Jaké máte štědrodenní menu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10048
22.11.11 14:23

Oběd se nekonná a zavádět ho taky nebudu…
Ráno snídám kakao a vanoční stolu nebo vanocku…pak uzdibuju z toho co chystam a vecer jak vyjde rpvni hvezda- rybi polivka, kapr a salat.

U snoubence doma je na obed polivka a vecer salat, rizky a kapr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
22.11.11 14:23

tak u nas k obedu na stedry den je jen rybi polevka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
22.11.11 14:30

U nás je pres den cokoliv. Moje mamka dělá čočkovou polévku. A večer děláme lososa s kaparama a kysanou smetanou a bramborem.

Ta večeře má dva důvody. Je to první jídlo, které jsme si s manželem vařili spolu jako slavnostní a tak to i zůstalo. No a 25. jedeme k tchánům, kde bude salát, řízky, klobásy a 26. jedeme k našim, kde bude knedlo+zelo+vepřo. Všude hromady chlebíčků, pečiva, dortíky. Takže aspoň na ten Štědrý den u nás doma jíme trochu méně a zdravěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.11.11 14:34

tak u nás se oběd nedělá. Ráno se dlouho spí, kdo chce jde na pohádky… Celý den je volný, každý si vezme k jídlu co chce, děti většinou vánočku a cukroví, manžel bramborový salát a rohlík… a vše se chystá až na večeři, která je dříve - zhruba okolo páté hodiny (to abychom stihli rozbalit dárky před pohádkou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
22.11.11 14:35

K obědu většinou polévku -já rybí od taťky a manžel s dcerou si dávají houbovou, kterou mají pak i k večeři (mají ji moc rádi). Na večeři klasika, bramborový salát, kapr, řízky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
22.11.11 14:40

my taky nic nejíme zlaté prasátko to prostě patří k štědrému dni :palec: takže ráno vánočka med máslo kakao a pak se tzv dobe cukroví :lol: oběd se u nás v rodině ani u známích nikdy nedělal k večeří pak hrachovku nebo hřibačka klasika salát kapr já teda kuřecí řízky rybu nejím :poblion: :-D pak se dělal ještě kuba ale toho já teda neumím ale mám ho moc ráda a šupky hupky na dárečky jo a večeříme vždy kolem 17 hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
22.11.11 14:55

My jsme doma měli čočku s vajičkem a u manžela měli jen polévku.....Vedeme už dlouholeté „boje“ co bude klasika na štědrovečerní oběd u nás doma :mrgreen: Střídáme se ,jeden rok polévka jeden rok čočka…Večeře je salát a řízky.Malý má brambory a řízek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
22.11.11 14:57

Zeleninová polévka, každý rok dělám jinou: hrachová, čočková, bramboračka, houbová,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
22.11.11 15:00

taky vecerime klasiku / sunka s krenovou slehackou, rybi polevka, salat kapr a manzel si da jeste strudl nebo ovoce, Kubik loni mel rybi polevku a kapra, salat mu jaksi nejede…zatim, ale on ma dva roky takze pohoda. k obedu ma take rybi polevku… snidane standart vanocka, caj a pro Kubika kakao. Kubu nedelame nikdo to neji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4967
22.11.11 15:06

Tak u našich se vždycky dělal k obědu hubník (houbová nádivka) a opekla se vinná klobása, ale loni jsme třeba měli mořské plody jen s chlebíkem… No a večeře klasika, taky děláme knedlíčkovou polívku s domácíma nudlema (ty jsou vždycky od babičky) a kapr se salátem.

Letos jsme měli mít s přítelem první společný vánoce, ale bude, bohužel ve službě, takže budu u našich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
22.11.11 15:43

U nás rybí polívka, jelikož nejsme zvyklí jíst dvouchodově, přesunuli jsme ji z večeře na oběd. Máme ji rádi a dáme si vždy dva tři talíře. Když byla (původně) na večeři už se na to jaksi kapr se salátem nevešel :oops:

U rodičů se dělávala vinná klobása, já ji většinou dělám den předem na večeři a co zbyde, dojí se po rybí polívce.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
22.11.11 15:49

U nás je totální půst, takže od rána jen čaj nebo voda, žádná snídaně, žádný oběd a první jídlo je až večeře. Rybí polívka, pečený kapr bez trojobalu, salát a pod stromečkem při vybalování dárků zobeme i cukroví. Dřív se na stůl nedostane. Když jdeme přát, na návštěvách taky nejíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.11.11 15:55

Taky se nejí :mrgreen: ne kvůli praseti, ale proto, že pak to večer víc chutná, když má člověk hlad :mrgreen: ..
Ráno si dáme vánočku na oběd polévku- ale to kvuli malém, takže má vývar, houbovou.. my s manželem občas něco lipnem, ale přemýšlím o houbové polévce- dělám většinou teda kyselici, tak to chci obměnit..
No ale taky tady chodíme po 3 jak supi hladní a loni se mi stalo, že manžel na mě vyjel, kdy budeme jíst, a vzápětí se omluvil, že má opravdu hlad, že to pěkně všude voní :mrgreen: ..takže letost mu něco na oběd dám, protože nepotřebuju nervního manžela - hladného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
22.11.11 17:51

No tak všem díky za jejich tipy. Přiznám se že přes den prakticky nejíst a večer se nadlábnout salátem mi přijde trochu šok pro tělo :mrgreen: , ale kdo je tak zvyklý, tak proč ne. Já se zřejmě chytím té bramboračky, jenom bramboračky :lol: a mám na oběd vystaráno. Tak díky za tip holky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.11.11 19:47

My máme k snídani cukroví nebo vánočku s čajem,kafem nebo kakaem.Dopol.udělám chlebíčky a jednohubky,který ujídáme během dne plus to cukroví a večer klasika-br.salát s řízkem(chlap vepřový,já kuřecí)a letos se chystám dělat ještě navíc lososa.Kapra nejím,nechutná mi a nebaví mě vybírat kosti a rybí polívku neumím,respektivě jsem jí nikdy nedělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová