Fotodárky - kalendář

Anonymní
14.11.11 14:03

Fotodárky- kalendář

zdravím. Tak jsem včera seděla snad 3hodiny u počítače a tvořila dárky babičkám. Velké fotokalendáře A3. hrála jsem si s tim fakt dlouho a ono mi to pak napsalo, že fotky, které jsem vložila nemají správný rozměr a že kvalita by nebyla dobrá.. no joo, jenže co s tím? Nevíte někdo jak naformátovat ty fotky? Dělala jsem to na happyfoto. Píšu anon., babí sem chodí, tak kdyby se mi ten kalendář povedlo vyrobit, aby to bylo překvápko :mrgreen: Zkušenosti sem dííík :nevim: :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
308
14.11.11 14:07

Asi máš ty fotky malé a s tím moc nenaděláš… :nevim: Já jsem dělala pro naše babičky fotoknihu a u pár opravdu malých fotek mi to taky psalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
14.11.11 14:10

neco s tim udelas aby ti to proslo, ale bude to proste hnusny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

no to mi ani neříkej :-( a jde to nějak nastavit na fotáku? já jsem na toto antitalent :nevim: i když fotky z porodnice znova nenafotim :think: :cry:

• Citovat
  • Upravit
6153

Mno… to bude těžký. Z „malý“ fotky „velkou“ neuděláš, naopak to jde. Tak se obávám, že budeš muset začít znova a s většíma fotkama.
Ono by to opravdu nevypadalo hezky, sice by se to vytisko v rozměru jaký chceš, ale představ si to asi tak jako kdybys fotku velikosti průkazkového fota chtěla nakopírovat na A4 (nebo dokonce A3). Bylo by to ošklivý, takový „kostičkatý“......
Základem je fotit ve velkém rozlišení, pak budeš mít dostatečně kvalitní a „velké“ fotky. Koukni ve vlastnostch jednotlivých fotek, jak jsou velké. Chtělo by to alespoň kolem 1MB, aby to za něco stálo. :wink:

Příspěvek upraven 14.11.11 v 14:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136

být tebou tak necham vytisknout A4. tam to nebude tak videt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
14.11.11 14:11

a jaky mas fotak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
14.11.11 14:15

a stahuješ přímo z foťáku nebo z počítače?
ona se někdy velikost fotky redukuje i přenosem z tvého počítače do počítače výrobce, mrkni v jakém rozlišení máš uložené ty tvoje fotky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
14.11.11 14:18

Máš ty fotky někde na disku/flashdisku/CD? Tak postup pro Windows: Podívej se do vlastností souboru (pravým tlačítkem myši na to klikni, vyber Vlastnosti). vyskočí dialogové okno, má nahoře „záložky“ Obecné a Souhrn. Podívej se do Souhrnu. Jsou tam hodnoty Horizontální a Vertikální rozlišení (asi budou obě stejné). Podívej se, co je tam za hodnoty, pro tisk je nejlepší několik stovek. Pak tam jsou ještě hodnoty šířka a výška (v pixelech). Pokud chceš vědět, jak vycházejí fyzické rozměry fotky při tomto rozlišení, vyděl rozměr v pixelech tím rozlišením a násob to krát 2,5. Vyjde to v cm. Pak uvidíš, jak by ta fotka vyšla velká reálně vytištěná (to co vidíš na obrazovce může být zkreslené).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.11 14:32

Foták mám samsung dotykovej, ale víc nepovim, nevim :mrgreen: 12,2 mega pixels
Stahuju rovnou z foťáku některé

• Citovat
  • Upravit
3352
14.11.11 15:57

Taky jsem dělala kalendář A3 v Happyfoto… Když jsem dala fotku přes celou stranu bez okraje, taky to hlásilo, že je kvalita nedostatečná, tak jsem tu fotku zmenšila o tolik, aby ten vykřičním zmiznul a kolem dokola mám akorát barevný lem, což taky nevypadá špatně :mrgreen: . Nevím teda, jak velký prostor Ti tam zůstane, když fotku zmenšíš do takové míry, aby byl program spokojený, páč tomu taky až tak nerozumím, ale třeba by to stačilo takhle - s tím okrajem… Nebo pak dát na stránku víc fotek a utvořit takovou mozaiku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
31.10.13 22:14

Ráda bych obnovila diskuzi. Nemám problém s kvalitou fotek, byla jsem se s malou fotit u fotografky, takže fotky máme suprové, ovšem spíš mě zajímá, kde nechávate dělat kalendáře? Loni jsem objednávala u HappyFoto, řekla bych, že je to takový průměr. S jakou firmou máte nejlepší zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
31.10.13 22:20

Za mě nejlepší FotoŠkoda. Je to na fotopapíru, takže cena je vyšší, ale kvalita nesrovnatelná např. s Pikliem.

@Verca1989 píše:
Ráda bych obnovila diskuzi. Nemám problém s kvalitou fotek, byla jsem se s malou fotit u fotografky, takže fotky máme suprové, ovšem spíš mě zajímá, kde nechávate dělat kalendáře? Loni jsem objednávala u HappyFoto, řekla bych, že je to takový průměr. S jakou firmou máte nejlepší zkušenosti?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
31.10.13 22:27

Ja ted nechavala u Piklia, ale teda ve vysokym lesku, to je drazsi, ted maji akci na A3 za 467, tusim. A jo, solidni kvalita za solidni cenu, samozrejme se to da za vyrazne vic vytisknout zcela profesionalne nebo za tri stovky tak nejak vselijak (nemam rada cewe, s jejich fotoknihama jsem navzdy skoncila), ale proste za ty penize mi to prislo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
1.11.13 00:00

U 24print.cz - vždyky vychytám akci 4 za cenu 3 (teď platí do 3.11, nebo i pak mívají na kalendáře 20%slevu). Jinde už netisknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný