Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Otázka je jasná… ![]()
Za sebe píšu - digitál nemáme, protože jsme koupili docela kvalitní klasický fo´ták v době, kdy ještě dig. byly hodně drahé…, pak jsme koupili kameru s foťákem, videa jsou pěkná, ale fotky ne… takže stále fotím klasickým foť. Když kupuji v obchodě film, mám pocit, že se na mě dívají jako bych byla negramotná…
Když dávám dělat fotky, tak nemůžou najít tu obálku, ve které posílají dělat fotky - že to už málokdo chce ![]()
Tak si říkám, kolik nás ještě po světě běhá takhle divných lidí
…
Tak my zrovna ne,mame digital,ale nas kamarad foti klasickym starym fotakem na filmek a fotky bud dava vyvolat a nebo je dokonce vyvolava i sam doma.
ja myslim,ze pokud to nekoho bavi a fotak dela kvalitni foto,tak proc ne ![]()
V rodině máme ještě dva tyto foťáky a jsou plně využívány. Ale je to v generaci mých babiček
, kterým to prostě stačí ![]()
PetkaK píše:
V rodině máme ještě dva tyto foťáky a jsou plně využívány. Ale je to v generaci mých babiček, kterým to prostě stačí
My jsme ten náš foťák kupovali před asi 8lety, má ale už i zoom, a to dost velký… ![]()
3HE píše:PetkaK píše:My jsme ten náš foťák kupovali před asi 8lety, má ale už i zoom, a to dost velký…
V rodině máme ještě dva tyto foťáky a jsou plně využívány. Ale je to v generaci mých babiček, kterým to prostě stačí
Píšu to proto, aby bylo jasné, že nefotíme žádným dědečkem ![]()
3HE píše:PetkaK píše:My jsme ten náš foťák kupovali před asi 8lety, má ale už i zoom, a to dost velký…
Tak to ony nemají, ty ho mají určitě dýl.
Jako teta chtěla digitál, jenže pak co s fotkama když neumí s PC, nemá PC a tak. Sice by se to dalo u našich schovávat, ale prostě už by neměla svoje fotky, tak z toho sešlo.
No a ta druhá si letos koupila NB, tak čekám kdy dojde na koupi foťáků ![]()
Jdu se dobrovolně přiznat
My fotíme foťákem olympus,který jsme se ségrou dostali na vánoce,když mi bylo tuším 15 let - no a dnes je mi 34
Takže klasicky kupuju film a dávám vyvolat fotky a musím teda říct,že když v dnešní době digitálních foťáků vytáhnu toho našeho olympuse,tak se docela stydím
Už loni jsem chtěla koupit digitální,ale přítel mě přemlouval,že si necháme tu naší stařešinu.Ale digitální foťák nám plánuju koupit pod stromeček.Já nic,to ježíšek ![]()
Moji rodiče ho taky používají.Je fakt že když to někde vytájnout,tak lidi docela koukaj
Ale hlavně že jsou spokojený,digitál nechtěj ![]()
Mám k dispozici digitál a používám, ale používám i klasický- mám yashicu a dělá výborný fotky
Řekla bych, že klasickým foťákem se ještě fotí dost.. a především pak hodně s ním tvoří profíci(myslím tím ty co to skutečně umí) My teda klasický už nepoužíváme.. filmy jsou dnes dost drahé..
Moje máma taky fotí starším a nechává vyvolávat film
Není technicky zdatná, pc nemá a digitál nechce. Ale má to i jednu výhodu … má fotky. My to furt rveme na počítač a nemáme vyvolanou skoro ani jednu, se nedokopeme a jak je toho už moc, tak je to drahé ![]()
janinkaz píše:
Moje máma taky fotí starším a nechává vyvolávat filmNení technicky zdatná, pc nemá a digitál nechce. Ale má to i jednu výhodu … má fotky. My to furt rveme na počítač a nemáme vyvolanou skoro ani jednu, se nedokopeme a jak je toho už moc, tak je to drahé
Tak tohle je přesně důvod,proč fotíme starým foťákem na film-máme fotky.Je mi jasný,že z toho digitálního je mít nebudem
mahdalka píše:janinkaz píše:Tak tohle je přesně důvod,proč fotíme starým foťákem na film-máme fotky.Je mi jasný,že z toho digitálního je mít nebudem
Moje máma taky fotí starším a nechává vyvolávat filmNení technicky zdatná, pc nemá a digitál nechce. Ale má to i jednu výhodu … má fotky. My to furt rveme na počítač a nemáme vyvolanou skoro ani jednu, se nedokopeme a jak je toho už moc, tak je to drahé
Tak tak ![]()
Děda byl poloprofi fotograf, takže já na klasice vyrostla. Ale musím říct, že jsem přeci jen dala přednost digi. Klasikou u nás fotí stále manžel.
Jé, konečně diskuze pro mě. Fotím na Praktiku L z roku 1970. Fotí opravdu dokonale. Pořád k ní dokupuji nějaké nové objektivy, filtry apod.
takže to fakt nevyjde levněji než si koupit digi zrcadlovku. Ale já si nějakých 20 tis. jentak nenašetřím a nezrcadlovku nechci - to můžu fotit iphonem. Jako vyvolání filmu je docela drahé, ale taky tím člověk nemusí fotit každou kravinu. Film dělá nádherné barvy.
Z digitálního také můžete mít fotky a dokonce jsou levnější než ty z negativu