Fotí ještě někdo klasickým foťákem?

3HE
22413
22.11.11 14:56

Fotí ještě někdo klasickým foťákem?

Otázka je jasná… :mrgreen:
Za sebe píšu - digitál nemáme, protože jsme koupili docela kvalitní klasický fo´ták v době, kdy ještě dig. byly hodně drahé…, pak jsme koupili kameru s foťákem, videa jsou pěkná, ale fotky ne… takže stále fotím klasickým foť. Když kupuji v obchodě film, mám pocit, že se na mě dívají jako bych byla negramotná… :mrgreen: Když dávám dělat fotky, tak nemůžou najít tu obálku, ve které posílají dělat fotky - že to už málokdo chce :mrgreen:
Tak si říkám, kolik nás ještě po světě běhá takhle divných lidí :think: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
22.11.11 15:01

Tak my zrovna ne,mame digital,ale nas kamarad foti klasickym starym fotakem na filmek a fotky bud dava vyvolat a nebo je dokonce vyvolava i sam doma.
ja myslim,ze pokud to nekoho bavi a fotak dela kvalitni foto,tak proc ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
22.11.11 15:11

V rodině máme ještě dva tyto foťáky a jsou plně využívány. Ale je to v generaci mých babiček :mrgreen: , kterým to prostě stačí :lol:

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
22.11.11 15:14
PetkaK píše:
V rodině máme ještě dva tyto foťáky a jsou plně využívány. Ale je to v generaci mých babiček :mrgreen: , kterým to prostě stačí :lol:

My jsme ten náš foťák kupovali před asi 8lety, má ale už i zoom, a to dost velký… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
22.11.11 15:15
3HE píše:
PetkaK píše:
V rodině máme ještě dva tyto foťáky a jsou plně využívány. Ale je to v generaci mých babiček :mrgreen: , kterým to prostě stačí :lol:
My jsme ten náš foťák kupovali před asi 8lety, má ale už i zoom, a to dost velký… :lol:

Píšu to proto, aby bylo jasné, že nefotíme žádným dědečkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
22.11.11 15:16
3HE píše:
PetkaK píše:
My jsme ten náš foťák kupovali před asi 8lety, má ale už i zoom, a to dost velký… :lol:

Tak to ony nemají, ty ho mají určitě dýl.

Jako teta chtěla digitál, jenže pak co s fotkama když neumí s PC, nemá PC a tak. Sice by se to dalo u našich schovávat, ale prostě už by neměla svoje fotky, tak z toho sešlo.

No a ta druhá si letos koupila NB, tak čekám kdy dojde na koupi foťáků :think:

• Citovat
  • Upravit
16557
22.11.11 16:04

Jdu se dobrovolně přiznat :-D My fotíme foťákem olympus,který jsme se ségrou dostali na vánoce,když mi bylo tuším 15 let - no a dnes je mi 34 :lol: Takže klasicky kupuju film a dávám vyvolat fotky a musím teda říct,že když v dnešní době digitálních foťáků vytáhnu toho našeho olympuse,tak se docela stydím :oops: Už loni jsem chtěla koupit digitální,ale přítel mě přemlouval,že si necháme tu naší stařešinu.Ale digitální foťák nám plánuju koupit pod stromeček.Já nic,to ježíšek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
22.11.11 16:47

Moji rodiče ho taky používají.Je fakt že když to někde vytájnout,tak lidi docela koukaj :-D Ale hlavně že jsou spokojený,digitál nechtěj :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.11.11 16:51

Mám k dispozici digitál a používám, ale používám i klasický- mám yashicu a dělá výborný fotky

• Citovat
  • Upravit
2303
22.11.11 21:18

Řekla bych, že klasickým foťákem se ještě fotí dost.. a především pak hodně s ním tvoří profíci(myslím tím ty co to skutečně umí) My teda klasický už nepoužíváme.. filmy jsou dnes dost drahé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
22.11.11 21:47

Moje máma taky fotí starším a nechává vyvolávat film ;) Není technicky zdatná, pc nemá a digitál nechce. Ale má to i jednu výhodu … má fotky. My to furt rveme na počítač a nemáme vyvolanou skoro ani jednu, se nedokopeme a jak je toho už moc, tak je to drahé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.11.11 21:49
janinkaz píše:
Moje máma taky fotí starším a nechává vyvolávat film ;) Není technicky zdatná, pc nemá a digitál nechce. Ale má to i jednu výhodu … má fotky. My to furt rveme na počítač a nemáme vyvolanou skoro ani jednu, se nedokopeme a jak je toho už moc, tak je to drahé :roll:

Tak tohle je přesně důvod,proč fotíme starým foťákem na film-máme fotky.Je mi jasný,že z toho digitálního je mít nebudem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
22.11.11 21:59
mahdalka píše:
janinkaz píše:
Moje máma taky fotí starším a nechává vyvolávat film ;) Není technicky zdatná, pc nemá a digitál nechce. Ale má to i jednu výhodu … má fotky. My to furt rveme na počítač a nemáme vyvolanou skoro ani jednu, se nedokopeme a jak je toho už moc, tak je to drahé :roll:
Tak tohle je přesně důvod,proč fotíme starým foťákem na film-máme fotky.Je mi jasný,že z toho digitálního je mít nebudem

Tak tak :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
28.11.11 07:19

Děda byl poloprofi fotograf, takže já na klasice vyrostla. Ale musím říct, že jsem přeci jen dala přednost digi. Klasikou u nás fotí stále manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
13.8.12 22:49

Jé, konečně diskuze pro mě. Fotím na Praktiku L z roku 1970. Fotí opravdu dokonale. Pořád k ní dokupuji nějaké nové objektivy, filtry apod. :D takže to fakt nevyjde levněji než si koupit digi zrcadlovku. Ale já si nějakých 20 tis. jentak nenašetřím a nezrcadlovku nechci - to můžu fotit iphonem. Jako vyvolání filmu je docela drahé, ale taky tím člověk nemusí fotit každou kravinu. Film dělá nádherné barvy.

Z digitálního také můžete mít fotky a dokonce jsou levnější než ty z negativu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová