Formulář RP

1.8.11 19:47

Formulář RP

MIlé maminky a ostatní, asi už toto téma tu bylo několikrát omíláno, ale jelikož jsem tu nová, neznám jak se dá vyhledat to téma.

Takže má otázka - při vyplńování formuláře o RP se má vyplnit i druhý rodič a ted mám dotaz

1. místo pobytu (manžel má jiné trvalé bydliště v CR ještě nezli já a nezli děti, ale zije s námi) jakou adresu tam mám uvést
  2. má se u něj vyplnit Nárok na PPM
  3. u dvouleté vyrianty musí formulář odevzat do 22 týdne věku dítěte? a u tříleté do 9. měsíce věku dítěte?

Poslední otázka je mopžné vše poslat poštou na příslušnou ossz? Jelikož nyní nejsme a delší dobu nebudeme v ČR.

Děkuji, snad to se mnou vydržíte, když se asi ptám na to co už tu bylo sděleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1730
1.8.11 20:24

Ahoj,
kam chces uvadet adresu muze???
je tam uvedeno
Adresu místa pobytu vyplňte pouze v případě, že se liší od adresy trvalého pobytu žadatele.

neptaji se te na jeho trvale bydliste, ale na jeho misto pobytu. Tedy nevyplnuj, protoze se nelisi od tveho trvaleho pobytu uvedeneho v zahlavi

odevzdani formularu ANO je to tak
U dvoulete varianty nejpozději ve druhém kalendářním měsíci následujícím po měsíci, ve kterém nejmladší dítě dosáhne 22 týdnů života

u trilete O klasické čerpání musí rodič požádat nejpozději v kalendářním měsíci, ve kterém nejmladší dítě dosáhne 9 měsíců věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.8.11 20:27

Místo pobytu bych napsala místo pobytu, kde se aktuálně manžel „nachází“, nárok na PPM asi vyplnila (když to tam je). Už si to nepamatuju jak jsme to vyplňovali.

Pro volbu délky RD je jiný formulář… A zřejmě platí ty termíny, cos napsala (radši dřív…)

Poštou poslat můžeš. Nepatří to na OSSZ ale na úřad práce - odbor státní sociální podpory.
Může být háček ale v tom, pokud tam nemáte už svou „složku“, pravděpodobně budou chtít kopie občanky, rodného listu mimina a tak.
Nejlépe bude tam zavolat a domluvit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
1.8.11 21:28

Já to byla vyřizovat dneska… Na pobyt se ptala manžela na trvalý… tak nevím tedy… asi tam musí být… my bydlíme všichni na jedné adrese (trv. bydl.)

pak jsem musela jít na OSSZ aby mi potvrdili výši denního základu na PPM…

varianty máš dobře napsané

jinak si okopírovali rodný list dcerky a chtěli to ode mě podepsat… a podle občanky kontolovala údaje… takže těžko říct, jestli jim to bude stačit jen poslat… asi bude lepší jim zavolat a domluvit se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
30.5.12 10:26

Prosím prosím pomóc, potřebuju poradit od někoho kdo opravdu ví jak to teď je, jde mi z toho hlava kolem…

Končí mi MD a přecházím na RD, takže potřebuju Žádost o přiznání rodičovského příspěvku a k tomu Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku nebo Potvrzení o denním vyměřovacím základu ovlivňujícím výši rodičovského příspěvku ? Nevím který z těch dvou formulářů.. Volím si sama, otce k tomu nepotřebuji..

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
28.4.15 05:51
@ppalea píše:
Prosím prosím pomóc, potřebuju poradit od někoho kdo opravdu ví jak to teď je, jde mi z toho hlava kolem…

Končí mi MD a přecházím na RD, takže potřebuju Žádost o přiznání rodičovského příspěvku a k tomu Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku nebo Potvrzení o denním vyměřovacím základu ovlivňujícím výši rodičovského příspěvku ? Nevím který z těch dvou formulářů.. Volím si sama, otce k tomu nepotřebuji..

Díky

Jsme na tom stejne. Nechapu co je co

• Citovat
  • Upravit
66806
28.4.15 06:00
@Kamikadze píše:
Jsme na tom stejne. Nechapu co je co

Potvrzení o denním vyměřovacím základu ti dá účetní zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
28.4.15 07:52
@blecha72 píše:
Potvrzení o denním vyměřovacím základu ti dá účetní zaměstnavatele.

Ten formular mam, ucetni jen vyplni a potvrdi tedy hmm.. A proc se to chce i od manzela tohle??

• Citovat
  • Upravit
66806
28.4.15 07:54
@Kamikadze píše:
Ten formular mam, ucetni jen vyplni a potvrdi tedy hmm.. A proc se to chce i od manzela tohle??

Protože si výši RP budeš volit přes něj, ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
28.4.15 10:53
@blecha72 píše:
Protože si výši RP budeš volit přes něj, ne

To ja prave netusila, ze jako i pres nej to jde(ono teda chapu ze muzu jen pres sebe, nebo jen pres neho, nebo se to bere zaroven??)…a vubec jsou jisti kteri se v tom jiste vyznaji lepe nez mozna i ti co tam pracuji. Nacez pak ja kdyz neco takove resim jednou jedinkrat:-DDD

• Citovat
  • Upravit
66806
28.4.15 11:59
@Kamikadze píše:
To ja prave netusila, ze jako i pres nej to jde(ono teda chapu ze muzu jen pres sebe, nebo jen pres neho, nebo se to bere zaroven??)…a vubec jsou jisti kteri se v tom jiste vyznaji lepe nez mozna i ti co tam pracuji. Nacez pak ja kdyz neco takove resim jednou jedinkrat:-DDD

Ty budeš žádat RP pro sebe, ale doložíš příjem partnera. Budeš mít nárok na měsíční vyšší dávku, než kdybys dokládala svůj příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
1.5.15 10:43
@blecha72 píše:
Ty budeš žádat RP pro sebe, ale doložíš příjem partnera. Budeš mít nárok na měsíční vyšší dávku, než kdybys dokládala svůj příjem.

Blecho, ale porad nechapu proc i jeho prijem..myslela jsem, ze kdyz kor volim 3letou variantu, tak je dano 220tis. deleno zbytek mesicu do 3let prcka. Proc teda resit prijem, a u me vysi materske?

• Citovat
  • Upravit
66806
1.5.15 11:54
@Kamikadze píše:
Blecho, ale porad nechapu proc i jeho prijem..myslela jsem, ze kdyz kor volim 3letou variantu, tak je dano 220tis. deleno zbytek mesicu do 3let prcka. Proc teda resit prijem, a u me vysi materske?

Potřebuješ přes jeho příjem, protože tvůj je nízký (někde jsi psala, že máš 6000 mateřské). Měsíčně vyplácená částka nemůže být vyšší než 70 procent denního vyměřovacího základu- tento údaj bys měla mít na výplatní pásce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
1.5.15 11:56

@Kamikadze kolik je tvůj plat v hrubém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie