na to někde na netu. Jde využít samozřejmě i jako normální gril, ale taky na ty racletty - tedy, že v mističkách dole pod grilem si necháš roszupustit sýr, nahoře si griluješ zeleninu, cibuli, brambory, slaninu a pak tím rozteklým sýrem poleješ… Dáváme na radu zkušených sýr blaťácké zlato a je to super mňamka a zábava pro spoustu lidí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kupovala tento http://www.zbozi.cz/…osob-707006/?… a je úplně super. Dá se v něm dělat nejen maso, ale i čokoládové a sýrové fondue. Děláme v tom docela často a rádi - třeba když přijde návštěva, nebo jen tak s manželem po večerech. A nebo s dětmi čokoládové s ovocem za odměnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc holky. Ta tescoma je docela drahá já počítala investici do 1000, no vidím to spíš jako dárek na Vánoce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj
ziju ve Svycarsku, takze tady je fondue a raclette neco jako narodni sport ![]()
na syrove fondue je asi lepsi ta keramicka nadoba, my ji mame s takovym horicim gelem v male konzerve, je to jako pastika. pak mame nerez s elektrickou plotynkou a v tom delame masovy fondue v oleji (tady se pouziva kokosovy tuk, co se necha roztect) a pak tzv. fondue chinoise - to je varici bujon s tema dlouhyma ryzovyma tenouckyma nudlema a s jidasovym uchem a do nej se dava varit m asicko nakrajene na tenoulinke platecky. do toho oleje jsou to normalne kostky masa.
a jeste je jeden typ, ja tomu rikam minirizecky - nakraji se na male kousicky kureci maso a na stole je rozmichane vajicko a strouhanka, maso se nabodne, namoci ve vejicku, ve strouhance a pak se da zase do toho vrouciho tuku. je to namka ![]()
je skoda, ze v CR nejsou ty spravne syry na tymhle namky, videla jsem ve sparu myslim smes uz hotovou na fondue, ta znacka je primo svycarska a je to docela dobry, ale drahy. z ceho jinak delate syrove fondue?
jinak na raclette je z dostupnych syru i docela dobra gouda, chce to neco tucnejsiho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit