Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi vinou klobásu nebo vývar. Nikdy jsme to neřešili. Večeři jo to bude ta klasika.
@Salorka jak malé? Já letos udělám jen vývar a pak nakrajim asi na stul na zobani nějaké sýry a salámy, zeleninu, pečivo… mimino se rozsoupne a bude mít lososa s bramborem a mrkvi ze skleničky asi až k večeři a na oběd dáme kasi s ovocem. Ctyrletak polivku a pak něco na studeno zvládne. Večeři dáme třeba na 4 hodinu, abychom v pět byli u stromečku a ještě si stihl pohrát s tím co dostane
@Salorka u nástroje už pár let slepičí polévka
To je jistota že si jí vezme každý
a zase tak extra nezasytí takže na řízek bude místa dost ![]()
@Salorka mám doma skoro rok a půl starou a 4letou. K obědu bude dynova polévka.
@Salorka Budu dělat vývar..kdo chce, si přes den zobne, na co má chuť..nikdo do večeře hlady neumře ![]()
My mívali vždy na oběd jen zelňačku. Všude bylo jídla dost, jako chlebíčky, spousta ovoce takže o hladu jsme nikdy nebyli. Na večeři normálka rybí filé a bram. Salát. Pro naši malou tresku na másle s bram. Kaší..
Je šílený když je chlap mlsný a vybíravý, mám to doma samé..
Neobedvame, delam chlebicky, chutovky, kazdy behem dne zobe. Kdyz byla dcera mala, obedvala polevku, co pak byla k veceri.
Nejak si nedovedu predstavit, jist smazenou vinnou klobasu a vecer opet smazene.
My vždy mívali vinnou klobásu a k tomu buď bramborovou kaši nebo kus pečiva. Ale to já nikdy nejedla, takže já si dala buď pečivo s máslem nebo suchý a nebo právě tu kaši
U kamarádky zas jedí kubu.
@Salorka Já oběd neřeším. Nakrájím štrůdl, vánočku, naložím cukroví, udělám tác chlebíčků, nasypu pár křupíků a zobeme ![]()
Já dělám hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky. Jako druhé kubu. Do večeře pak chlebíčky a obložený talíř, ovoce, cukroví prostě na co má kdo chuť.
Letos budu dělat rybí vývar. Děti něco normálního na oběd potřebují, cpat je chlebíčky a sýry se mi nechce. Každý rok jsem dělala zelňačku, ale to mi smradata nesni
mají 2 roky a 4 roky
Mám taky menší děti a půst by nevydržely a dva chody na večeři, by pro ně byly moc. Tak už dva roky jedeme: na oběd polévku (rybí nebo hráškovou ze zeleného hrášku - klasickou hrachovku nemusím) a pak na večeři jen salát a ryby, posléze jablíčko/ovoce a cukroví ![]()
My dospělí nejíme až do večeře, a pro syna udělám nějakou hustou polévku - hráškovou krémovou nebo dýňovou. Nějakou sytější + dopoledne a odpoledne klasické svačinky, jako každý den.
@Salorka píše:
Holky, co obědváte na Štědrý den? Máme dvě děti, takže jíst se musí, ale rádi dodržíme půst 😆… nějakou polévku? Dříve jsem dělala houbového kubu, ale to mrně nesní a mě se na se nechtějí dělat dva druhy jídel
Kdo chce, si uloví salát. Zbytek vánočku.