Darování vajíček. Vaše názory.

budulinek2011
22.11.11 11:43

Darování vajíček. Vaše názory.

Ahoj, mám v plánu darovat vajíčka. Už jsem domluvená na první prohlídku. Takže jsem do toho šla. Zajímali by mě vaše názory. Ať negatitvní tak i pozitivní.. Předem děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
632
22.11.11 11:50
sikinka16 píše:
Ahoj, mám v plánu darovat vajíčka. Už jsem domluvená na první prohlídku. Takže jsem do toho šla. Zajímali by mě vaše názory. Ať negatitvní tak i pozitivní.. Předem děkuji

Ahoj já byla pře měsícem, celý ten proces je nadíl cca 3-4 měsíce trval u mě (oni jen dlouho trvají než přijdou výsledky testů..a za mě určitě jdi, já mohu až za 3 měsíce znovu a půjdu určitě znovu, na konci dostaneš hafo injekcí a tabletek, já se cítila jak před porodem prostě tělo pracovalo ale stojí to za to..taky záleží hodně na tom jestli to děláš kvůli penězům nebo kvůli někomu určitýmu (já se přiznám já to dělala kvůli penězům a teď mě možná plno lidí ukamenuje ale myslím že by se našlo víc takovejch co jsem já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.11 11:56

Byla jsem taky cca před měsícem. Jsem mladá, mám jedno dítě a druhé plánujeme až tak za 10let. A co já vím, jestli nebudu potřebovat jednou pomoc od někoho druhého? Mám spoustu kamrádek, které museli navštěvovat takovéto kliniky. Proto jsem byla ráda, že jsem někomu mohla pomoct. Určitě půjdu znova.
Já jsem se cítila naprosto v pohodě, žádné vedlejší účinky. Takže držím palce :-)

• Citovat
  • Upravit
683
22.11.11 11:57

Já osobně bych do toho nešla, a i když už, tak jedině až bych měla odrozeno a kvůli touze pomoct tomu, kdo takové štěstí nemá, NIKDY bych to nepodstoupila kvůli pár penězům, rozhodně to nestojí za to, je to obrovský nápor na tělo a můžeš si doživotně poškodit zdraví, má gynekoložka mi také nedávno říkala, že zrovna řeší několik holek, které chtějí otěhotnět, ale tím že darovaly vajíčka mají obrovské problémy, tož tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.11.11 12:07

Ja do toho chtela jit kdysi, kdyz jsem na tom byla spatne financne ( sama s dcerou), ale nakonec jsem si to rozmyslela. Za prve je treba si uvedomit, ze ti pak po svete bude litat , v podstate, dcera nebo syn :nevim:, nevim, jestli bych s tim dokazala zit, asi bych si pak cely zivot rikala, jak asi vypada :nevim: , ale kazdej se s timhle dokaze vyrovnat jinak.
Za druhe, sla do toho kamaradka a nic prijemneho to teda fakt neni, pichat si injekce do brucha a dopovat se hormony :nevim: .
Kdo vi, mozna nakonec zmenim nazor a budu muset pomoct sestre nebo nekomu blizkemu, za techto okolnosti bych do toho asi sla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
22.11.11 12:16

Abych do toho šla z finančních důvodů, to bych musela být v největší krizi, v situaci, kterou si dnes skutečně ani neumím představit.

Jediný jiný důvod, z jakého bych to podnikla, by byla velmi blízká osoba - moje sestra nebo nejbližší kamarádka - která by zkusila všechno možné a toto by byla její jediná možnost, jak přijít k vlastnímu dítěti.

Nebyla bych nikdy ochotna udělat to „jen tak, někomu to určitě pomůže“… Takový smysl pro mne má jen dárcovství krve, včetně té pupečníkové, a kostní dřeně, které by mělo být v dnešní době samozřejmostí pro každého, komu v tom nebrání zdravotní překážky. Odběr vajíček ne - z tohoto důvodu nejsem ochotná nechat si rozhodit organismus a (více či méně) riskovat vlastní zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
22.11.11 12:23

priznám se, jdu do toho kvuli velmi těžké finanční situaci.. Ale zároveň tím i někomu pomužu. A nemyslím na to že mi někde po světě bude lítat dítě.. Vždyt to bude mit maminka a tatínek kterí po tom strašně toužili. A když jsem se ptala zda potom budu moci mít děti, tak pry ano. Budu si pichat hormony na podporu vajíček. To mi neřekl doktor. ale kamaradka ktera to děla už dlouhodobě. S doktorem už jsem jinak taky debatovala.

• Citovat
  • Upravit
32
22.11.11 12:30

Podle mě je jen a jen na tobě, co chceš se svými vajíčky udělat a je jedno z jaké pohnutky. Pokud jsi plně informovaná a vnitřně přesvědčená, nikdo nemá právo tě za to odsuzovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.11.11 12:35
sikinka16 píše:
priznám se, jdu do toho kvuli velmi těžké finanční situaci.. Ale zároveň tím i někomu pomužu. A nemyslím na to že mi někde po světě bude lítat dítě.. Vždyt to bude mit maminka a tatínek kterí po tom strašně toužili. A když jsem se ptala zda potom budu moci mít děti, tak pry ano. Budu si pichat hormony na podporu vajíček. To mi neřekl doktor. ale kamaradka ktera to děla už dlouhodobě. S doktorem už jsem jinak taky debatovala.

Vsak to byl muj nazor, muj pocit :nevim: . pokud na to takhle nemyslis, tak je to v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.11.11 12:36
Jamalka píše:
Podle mě je jen a jen na tobě, co chceš se svými vajíčky udělat a je jedno z jaké pohnutky. Pokud jsi plně informovaná a vnitřně přesvědčená, nikdo nemá právo tě za to odsuzovat. :palec:

souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
22.11.11 12:36

holky jen tak pro zajimavost, nic o tom nevim. kolik je tech „par“ penez?
ne ze bych do toho chtela jit, jen at mam prehled :mrgreen:

jinak pokud to nekdo dela, aby pomohl :palec: . kdyz pro penize, jeho vec, delaji se horsi veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
22.11.11 12:55

Možná bych šla, ale až po dětech. Chci 2 děti, tak až po.. Ale jen možná.. Něco jsem si o tom přečetla v knížce o neplodnosti a je fakt, že to je pro tělo strašný záhul.. Já bych nebyla ovlivněná tím, že by po světě běhalo „moje“ dítě.. Ale asi bych to nedělala kvůli penězům.. Ne všude za to dostane dárkyně zaplaceno..
dyby moje sestra nebo kamarádka nemohla mít děti a potřebovala by cizí vajíčka, darovat bych šla. Ikdyž vím, že v ČR je dárcovství anonymní a nemůžou dostat zrovna moje vajíčka, alespon by je to posunulo v pořadníku nahoru…???? :nevim: Nevím, už je to delší dobu co jsem se o tohle téma zajímala, tak se možná něco změnilo.. Ale myslím si, že to stále nejde darovat někomu přímo vajíčka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.11 13:09

Tak ja kdyz jsem se v CARu dojimala nad tim, jak jsou darkyne hodne, ze to pro nekoho delaji, tak mi doktor vecně rekl, abych si nemyslela, ze ma kazdy takovy slechetny duvod - ze ve vetsine pripadu jdo o penize (ze pani potrebuje zaplatit detem hory napr.-takhle to rekl :mrgreen: ). Ja myslim, ze kdyz s tim darkyne nema eticky problem, tak o co jde ? Tam, co jsem chodila ja, dostala darkyne 20tis. Kde najde 20tis? Je hodne lidi, co ma kupu deti (vzdyt to cteme i tady - jak je uzasny mit 3 a vice deti), ale vzdalenejsi budoucnost moc nedomysleji. Mit 3-4 deti ve skole a doprat jim to, co maji ostatni (coz si myslim, ze zajezdy na hory, kolo apod k tomu proste patri) uz je slozitejsi, a nakonec vetsina z nas pak pocita penize. A kdyz neni kde brat … tak treba udela tohle. Rozhodne neodsuzuju (ja ani nemuzu, jeste aby :lol: ).
Jeste chci napsat, ze nevim o konkretnim pripadu, ze by nekomu stimulace k odberu vajicek rozhodila zdravi :think: . Takze nevim, odkus se bere nazor, ze darovanim vajicek muzu mit zdravotni problemy.

• Citovat
  • Upravit
22004
22.11.11 13:17
Anonymní píše:
Jeste chci napsat, ze nevim o konkretnim pripadu, ze by nekomu stimulace k odberu vajicek rozhodila zdravi :think: . Takze nevim, odkus se bere nazor, ze darovanim vajicek muzu mit zdravotni problemy.

Stimulace k odběru vajíček je, pokud vím, hormonální záležitost.

A každý podobný zásah do organismu může mít nepříznivé důsledky. Řekla bych to takto: je to nepřirozené, umělé vyvedení organismu z rovnováhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.11.11 13:41

Za doby, kdy ja jse chtela to bylo 15 tis., asi jak kde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie