Forlax 4g - kedy zaúčinkuje?

23
26.9.19 20:52

Forlax 4g

Ahojte. Idem znovu s prosbou o radu.
Malý ma problémy s kakanim. Nie ze by mal zápchu, ale má tak tvrdú stolicu že ju drží v sebe. Boli sme u doktora lebo sme skúšali snáď všetko a predpísala nám forlax 4g. Berieme to 4 dní a nemám pocit ze by sa niečo dialo. Malý stále drží stolicu v sebe. Kaka raz za 2-3 dní. Kedy to zaucinkuje? Ďakujem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
316
26.9.19 21:04

Ahoj. Malymu vždy zabral ještě ten den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.9.19 21:11

@Pavlahar a koľko ste mu dávali? Môj malý ma 14 mesiace. Doktorka kazala najskôr 3× denne pol sáčku. Dnes som dala celý lebo sa nič nedialo. Môžem dať aj večer ešte jeden? Píšu ze ročne dieťa 1-2 sáčky denne, ale bojím sa aby som mu neublížila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
26.9.19 21:15

Měl 4 roky a měl napsaný 1×1 sáček denně. Ale bylo to moc, tak jsem dávala půl ráno a půl večer. Nechápu, jak to může nezabirat :nevim: sama jsem vyzkoušela (abych věděla, jak to účinkuje, protože se synem je těžká domluva a nevěděla jsem, jestli z toho nemá třeba křeče… ). Zkoušeli ste třeba laktulosu? Ta by taky mohla zabrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.9.19 21:17

Zatiaľ sme skúšali len toto. Najskôr som si skúsila pomôcť sama, šli sme až pred 4ma dňami k doktorke a toto je prvá skúška toho. Ale ja neviem ci dačo zle robím. S malým to fakt nerobí nič žiadny náznak na úľavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
26.9.19 21:30

Ahoj, tak ja jsem si s malym uzila svoje. Vlastne jeste uzivam a na doporuceni dr z fakulni nemocnice jsem davala 3 sacky denne - maly mel 3 roky. Davali jsme pak i lactulosu, beh na dlouhou trat. Ted kdyz ma maly problem, jedine co zabira je Easylax - prirodni projimadlo, ale dava se primo do zadecku. Ale maly uz ma 4 roky, poprve jsem mu to davala ve 3 letech. Ale opravdu bylo a je jedine co zabira.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
26.9.19 22:05

Malej trpí zácpou už dlouho, dávám pravidelně forlax 10g (dá se koupit na rozdíl od 4g bez receptu) a kaka stejně jen 2× týdne. Chce to vydržet a kouknout na váhu dítěte a podle toho dávkovat malej má 19 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.9.19 22:14

@soleile bojím sa ze to bude časom horšie. Je to zatiaľ 2 týždne čo má tieto problémy, ale bojím sa co bude ďalej. Mam teda skúsiť aj niečo iné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.9.19 22:17

@Srpnová na tom 4g je dávkovanie podľa veku dieťaťa. Môj malý ma 14 mesiacov a 13kg. A okrem toho dávame vločky, zeleninové polievky, vyhýbame sa banánom, mrvi, rýži a tak. Dáváme aj švestky, poradila nám doktorka aj mušt jablčný ale do neho dostat sladkú vodu nejde. A bojím sa aby sa to nezhorsilo. Bolo mi povedané ze po prvej dávke tohto forlaxu by mala s neho stolica vyletieť ale u nás nič

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4905
26.9.19 22:21

@MaTkaa2703 Forlaxu je málo. Dává se 0,5 g na kg jako udržovací dávka, při akutním problému bych dala minimálně 1g na kg (někdy ordinujeme i 2g na kg). 4 g sáček je úplně k ničemu, při dlouhodobých problémech to nic neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
26.9.19 22:25

@MaTkaa2703 ahoj omlouvám se že nepíšu na téma k otázce. Chtěla jsem se zeptat jestli si zkoušela změnit třeba jídlo aby měl bobek měkký…více ovoce, tekutin? To by mohlo třeba taky pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.9.19 22:41

@kaiserin to som nevedela dostali sme to na skúšku. Mam pocit ze pôjdem kúpiť dačo silnejšie lebo proste podľa mňa to účinok nemá žiadny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.9.19 22:43

@35ja ahoj. Ano papame polievočku, na raňajky máme ovocie, vločky, pijeme cajiky, vodu, jablčný mušt riedeny. Niekedy vypije 1l vody, niekedy menej. Vyhýbame sa banánom, mrkve, rýži, jablkám. Dávala zeleninu, švestky, meruňky a podobně. Nedáváme pečivo, žiadne keksíky ani chrumky nedostáva.
Ja som už aj uvažovala 9 mesiacov pije abtirefluxne mlieko, ale to by sa asi neprejavilo až teraz ci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4905
26.9.19 23:07

@MaTkaa2703 Nekupuj nic silnějšího, prostě zvyšte dávku. Můžeš koupit ten 8g, aby toho nemusel pít tolik a dej mu rovnou minimálně 1g/kg. Opatření stran stravy ten akutní problém nevyřeší, je to jen podpůrné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
27.9.19 07:17

@MaTkaa2703 jídelníček máte krásný :kytka:..Tak v tom to nebude…snad holky poradí, přeju ať se to brzo vyřeší, hodně štěstí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí