Fraus 3. třída groše

Napsat příspěvek
Velikost písma:
724
6.2.14 20:38

Lidi,
základ matematiky prof. Hejného je že, žáci si mají na řešení přijít sami a rodiče jim v tom pomáhat nemají. Je to věcí učitelů. Když se tato metoda dělá pořádně, tak vede k mnohem lepšímu pochopení číslic a vůbec matematiky. Že to je frustrující pro nás rodiče, je věc druhá. (u nás na škole s tím rodiče seznamujeme, učíme je s prostředími počítat a prostě s nimi komunikujeme…) Takže bych třeťákovi odpověděl. Napiš to jak myslíš a paní učitelce, či učiteli bych napsal email - prosím o kontrolu správných řešení. Jestli nějaký učitel dá za chybně vypracovaný Dú u této matematiky špatnou známku, pak jej považuji za…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
6.2.14 20:38
@Teruna000 píše:
Už vím podle čeho budu vybírat synovi školu…otázka je, jestli už to tou dobou nebude všude :-D a to jsem si myslela, že když pokořím derivace a integrály, že nic horšího nepřijde…a ono jo…matematika pro 3.třídu :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
:lol: :lol: :lol: Rodičům to dává zabrat, ale ty děti to baví. ;) (A já aspoň zapojím mozek, když jsem doma. :pankac: Akorát dneska jsem si začala lehce zoufat. :mrgreen: )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
6.2.14 20:41

@Nelisa já jsem matiku vždycky milovala, právě za to jaká je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
6.2.14 20:42
@adlif57 píše:
Lidi,
základ matematiky prof. Hejného je že, žáci si mají na řešení přijít sami a rodiče jim v tom pomáhat nemají. Je to věcí učitelů. Když se tato metoda dělá pořádně, tak vede k mnohem lepšímu pochopení číslic a vůbec matematiky. Že to je frustrující pro nás rodiče, je věc druhá. (u nás na škole s tím rodiče seznamujeme, učíme je s prostředími počítat a prostě s nimi komunikujeme…) Takže bych třeťákovi odpověděl. Napiš to jak myslíš a paní učitelce, či učiteli bych napsal email - prosím o kontrolu správných řešení. Jestli nějaký učitel dá za chybně vypracovaný Dú u této matematiky špatnou známku, pak jej považuji za…

Proto jsme si sedly každá na jeden konec stolu, abysme od sebe nemohly opisovat. :lol: Já jí to chtěla zkontrolovat, ale jaksi nebylo jak. :oops: :mrgreen: Seděla jsem u toho mnohem dýl než dcera… a pak založila diskuzi. :mrgreen:
Asi je to tím, že si to většinou nenosí domů, takže má konfrontace s matikou Hejného není moc častá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.2.14 20:43

@Nelisa Tož Hejný, nebo Fraus? :nevim: Jestli je to jedno a to samé, jsem v pytli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reyne
6.2.14 20:45
@Pipet píše:
@Nelisa Tož Hejný, nebo Fraus? :nevim: Jestli je to jedno a to samé, jsem v pytli :mrgreen:

Fraus je vydavatelství, Hejný je mozek

• Citovat
  • Upravit
15319
6.2.14 20:45
@Pipet píše:
@Nelisa Tož Hejný, nebo Fraus? :nevim: Jestli je to jedno a to samé, jsem v pytli :mrgreen:

Hejný - autor
Fraus - nakladatelství
Jsi v pytli. :mrgreen: A proč jsi v pytli? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
6.2.14 20:47

V září mám podle toho začít učit, to bude tedy maso!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
6.2.14 20:50

@Nelisa A měla to tedy dcera správně? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
6.2.14 20:51

Syn je teď v 1. třídě a taky jedou Hejnýho. Na začátku roku nám p. učitelka nabídla doučování, aby jsme věděli, co to je, co budou tento rok dělat. Ale domů dostávají většinou klasiku.Je to prý pro děti dobrý. Rozvíjí to jejich myšlení, představivost, i když nám to přijde třeba šílený. Taky když jsem to slyšela před nástupem, tak jsem dost koukala, ale zatim chápu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
6.2.14 20:52

@Nelisa Naši tiež idú podľa Frause, už máme doma štvrtáka :-) Ale pozerám, že už idem neskoro, už ti to holky napísali.

@Antynka píše:
No prostě to bude tak, že každé další písmeno je 2násobek toho předchozího.Ale holky díky, alespoň vím, jak budu vybírat dětem školu - jakmile uvidím systém Fraus, tak beru do zaječích :-D Protože to bychom asi nedali :-D

Ale nie, nedes sa toho. :lol: Fraus je náhodou výborný, rozvíja u detí logiku, a deti (obaja moji školáci) matiku milujú :-)

• Citovat
  • Upravit
15319
6.2.14 20:53
@zulitvi píše:
@Nelisa A měla to tedy dcera správně? :D

Její výsledky:
Cg
Dg+Ag
Cg+Dg
Dg

(Asi bude po mně. :oops: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
6.2.14 20:53

Ahoj, ano, rodiče by neměli pomáhat :D Děti si na to mají přijít samy. Učím to tedy první rok a dá mi to docela zabrat. Ale děti to milují :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.2.14 20:54
@neumisa píše:
2Bg = Cg
3Cg = Dg + Cg
7Ag = Cg + Bg + Ag
4Bg = Dg

Ha, vyšlo mi to stejně :)
JESTLI se moje dítě (a tím i já) potká s touhle metodikou, tak to bude zajímavý.

Proč by nemohlo být 3 Cg = Cg + Ag + Ag a proč mají v té zemi takhle úchylné mince (běžné je z praktických důvodů 1 - 2 - 5 - 10 - 20 nebo nějak podobně)?
Ehm, má Fraus nějaký věkový strop? Protože jestli takovéhle věci budou učit puberťáky, tak se učitelé dočkají vskutku zajímavých otázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
6.2.14 20:55

Super téma. Takže lze kombinovat i klasiku a Frause/Hejného? Dovedu si představit, že to děti baví, ale jak z toho pak přejdou na ty integrály?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí