Delší nemocenská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3803
1.8.11 11:09

Tak to fakt nevím Ale povídala že někdy měla 8.000 někdy 1.500 že to bylo podle počtu směn co na ní zůstali. Tak uvidí. Hledala jsem jí to na netu ale nenašla.

pajuch píše:
no mělo by to být z toho co si tam vydělala..... :-) jde o to taky jakou měla smlouvu
MarketaR píše:
kamarádka má dotaz tak třeba tě nebudu moc otravovat :-) Kamarádka nastoupila na neschopenku někdy v půlce července. Pracovní smlouvu má do konce července. Byla jako brigádník. Jak se jí bude počítat nemocenská? a z jaké částky? Než šla na brigádu byla taky na mateřské.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12421
1.8.11 11:11

když má normální smlouvu nebo dohodu o pracovní činnosti tak by se jí měla vypočítat dle toho kolik si tam vydělala ale jestli to byla dohoda o provedení práce tak se obávám že nic.....

MarketaR píše:
Tak to fakt nevím Ale povídala že někdy měla 8.000 někdy 1.500 že to bylo podle počtu směn co na ní zůstali. Tak uvidí. Hledala jsem jí to na netu ale nenašla.
pajuch píše:
no mělo by to být z toho co si tam vydělala..... :-) jde o to taky jakou měla smlouvu
MarketaR píše:
kamarádka má dotaz tak třeba tě nebudu moc otravovat :-) Kamarádka nastoupila na neschopenku někdy v půlce července. Pracovní smlouvu má do konce července. Byla jako brigádník. Jak se jí bude počítat nemocenská? a z jaké částky? Než šla na brigádu byla taky na mateřské.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
1.8.11 11:17

ne ne socku a zdrávku ji platili tak by to mělo být v pohodě
Tak uvidí co ji příjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12421
1.8.11 11:26

Jo tak to snad jo :-)

MarketaR píše:
ne ne socku a zdrávku ji platili tak by to mělo být v pohodě
Tak uvidí co ji příjde :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
1.8.11 11:42

jen mi psala že nedodrží těch 290dní nebo kolik je to a tak nemůže čerpat… (pardon zapoměla jsem jak se to jmenuje) a musí na 4letou mateřskou. Z toho je docela na prášky protože manžel si sice socku jako živnostník platí ale na úřadě ji řekli že to není podstatné pokud není zaměstnanec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
1.8.11 11:47

Sociální nestačí, musí si platit NEMOCENSKÉ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12421
1.8.11 11:55

No a počkej ona půjde zase na mateřskou??? o to jí jde???

MarketaR píše:
jen mi psala že nedodrží těch 290dní nebo kolik je to a tak nemůže čerpat… (pardon zapoměla jsem jak se to jmenuje) a musí na 4letou mateřskou. Z toho je docela na prášky protože manžel si sice socku jako živnostník platí ale na úřadě ji řekli že to není podstatné pokud není zaměstnanec
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
1.8.11 11:59

Pajuch, mě právě jde o to, že jsem teď od června na neschopence.
Pokud bych zůstala na neschopence a pak přešla na mateřskou. Počítá se mateřská z doby kdy jsem chodila do práce.
V tomto případě by to bylo do posledního května 2011 a mateřská by se mi vypočítala 12 měsíců zpětně tudíž od června 2010 do května 2011. Je to tak?
Nemocenská se do toho nepočítá. Takže jen do doby kdy jsem chodila do prácea to je od 5/2010 až 6/2011. Díky moc za zjištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12421
1.8.11 12:16

Benn, ne ne je to tak jak jsem ti psala předtím mateřská se počítá 12 měsíců zpětně od nástupu na mateřskou, tzv rozhodné období pro výpočet a nastupovat na mateřskou neboli peněžitou pomoc v mateřství bys měla v prosinci buď těch 6 nebo 8 týndů před porodem a když nastoupíš v prosinci na ppm tak rozhodné období je prosinec 2010 do listopadu 2011 to je 12 měsíců zpětně a když od června marodíš tak se to tam nepočítá tzn že se ti tam započítá příjem za prosinec 2010 až květen 2011 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12421
1.8.11 12:16

Benn pokud si teda jakoby pořád zaměstnaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
1.8.11 12:29

jj je na nemocenské a tu bude mít až do porodu

pajuch píše:
MarketaR píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
1.8.11 12:35
MarketaR píše:
jj je na nemocenské a tu bude mít až do porodu
pajuch píše:
MarketaR píše:

Když je na nemocenské, má nárok na nemocenské v souvislosti s porodem, i kdyby neměla nárok na PPM, má nárok na výběr tříleté varianty RP a nemusí nic řešit přes partnera, přes kterého by to stejně nešlo, když si neplatí jako OSVČ nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
1.8.11 13:01

jakto že má nárok na tříletou variantu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12421
1.8.11 13:07

s rodičákem taky nevím přesně jak to je to má státní soc podpora ale když není zaměstnaná tak teda nevím :think: ale kdyby mohla na 3 letou tak tím líp :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
1.8.11 13:18

povídala že be ji ze 44leté hráblo. Nedivím se jí taky mě děsí ale u nís to snad půjde nějak řešit. A kdo ví jaké změny budou v lednu :-) ale díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat