Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, tak dnes mě popadlo totální těšení se na Vánoce
, fakt mě to dnes začíná brát a to ve velkém. Jediné, co mi dlouho leží v žaludku je náš štědrodenní oběd. Z domu jsem byla zvyklá na bílou houbovou polévku (od mé mamky je bezkonkurenční) a na chlupačky s houbama, můj táta houby nejí, tak ten měl chlupačky s vepřovým
. Jenže můj manžílek je jaksi víc mlsný, nechci totiž napsat že má pro…nou papulu
. Chlupačky s houbama dělat nemůžu, ten houby stejně jako můj táta nejí. Klasika typu Kuba nebo něco takového to by se taky nechytilo. Máme dvě děti, jednomu bude 7 let a druhému byly 3 roky. Co máte na Štědrý den k obědu?? Dejte tipy a klidně i přihoďte něco extra navíc třeba i na Štědrovečerní večeři. Na ten Štědrý den máme totiž k obědu pokaždé něco jiného a chci udělat jedno jídlo, které se bude dělat pravidelně na vánoce stejné. Tak co??? Pochlubte se ![]()
aha aha..ja nevedela ze se ji aji v poledne…u nas se delala az slavnostni vecere..pres den co kdo si kde stipnul to mel…bilou polivku mam moc rada…ale davame si az na vecer…a pak mam v planu losos a salat ![]()
tak my doma vždycky měli k snídani kakao a vánočku a k obědu kyselo
zavedla jsem to i teď, manželovi to chutná a jsme spokojení oba ![]()
tak my na Štědrý den k obědu nemáme nic, protože chceme vidět zlaté prasátko
. Nadlábnem se až večer a během dne potajnu zobnem sem tam cukroví
.
Tak oběd nemáme, aby jsme viděli zlaté prasátko ![]()
Večeře:
Jako vy fakt neděláte obědy
?? No já jsem z domu na obědy zvyklá, nikdy jsme na prasátko nevěřily
, takže se jedlo, ale je pravda, že nesmělo být maso, kromě toho našeho táty teda
. Takže nějaké bezmasé jídlo. Kyselo by se u nás asi nechytlo, protože můj chlap má fakt prožranou papulu ![]()
Ahoj,
my většinou v noci z 23. na 24. strojíme stromek, tím ráno dlouho spíme, válíme se v posteli a koukáme na pohádky, tak to pak snídáme pozdě - třeba v 10h a jíme třeba hodinu, pustíme si koledy, kakalo si uděláme nebo čokoládu, pak neobědváme a večeříme v 5hod. Občas jsme pozvaní na návštěvu, takže si tam dáme nějaké cukroví.
My celý den nejíme nic,akorát chodíme užírat bramborový salát do lednice
Na večeři máme klasiku-rybí polívka,,kapr,salát.
tak u nás se přes den nikdy nejedlo, abychom viděli zlaté prasátko, ale postupem času se jedla vánočka a pak až večeře- klasika kapr se salátem ![]()
Příspěvek upraven 22.11.11 v 13:50
oběd děláme, mamka kubu, ale toho jí jenom ona sama a my ostatní máme čočku ![]()
letos si moc nevím rady s večeří, kapra nikdo z nás nemusí ![]()
ahoj, tak u nás trávíme Vánoce s našima a mamča dělá k obědu zelňačku a pro sebe a kdo chce tak kubu a večeře: polévka s játrovými knedlíčky, salát+řízek, kapr.
Si tady přijdu jako magor že chci dělat oběd
. Ale asi jde o zvyk, jsem na to z domu zvyklá. A o ranním vyspávání se mi může tak jenom zdát teda, to už jsem nevyspávala ani nepamatuju ![]()
Já tě asi moc nepotěším - ráno vánočka a kakao nebo mléko, syn má čaj. K obědu musí být kuba (teda ne náš, ale kroupový a houbový
), letos asi přibude polévka česnečka. Kuba nám chutná, takže nic jiného vymýšlet nemusím
Syn měl k obědu vloni maso a brambory, letos to samé.
ne, odjakživa se u nás v rodině nedělal oběd na Štědrý den. Vždy jsme se hodně nasnídali - vánočka, štola, bílá káva, čaj. Možná když jsme byli malé, tak jsme něco dostaly, to určitě, ale pak už jsme chtěli vidět zlaté prasátko, tak jsme nic nejedli a večer bylo prasátko za oknem
a my měli strašnou radost. Alespoň jsme pak snědli celou večeři - rybí polévku, br.salát, řízek, vinná klobása a kapr. ![]()
Tak my teda jíme. Dělám boršč. Ani nevím proč, zavedla jsem si to sama.
U nás doma byla vždycky bílá zelňačka. Na večeři polívka není, já bych toho tolik nesnědla, takže klasika bramborový salát, přítel kapra a já nějakou jinou rybu, většinou si dělám lososa.