Jaké máte štědrodenní menu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23033
22.11.11 13:50

Ahoj,my k snidani jako kazdorocne vanocku s dzemem a kakajíčko. K obedu fazolacku nebo kyselo a k veceri Hrachovou polevku nebo rybi je na vyber, rizky a salat, zakusky a cukrovi, chlebicky a pak jeste povinne ovoce. Pak se umyje nadobi a uklidi a teprve je Jezisek:D jo a jeste se zpivaji koledy:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
22.11.11 13:51

nejíme… syn teda dostane polívku… a k večeři máme koktejl z krabích tyček,hráškovou polívku a pstruha,řízky a salát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
22.11.11 13:51

Ahoj
Za mého dětství se k obědu jedl bramb.salát a vinná klobása.A dělám to tak stále i ve své rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
22.11.11 13:52

My se teda na poledne jeste postime:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
22.11.11 13:52

Přes oběd nejíme, někdo nejí nic, někdo si dá co dům dal, já většinou uzobuju co kde najdu a skončím s vánočkou :mrgreen: Někdo připravuje chlebíčky. My navíc večeříme už tak kolem 5-6h většinou hned jak se setmí a kvůli dětem to neprotahujeme, takže ještě oběd předtím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
22.11.11 13:53

Docela jste mě zlákaly na tu zelňačku, asi pohledám nějaký dobrý recept a nejdřív to zkusím udělat jen tak. Na večer polévku dělat nebudu, protože naše děti mají docela problém sníst aspoň tu trošku toho salátu s klobásou, protože díky těšení se mají sevřený žaludek :mrgreen: a moc toho nesní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566

Na štědrý den se už od mého dětství postíme abychom viděli prasátko :-P :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181

My obed nedelame, podle tradice se postime :mrgreen: k obedu si dame vanocku s cajem/kafem, uzobava se cukrovi atd. Vzdyt i tak je to cely den o pripravach a vareni, takze detem dam rybi polivku aspon. To by me mohli milovat, varit jeste obed, ja mam z vanoc vyrazku uz ted :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
22.11.11 13:54

Na oběd míváme jen polívku, nejčastěji bramboračku..vlastně vždycky bramboračku, když tak nad tím přemýšlím. Večeříme totiž celkem brzo tak mezi 17-18h, tak abychom do sebe vůbec něco vsoukali. No a na véču kapr se salátem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
22.11.11 13:54

tak my taky neděláme klasický oběd, ale abychom to vydrželi do večeře, tak manžel chce krupičnou kaši, tak dělám to. A pak máme večeři: rybí polévka, kapr a bramb. salát. Letos chceme zkusit lososa, ten kapr bývá tučný a už nám moc nechutná. Pro děti to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.11.11 13:55

Ahoj. U nás bývá ráno vánočka (pokud se povede :lol: ), v poledne jen polévka (rybí nebo bramboračka) a večer salát s rybími prsty. Kapra nejíme a než smažit filé a strávit nad tím půl dne, tak radši kupuju kvalitní rybí prsty, které chvíli před večeří strčím do trouby a za 15 minut je hotovo (než stihnu připravit stůl a vyndat salát z lednice).

Když jsem byla u našich, tak Štědrý den u nás vypadal tak, že ráno se zdobil stromeček (když jsme byli větší, tak jsme ho zdobily my děti), k obědu myslím bývala hrachovka a večer pak filé a řízky (táta nejí ryby žádné). Pamatuju, že jednou byla i vinná klobása. Mamka byla celé odpoledne nervozní, že nestihne večeři včas. Brzy odpoledne jsme chodili k babičce a dědečkovi donést jim dárky.

Naše Štědré dny zatím probíhaly tak, že po brzkém obědě nebo hned po snídani jdeme ven (většinou do ZOO), vracíme se v cca 16 h (pokud jsme neobědvali, tak si dáme polévku až v těch 16h). Celá rodina jsme v klidu pohromadě venku a v půl šesté pak dávám rybí prsty do trouby a chystám stůl. Večeříme plus minus v šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
22.11.11 13:56

Ta bramboračka se mi teda zamlouvá, to mě ani nenapadlo jí udělat, to je super tip, díky :palec: . Když jí udělám víc hustou, mám vyřešený oběd :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
22.11.11 13:57

My snídáme vánočku s máslem a kakao, oběd rybí polévka s opečeným rohlíkem, večere kapr, salát a vinná klobása. Přes den nejaký ten chlebíček, jednohubka a cukroví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
22.11.11 13:59

Holky normálně mě šimrá v žaludku, jak to tady pročítám :lol: . Mě to totiž strašně baví se o zvycích na Vánoce bavit, fakt mám ráda, když někdo mluví o tom, jak to je u nich a tak. Ale co si budeme povídat, většinou co si vezmeme z domu tak přetrvává i v našich domácnostech, že jo?? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2410
22.11.11 14:00

u nás se taky neobědvá…
k večeri máme vývar s knedlíčkama, kapra, řízek, vinnou klobasku a br, salát, předkrm delame pokazde jiny…

maximálne kdyzy je hlad davame si k obedu ten vývar… jinak se ji cukroví a tak :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová