Foťák pro dceru

2
4.1.13 12:15

Foťák pro dceru

Ahoj, Dobrý den, prosím chtěla bych od někoho poradit chci kupovat fotoaparát pro dceru(14let) ale vůbec nemám představu jaký, když jsme se spolu o tom bavily tam mi říkala něco o tom že by měl mít nějaký stabilizátor, nebo něco takového.. chci jí udělat radost protože jsem jí to slíbila..a ještě říkala že k tomu aby mohla fotit tak potřebuje paměťovou kartu, a ještě by se jí prý k tomu hodil náhradní akumulátor… prosím poradte mi nejaký typ díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
quassa
4.1.13 12:22

No a kolik je horní hranice peněz, které do toho hodláš vrazit? :)

• Citovat
  • Upravit
72725
4.1.13 12:30

Chceš zrcadlo nebo kompakt? většina kompaktů má stabilizátory, náhradní zdroje nejsou potřeba (na kompakty se nedělají). Zrcadlovky stabilizátory nemají, u nich je to o šikovnosti.. Jinak paměťová karta jo, nejlépe SD a tak 4giga, záleží, jaké rozlišení bude mít foťák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
4.1.13 12:33

@jojoanna nepíšete, za jakou cenu by měl být ale já bych doporučila tento: http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/…olpix-s3300/ má optický stabilizátor, paměťové karty většinou foťáky neobsahují, je potřeba dokoupit zvlášť ale to už pak není problém, paměťová karta se dá sehnat v každé lepší prodejně elektra. Nabíjí se buď klasicky jako mobil a nebo přes USB v počítači. Náhradní akumulátor asi nebude součástí balení ale sehnat se určitě dá. Je levný ale za ty peníze je opravdu hodně muziky, má nádherné, ostré fotky, pěkné barvy, sama ho mám a známí si kolikrát mysleli, že fotky fotím zrcadlovkou a ne takovým obyč foťákem :) A má i celkem kvalitní video se zvukem, takže doporučuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
4.1.13 12:33

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?…

Já mám doma tenhle a na takové to normální focení (rodinné fotky, apod) je docela dobrý…

Ale kdybych si měla vybrat znova, tak bych si možná pořídila spíš nějaký Panasonic (nevím jak je to s novějšími typy, ale mají je tchánovci i ségra a jsou spokojení, třeba tchánův starší panasonic fotí líp než ten můj)

• Citovat
  • Upravit
101575
4.1.13 12:34

Pokud se dcera focení již teď nějak nevěnuje, tak bych koupila lepší kompakt, zrcadlovku ne. Ale fakt napiš cenovou relaci, jinak těžko vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.13 12:37

Já mám tenhle, http://www.mall.cz/…s-ii:ranking? gclid=CMq66tTOzrQCFcq9zAodwTgAHw je z té „lepší kategorie“, ale zase vydrží věčnost, pokud se o to člověk stará.. náhradní aku kolem 5ti tis, stabilizátor nemá. tehle je s komplet výbavou a i sd kartou za velmi solidní cenu.. ale zas je třeba dokoupit objektivy dle druhu focení. Záleží, co přesně dcera chce fotit, jestli to má jen tak, nebo jako hoby. Co tu proběhly ty canon powershot, tak mám od nich a640, takový předchůdce zrcadlovky.. drží už 10 let, výborný foťák, seženeš jeho novější verzi v ceně kolem 5tis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
4.1.13 12:41

Casio Exilim, dělají se i hezký barvičky a zase tak moc bych do toho nevrážela, přece jen nechci se tě nějak dotknout, ale ve 14 letech se teprve hledá a co ty víš, třeba ji za rok bude brát něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
4.1.13 13:06

@martina.se @archienka1 Tak já bych brala něco mezi vámi dvěma :-) Ta zrcadlovka mi přijde až zbytečná a to casio zas moc neberu jako plnohodnotný foťák… vybírala bych třeba tohle: http://www.megapixel.cz/…c-lz20-cerny tedy typem, na tomhle konkrétním se mi nelíbí ty 4AA baterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
4.1.13 13:19

Kdybys byla z Prahy nebo by ti nevadilo objednat foťák přes e-shop (po domluvě přes telefon), tak Tě pošlu za mým kamarádem, který by ti jistě poradil a pomohl vybrat. Je opravdu chytrý a čestný člověk - má stále zákazníky z celých Čech.

@archienka1 Foťák se vždycky hodí. Nemyslím si, že je to o tom, že se stát fotografkou, ale že si chtě dokumentovat svoje okolí a přátelé. Taky jsem chtěla foťák (na tábory, školy v přírodě, výlety), když mi bylo 10-12 let. Rodiče nám tenkrát koupili nějaký bazarový kousek (ještě na navíjecí film), jenže ten krám měl odchlíplá/netěsnící dvířka, takže všechny fotky byly zničené červeným proužkem uprostřed fotky :(

Pokud zakladatelka ví, že holčina věci neničí, tak bych se nebála ji koupit „střední třídu“. Na mě se vždycky šetřilo, brácha dostával lepší techniku a zatímco mě všechno dodnes funguje, brácha to zlikvidoval do roka.
Digital, co jsem dostala k 16. narozeninám mám do teď. Kvalita fotek je děsná (z IT pohledu, pro editaci), ale funguje ;) (Panasonic Lumix, model nevím, cena před 10.lety 5500kč - dnes se dá za stejnou cenu koupit super foťák. Naposled mi byl doporučen Nikon Coolpix 300 nebo tak nějak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.13 13:22

@j.a.n.i1 ono na ty 4 baterky to není tak hrozné, já tahle mám ten Canon powershot a640, je taky na 4 a vydrží hrozně dlouho. Kluk ho pořád tahá, fotí všechno možné a nabíjim tak 1× za 14 dní, někdy aji déle. Ale fotí opravdu denně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
4.1.13 13:30

@martina.se Tak ono je to možná jen moje špatná zkušenost, já ten předchozí měla na 4 tužkové a furt to bylo vybité, teď mám Panasonic na akumulátor a vydrží to podstatně déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová