Fraus 3. třída groše

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26458
6.2.14 20:56

@Knihomyš

Ag + Ag být nemůže, protože to je 2× stejná hodnota. Jestli naše škola přejde na tento systém, odcházím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.2.14 20:59
@Nelisa píše:
Hejný - autor
Fraus - nakladatelství
Jsi v pytli. :mrgreen: A proč jsi v pytli? :think: :lol:

Protože naše základka jede podle Hejného, už jsem se radovala, že to je něco normálního… :twisted: A ono je to vlastně ten Fraus… abych začala :mrgreen: se učit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
6.2.14 21:04

@Káka74: přejdou jednoduše, oni se pod postavičkama, autama a různejma aktivitama skrývají reálná čísla, když děti počítají, tak si myslí, že si hrajou, ale mozečkem se jim sakra zavařují. Když člověk chvilku počítá, tak už vidí jen ty čísla a příběhy o postavách jdou stranou. Jinak se to kombinuje často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.2.14 21:10
@neumisa píše:
@KnihomyšAg + Ag být nemůže, protože to je 2× stejná hodnota.

To není důvod :) Oni tam nemají nic dražšího než 31 Ag?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26458
6.2.14 21:12
@Knihomyš píše:
To není důvod :) Oni tam nemají nic dražšího než 31 Ag?

netuším, nechci mít s Frausem a Hejným nic společného ;) jen předávám nasbírané střípky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.2.14 21:13
@k.a.c.k.a.1 píše:
V září mám podle toho začít učit, to bude tedy maso!

To jo, budeš mít dvě množiny rodičů - zmatené a popuzené :lol: S nějakým průnikem, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.2.14 21:16

Proboha a my jsme v první třídě 8o 8o 8o 8o jedeme podle Hejny, někdy trochu tápu, co je tohle pro´boha živýho 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
6.2.14 21:16

@misoule Díky za vysvětlení. Stejně z toho moc moudrá nejsem, ale věřím, že to může mít své výhody. Učit dobře matiku je pořádná věda a tady alespoň pro ty mrňousky něco vymysleli. Do kdy se jede podle téhle metody? První stupeň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30478
6.2.14 21:21
@k.a.c.k.a.1 píše:
V září mám podle toho začít učit, to bude tedy maso!

Prošla jsi nějakým kurzem nebo školením? Zajímáš se o tuto metodiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30478
6.2.14 21:25

@neumisa Zavádět tuto metodiku plošně je zvěrstvo. Kdo to učit umí a chce a pokud se učí dobře, dá dětem za rok víc, než pět let klasické matematiky dohromady. Kdo ji učit neumí a nechce, tak pokazí úplně všechno. V tom je vlastně její jediná nevýhoda - na rozdíl od klasické matematiky ji nemůže učit každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
6.2.14 21:26
@Pipet píše:
Protože naše základka jede podle Hejného, už jsem se radovala, že to je něco normálního… :twisted: A ono je to vlastně ten Fraus… abych začala :mrgreen: se učit :mrgreen:

Už chápu. :lol: No, na webovkách Frause když tak mají tu příručku pro učitele. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26458
6.2.14 21:28

@hanka.br.

já mám letos 2 přírůstky, kterým Fraus nesedl - kvůli tomu měnili školu v pololetí. Prostě na to nemají. Teď jedou klasiku a jsou spokojeni - kluci i rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.2.14 21:30

@hanka.br. vidíš, myslela jsem, že nic nemůže učit každý. Dokud budou Frause učit učitelky - nadšenkyně, bude to super metodika. Ale není to tak, že kdyby někdo se stejným nadšením učil klasickou matiku, budou děti uchvácené stejně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
6.2.14 21:30

@neumisa ty si učitelka matiky?

• Citovat
  • Upravit
26458
6.2.14 21:33
@Gabika píše:
@neumisa ty si učitelka matiky?