Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ag + Ag být nemůže, protože to je 2× stejná hodnota. Jestli naše škola přejde na tento systém, odcházím.
@Nelisa píše:
Hejný - autor
Fraus - nakladatelství
Jsi v pytli.A proč jsi v pytli?
![]()
Protože naše základka jede podle Hejného, už jsem se radovala, že to je něco normálního…
A ono je to vlastně ten Fraus… abych začala
se učit ![]()
@Káka74: přejdou jednoduše, oni se pod postavičkama, autama a různejma aktivitama skrývají reálná čísla, když děti počítají, tak si myslí, že si hrajou, ale mozečkem se jim sakra zavařují. Když člověk chvilku počítá, tak už vidí jen ty čísla a příběhy o postavách jdou stranou. Jinak se to kombinuje často.
@neumisa píše:
@KnihomyšAg + Ag být nemůže, protože to je 2× stejná hodnota.
To není důvod
Oni tam nemají nic dražšího než 31 Ag?
@Knihomyš píše:
To není důvodOni tam nemají nic dražšího než 31 Ag?
netuším, nechci mít s Frausem a Hejným nic společného
jen předávám nasbírané střípky.
@k.a.c.k.a.1 píše:
V září mám podle toho začít učit, to bude tedy maso!
To jo, budeš mít dvě množiny rodičů - zmatené a popuzené
S nějakým průnikem, samozřejmě.
Proboha a my jsme v první třídě
jedeme podle Hejny, někdy trochu tápu, co je tohle pro´boha živýho
![]()
@misoule Díky za vysvětlení. Stejně z toho moc moudrá nejsem, ale věřím, že to může mít své výhody. Učit dobře matiku je pořádná věda a tady alespoň pro ty mrňousky něco vymysleli. Do kdy se jede podle téhle metody? První stupeň?
@k.a.c.k.a.1 píše:
V září mám podle toho začít učit, to bude tedy maso!
Prošla jsi nějakým kurzem nebo školením? Zajímáš se o tuto metodiku?
@neumisa Zavádět tuto metodiku plošně je zvěrstvo. Kdo to učit umí a chce a pokud se učí dobře, dá dětem za rok víc, než pět let klasické matematiky dohromady. Kdo ji učit neumí a nechce, tak pokazí úplně všechno. V tom je vlastně její jediná nevýhoda - na rozdíl od klasické matematiky ji nemůže učit každý.
@Pipet píše:
Protože naše základka jede podle Hejného, už jsem se radovala, že to je něco normálního…A ono je to vlastně ten Fraus… abych začala
se učit
Už chápu.
No, na webovkách Frause když tak mají tu příručku pro učitele.
![]()
já mám letos 2 přírůstky, kterým Fraus nesedl - kvůli tomu měnili školu v pololetí. Prostě na to nemají. Teď jedou klasiku a jsou spokojeni - kluci i rodiče.
@hanka.br. vidíš, myslela jsem, že nic nemůže učit každý. Dokud budou Frause učit učitelky - nadšenkyně, bude to super metodika. Ale není to tak, že kdyby někdo se stejným nadšením učil klasickou matiku, budou děti uchvácené stejně? ![]()