Nabouraná e-mailová schránka

Anonymní
3.1.13 21:31

Nabouraná e-mailová schránka

Zřejmě přes nový mobil s připojením k netu, přes který jsem se dnes poprvé připojila ke své schránce, se mi někdo v UK naboural do e-mailové schránky, přišla jsem na to až večer, celé odpoledne se tam pohyboval. Nevíte, zda je možné se obrátit na policii, nebo jak postupovat? Jde o velmi citlivé informace.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.1.13 21:43

Prosím pomozte někdo, mám opravdu strach.

• Citovat
  • Upravit
Mi24
3.1.13 21:50

To se da zjistit jak dlouho byl přihlašen na tvém emailu? jsem si myslela že nejde zjistit čas, ale i tak myslím že policie by se na to vykašlala i když by se možna dalo zjistit kdo se naboural…možna si jen popletl přihlašovací jméno a heslo a naboural se i když nechtěl a jestli víš kdo se naboural..tak je otázkou zda je to někdo kdo může zneužit tvé informace a nebo je to někdo kdo tě vůbec nezna a naboural se tam jen nahodou…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.13 21:56

Podle mě je to cílené, v tom mobilu muselo být něco naisntalované, jinak to není možné. Že by někdo trefil heslo přesně v době, kdy jsem se poprvé přihlásila přes mobil, mi přijde krajně neprvděpodobné.
Ve scvhránce jednak se objevilo, že bylo zamezeno ve chvíli prvního přihlášení neoprávněnému přístupu, ale pak jde vidět, že celé odpoledne se tam pohyboval a velmi intenzivně, přes IMAP. Takže jednoznačně sebral ty citlivé věci. Kdo to je, nevím, zda lze z IMAP adresy zjistit, ani nevím, zda se tím policie bude zabývat. Nebo jít na prodejnu, kde mi mobil prodali?
Jsem opravdu zoufalá, jde o VELMI citlivé věci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.13 22:18

PROSÍM pomozte!!! I jen uklidnětě… jsem na tom hodně špatně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.13 22:29

Není tu NIKDO, kdo by mě trošinku uklidnil, pár slovy? Prosím…

• Citovat
  • Upravit
anonymouss
3.1.13 22:58

Na policii kvůli čemu?
Jestli je chceš pobavit…
Také prodejna - ti s tím nic nemají.

A proč, probůh,,, se přihlašuješ k emailu, kde jsou prý citlivé informace, přes mobil?

• Citovat
  • Upravit
8781
3.1.13 23:00

Mohu mít laický dotaz, jak jsi poznala, že se celo odpoledne někdo pohyboval na tvém emailu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
3.1.13 23:05

Ja bych teda nepoznala, kdyby mi nekdo lezl do mailu, jestli na to jsou nejake vychytavky, tak bych prosila o radu, kam na ne jit.

• Citovat
  • Upravit
1126
3.1.13 23:33

A nemohlo to byt tim tvym pripojenim pres mobil, ze to bylo zrovna v tu chvili co ses pripojila? Tim chci rict, jestli tam nebyl nikdo cizi, ale bylas to nevedomky ty? Nevim, nerozumim tomu, jen napad :nevim: :D Ale jak je pravdepodobne ze by se ti tam dostal zrovna v tu chvili nekdo neznamy zrovna kdyz si koupis novy mobil a poprve se pripojis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
3.1.13 23:38

Přes co máš ten mail? a vzal ti i heslo? já bych napsala administrátorovi…nevím jak to chodí jinde. Mě když jednou sebral bývalý heslo, tak jsem první vyplnila svoji overovaci udaje, ty mi samozrejme zmenil. Tak jsem se obratila na administratora. Rozhodne to jde, kdyz mu povis co jsi mela napr za kontrolni otazku a koho mas v seznamu atd, tak ti ho vrati zpatky. Pokud ti tam nekdo jenom lezl, tak zmen heslo a dej nejaky tezky..

• Citovat
  • Upravit
818
3.1.13 23:43

Já myslím, že na policii jít můžeš, protože to je trestný čin. Otázka je, co od toho očekáváš a čeho se bojíš. Pokud víš, o co jde, tak asi taky víš, kdo o ty informace mohl mít zájem. Nech si prověřit telefon a do té doby ho vůbec nepoužívej, to je tak jediné, co se v této situaci dá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymouss
4.1.13 07:19
@vlastovka385 píše:
Já myslím, že na policii jít můžeš, protože to je trestný čin.

TČ čeho?

A jinak, zakladatelka by mohla zodpovídat dotazy.
Jak jsi zjistila pohyb cizí osoby?
Kde si zjistila, jak dlouho sa tam někdo cizí pohyboval:
Jakého máš klienta? Anebo máš veřejný freemail…

• Citovat
  • Upravit
818
4.1.13 09:20

Tak já nevím, jaká je přesně právní kvalifikace, nejsem právník, ale vím, že když někomu bez jeho vědomí vlezeš do mobilu, tak na tebe může podat trestní oznámení, a myslím, že tohle spadá do stejné kategorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymouss
4.1.13 10:06
@vlastovka385 píše:
ale vím, že když někomu bez jeho vědomí vlezeš do mobilu, tak na tebe může podat trestní oznámení, a myslím, že tohle spadá do stejné kategorie.

Bez sakrazmus - TO na co?
Jaký trestní čin?

Ne, vlezení do mobilu není trestní čin.
Může to být nefér, amorální, ale trestným činem to není.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová