Delší nemocenská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
prvních 21 dnů mu proplácí zaměstnavatel ( pouze pracovní dny ) z toho jsou první tři dny neplacené, od 22 dne nemoci ho vyplácí ossz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
takže první 3 dny nic, další 4-21 den u policie 100% jedinná výhoda, kterou máme a pak od 22 dne vyplácí OSSZ, a to 60% z vyměřovacího základu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky mi vypláceli nemocenskou i za sobotu a neděli.
posílám kalkulačku stačí zadat jen hrubý příjem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
máš to tam krásně popsáno kolik dostane, hrubý příjem průměr za celý rok + -. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj je pravda, že když už to platí ossz tak je to za kalendářní den. A když má trvalý pracovní poměr, tak by mu to mělo vyjít někdy lépe než mzda. Podle toto jaké měl příplatky. Teda pokud je celý měsíc v pracovní neschopnosti. já jsem na rizikovém těhotenství a takhle mi to vychází. To jak to platí zaměstnavatel to jsem nepočítala ale moc peněz to nebylo.
Ta kalkulačka je dobrá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pro opravu je to i v te kalkulačce napsané, jak psala Pajuch první 3 dny se neplatí,potom 21 dnu jen pracovní dny a potom 22 dnů a více všechny dny i sob. a neděle.Je to vše vypsané v kalkulačce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pro ostatní co si chtěji vypočítat i mateřskou, jak jsem poslala odkaz na nemocenskou tak hned pod tou tabulkou je napsáno další kalkulačky a tam si můžete vybrat co chcete vypočítat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky taky ráda poradím dělám na ossz ( ta dělá nemocenský a mateřský ) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jé Pajuch tak to bys mi mohla říct jak najdu na výplatní pásce vyměřovací základ. Je to hrubá mzda nebo jak? Díky moc. A těď když jsem na neschopence a nešl již do práce. Bude se mi mateřská vypočítávat z posledních 12 měsíců kdy jsem chodila do práce takže např. od od 6/2010 do 6/2011.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Benn vyměřovací základ je hrubá mzda, jak píšeš v pásce jí objevíš ![]()
Koukám že jsi skoro na stejno, mateřská se počítá 12 měsíců zpětně od nástupu na ní, takže budeš nastupovat v prosinci 2011 a vyměřovací základ se ti bude počítat od prosince 2010 do listopadu 2011, nemoc se do toho nepočítá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kamarádka má dotaz tak třeba tě nebudu moc otravovat
Kamarádka nastoupila na neschopenku někdy v půlce července. Pracovní smlouvu má do konce července. Byla jako brigádník. Jak se jí bude počítat nemocenská? a z jaké částky? Než šla na brigádu byla taky na mateřské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no mělo by to být z toho co si tam vydělala.....
jde o to taky jakou měla smlouvu
MarketaR píše:
kamarádka má dotaz tak třeba tě nebudu moc otravovatKamarádka nastoupila na neschopenku někdy v půlce července. Pracovní smlouvu má do konce července. Byla jako brigádník. Jak se jí bude počítat nemocenská? a z jaké částky? Než šla na brigádu byla taky na mateřské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krásné odpoledne
Muž již od 12.7. marodí. Má campilobakterii, v pátek byl na KO s tím, že ho zřejmě doktor uschopní. Jenže měl ještě pozitivní nález, tak dostal další (již 3.) ATB. V úterý má jít na KO, jenže ATB které mu předepsal byly na objednání, tudíž ještě v úterý bude dobírat prášky a nebude mu moct udělat stěr. Takže ve středu bude muset znova a do pátku čekat na výsledky. To znamená další týden doma. A třeba ještě nebude úplně v pořádku.
Chtěla jsem se tedy zeptat jak to bude s penězma? Muž dělá u Policie ČR. První 3dny se nevyplácí, ne?! A když bude marodit déle jak měsíc? Nevíte někdo jak to je?
Děkuji za odpověď…