Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Oběd se nekonná a zavádět ho taky nebudu…
Ráno snídám kakao a vanoční stolu nebo vanocku…pak uzdibuju z toho co chystam a vecer jak vyjde rpvni hvezda- rybi polivka, kapr a salat.
U snoubence doma je na obed polivka a vecer salat, rizky a kapr.
U nás je pres den cokoliv. Moje mamka dělá čočkovou polévku. A večer děláme lososa s kaparama a kysanou smetanou a bramborem.
Ta večeře má dva důvody. Je to první jídlo, které jsme si s manželem vařili spolu jako slavnostní a tak to i zůstalo. No a 25. jedeme k tchánům, kde bude salát, řízky, klobásy a 26. jedeme k našim, kde bude knedlo+zelo+vepřo. Všude hromady chlebíčků, pečiva, dortíky. Takže aspoň na ten Štědrý den u nás doma jíme trochu méně a zdravěji.
tak u nás se oběd nedělá. Ráno se dlouho spí, kdo chce jde na pohádky… Celý den je volný, každý si vezme k jídlu co chce, děti většinou vánočku a cukroví, manžel bramborový salát a rohlík… a vše se chystá až na večeři, která je dříve - zhruba okolo páté hodiny (to abychom stihli rozbalit dárky před pohádkou)
K obědu většinou polévku -já rybí od taťky a manžel s dcerou si dávají houbovou, kterou mají pak i k večeři (mají ji moc rádi). Na večeři klasika, bramborový salát, kapr, řízky.
my taky nic nejíme zlaté prasátko to prostě patří k štědrému dni
takže ráno vánočka med máslo kakao a pak se tzv dobe cukroví
oběd se u nás v rodině ani u známích nikdy nedělal k večeří pak hrachovku nebo hřibačka klasika salát kapr já teda kuřecí řízky rybu nejím
pak se dělal ještě kuba ale toho já teda neumím ale mám ho moc ráda a šupky hupky na dárečky jo a večeříme vždy kolem 17 hodiny
My jsme doma měli čočku s vajičkem a u manžela měli jen polévku.....Vedeme už dlouholeté „boje“ co bude klasika na štědrovečerní oběd u nás doma
Střídáme se ,jeden rok polévka jeden rok čočka…Večeře je salát a řízky.Malý má brambory a řízek.
Zeleninová polévka, každý rok dělám jinou: hrachová, čočková, bramboračka, houbová,…
taky vecerime klasiku / sunka s krenovou slehackou, rybi polevka, salat kapr a manzel si da jeste strudl nebo ovoce, Kubik loni mel rybi polevku a kapra, salat mu jaksi nejede…zatim, ale on ma dva roky takze pohoda. k obedu ma take rybi polevku… snidane standart vanocka, caj a pro Kubika kakao. Kubu nedelame nikdo to neji
Tak u našich se vždycky dělal k obědu hubník (houbová nádivka) a opekla se vinná klobása, ale loni jsme třeba měli mořské plody jen s chlebíkem… No a večeře klasika, taky děláme knedlíčkovou polívku s domácíma nudlema (ty jsou vždycky od babičky) a kapr se salátem.
Letos jsme měli mít s přítelem první společný vánoce, ale bude, bohužel ve službě, takže budu u našich.
U nás rybí polívka, jelikož nejsme zvyklí jíst dvouchodově, přesunuli jsme ji z večeře na oběd. Máme ji rádi a dáme si vždy dva tři talíře. Když byla (původně) na večeři už se na to jaksi kapr se salátem nevešel ![]()
U rodičů se dělávala vinná klobása, já ji většinou dělám den předem na večeři a co zbyde, dojí se po rybí polívce.
Jiřina
U nás je totální půst, takže od rána jen čaj nebo voda, žádná snídaně, žádný oběd a první jídlo je až večeře. Rybí polívka, pečený kapr bez trojobalu, salát a pod stromečkem při vybalování dárků zobeme i cukroví. Dřív se na stůl nedostane. Když jdeme přát, na návštěvách taky nejíme.
Taky se nejí
ne kvůli praseti, ale proto, že pak to večer víc chutná, když má člověk hlad
..
Ráno si dáme vánočku na oběd polévku- ale to kvuli malém, takže má vývar, houbovou.. my s manželem občas něco lipnem, ale přemýšlím o houbové polévce- dělám většinou teda kyselici, tak to chci obměnit..
No ale taky tady chodíme po 3 jak supi hladní a loni se mi stalo, že manžel na mě vyjel, kdy budeme jíst, a vzápětí se omluvil, že má opravdu hlad, že to pěkně všude voní
..takže letost mu něco na oběd dám, protože nepotřebuju nervního manžela - hladného
No tak všem díky za jejich tipy. Přiznám se že přes den prakticky nejíst a večer se nadlábnout salátem mi přijde trochu šok pro tělo
, ale kdo je tak zvyklý, tak proč ne. Já se zřejmě chytím té bramboračky, jenom bramboračky
a mám na oběd vystaráno. Tak díky za tip holky ![]()
My máme k snídani cukroví nebo vánočku s čajem,kafem nebo kakaem.Dopol.udělám chlebíčky a jednohubky,který ujídáme během dne plus to cukroví a večer klasika-br.salát s řízkem(chlap vepřový,já kuřecí)a letos se chystám dělat ještě navíc lososa.Kapra nejím,nechutná mi a nebaví mě vybírat kosti a rybí polívku neumím,respektivě jsem jí nikdy nedělala