Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych se zeptat vás, kteří máte zkušenosti s fr. buldočkem. Jak vás finančně vyjde na měsíc pejskem a máte hodně zdravotních problému s pejsky? Uvažuji o koupi této rasy, potom co jsem se dočetla si chci koupit pouze s PP. Ale teda ty nemoce, nevím nevím tak prosím poraďte ![]()
@Krityn každá rasa ma něco. Záleží to od kusu
můžeš mit smůlu nebo ne.
Ja mám 2 mopsiky ze stejného vrhu, jeden je 100% zdravý a ta druha - škoda mluvit. Luxace pately, problémy s očima.
@Krityn pokud tě zajímá kolik vyjde takto malá rasa na měsíc, tak si ho raději vůbec nepořizuj. My neměli buldočka, ale dokud byla čuba zdravá tak nestála skoro nic a za poslední rok tak 50 tis za různé operace a léky
Podle mě někdo bude mít s pejsky jen dobrou zkušenost - tedy myslím se zdrav. problémy budločků, někdo zase naopak. Prostě každá rasa je „náchylná“ na něco jiného. Myslím, že Ti tady moc neporadíme, prostě doufej, že si vybereš pejska
zdravého. Může být psík s PP a mít problémy a zase naopak.
Jo, ještě jsem chtěla dodat, že i když bude zdravý, tak jednou přijde den, kdy začne stárnout a být nemocný. Je to jako u lidí.
@pampalin píše:
Jo, ještě jsem chtěla dodat, že i když bude zdravý, tak jednou přijde den, kdy začne stárnout a být nemocný. Je to jako u lidí.
jj přesně tak. Naše čuba 12 let ani nekýchla a pak se to poslední rok nabalilo a měla snad úplně všechno, završeno dost agresivním nádorem ![]()
My fr. buldočka máme. Jsou mu dva roky. Jako společníka můžu jen doporučit!
Kolik vyjde finančně jde těžko říct. Buldočci mají často potíže s dýcháním a kůží, ale je to buldoček od buldočka. Ten náš má třeba vrozenou srdeční vadu, takže platíme každé dva měsíce peníze navíc za léky na srdíčko. Nemyslím si, že by stáli víc, než jiné plemeno. Jelikož se stýkám se spoustou buldočkářů, znám spoustu starých buldočků, kterým za život skoro nic nebylo, ale i spoustu, které něco trápí…ale to je prostě u každého psa…
Máme fenku..když je zdravá tak jsou náklady cca 300kč měsíčně..ovčem jelikož jsem se nechala zvyklat a koupila bez PP- tak jen z takové kraviny, že nebyla odčervená i když množitel tvrdil že jí několikrát odčervoval jsme měli problémy typu zánět žaludku a střev což nás stálo cca 50tis + měsíc denně na kapačky.., pak také byl problém s luxací pately což stálo dalších 10tis..ale oboje jsou nemoci, které může mít jakýkoliv pes je úplně jedno jaká je to rasa…jinak je naprosto nenáročná na venčení takže na vyčůrání jí stačí třeba minutka a vyřádí se až když jdeme odpoledne na větší procházku..a musím říct, že jsme měli hodně ras v rodině ale na buldočka nedám dopustit..povahově jsou jiní..mají svojí hlavu ale parádní povahu..takže pokud se rozhodneš určitě kup s PP tím minimalizuješ možnost nemocí..a taky ho musíš mít v bytě venku by třeba v zimě nevydržel.. ![]()
Nasi maji buldocka. Povahou zarlivy, musi byt stredem pozornosti, tvrdohlavy. Kdyz je tepleji, tak nemuze na prochazku- nemuze to udychat. A tepleji myslim i dneska. Jinak mivaji problemy z usima, analnimi zlazkami, ocima. Je to preslechtene plemeno, za me ani za nic. Radeji nejaky mix, nechtenych je jich spousta. Byvaji chytri jak opice a vetsinou i zdravi.
@cheekymonkey píše:
Nasi maji buldocka. Povahou zarlivy, musi byt stredem pozornosti, tvrdohlavy. Kdyz je tepleji, tak nemuze na prochazku- nemuze to udychat. A tepleji myslim i dneska. Jinak mivaji problemy z usima, analnimi zlazkami, ocima. Je to preslechtene plemeno, za me ani za nic. Radeji nejaky mix, nechtenych je jich spousta. Byvaji chytri jak opice a vetsinou i zdravi.
všchecno je o tom jak se o psa staráš..když je to soudek bez pohybu..tak opravdu teplo neudýchá.. naše je vyběhaná takže má problémy až když je nad 30st. (ale problémem myslím, že jí nenechávám lítat, aby se nepřehřála, jinak na procházku chodíme i ve vedrech celkem bez problému…uši je nutno čistit, pokud se čistěj problém není…ale je pravda, že voříšek z útulku je taky fajn, akorát já bych si ho k malému détěri nelajsla..
@ivulk Nas buldocek neni soudek bez pohybu.
Je bohuzel tak preslechteny, ze ta stavba tela nic moc. Siroky hrudnik, kratke nohy, v pase vcelku hubeny. Vet rikal, ze ten nis by chtelo pootevrit, ze to ma extremni. Jinak je aktivni, chodi na dlouhe prochazky, zadny lenoch. Ale nasi nechteli do operace „zbytecne“. S analnimi zlazkami ma nonstop problémy, i kdyz jsou pravidelne cisteny. S usima meli problemy sousedi, nakonec ji museli nechat uspat. Zakladatelka se ptala, tak jsem odpovedela. A obecne mit psa u maleho ditete… No comment, porad to je jen zvire, i kdyz majitele budou tvrdit, ze jsou hodni. A hovna na sidlisti taky radeji nekomentovat. Je to fakt hnus. Maly ma rok a pul a venku je vsechno obcurane a obesrane. Vsude sami psi. Zacinam byt na to alergicka.
Máme doma buldočku a je to ten nejmilejší psík, opravdu napůl člověk. Většího mazla jsem nikde neviděla…i všichni, kdo ji potkají, to říkají.
Chodíme na srazy buldočků - http://www.frklubbull.cz/
Jestli máš facebook, mrkni tady: https://www.facebook.com/…355887698934
@cheekymonkey jenže ty prostě nemáš ráda psy. zakladatelka zřejmně ano ![]()