Fraus 3. třída groše

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
7.2.14 10:59

Můj syn taky jede podle Frause, ale je teprve ve 2. ročníku. Každopádně v případě této metody mají úkoly dělat děti samy, když to mají blbě, nevadí, ve škole si to vysvětlí. Rodiče jim to akorát kazí, už proto, že neví, o co go. Ty děti to vědí, pracují s těmi úlohami pořád dokola, určitě nedostali takový úkol z ničeho nic.
Já jsem vystudovala matematiku (učitelství pro SŠ), ale na úkoly synovi nehrabu, protože když nemám metodickou příručku, nemůžu kolikrát ani pochopit zadání.
PS: Taky jsem se na to tvářila všelijak, ale syn počítá bezvadně, intuitivně, zvládá už i velkou násobiklu, takže zjevně to funguje. A dokud to funguje, neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.2.14 23:27
@Len-til-kah píše:
Můj syn taky jede podle Frause, ale je teprve ve 2. ročníku. Každopádně v případě této metody mají úkoly dělat děti samy, když to mají blbě, nevadí, ve škole si to vysvětlí. Rodiče jim to akorát kazí, už proto, že neví, o co go. Ty děti to vědí, pracují s těmi úlohami pořád dokola, určitě nedostali takový úkol z ničeho nic.
Já jsem vystudovala matematiku (učitelství pro SŠ), ale na úkoly synovi nehrabu, protože když nemám metodickou příručku, nemůžu kolikrát ani pochopit zadání.
PS: Taky jsem se na to tvářila všelijak, ale syn počítá bezvadně, intuitivně, zvládá už i velkou násobiklu, takže zjevně to funguje. A dokud to funguje, neřeším.

Tímhle se taky řídím, jenže dcera přišla s tím, že tohle jí nejde a má procvičovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
8.2.14 00:38

@Nelisa - tak normálně napiš paní učitelce maila. Já už to teda nedělám, protože jsem se ztrapnila nad úkolem, ve kterém jsem viděla soustavu čtyř rovnic o třech neznámých a dumala jsem o řešení s jedním parametrem, zatímco syn to doplnil stylem jedna pusa plus dvě oči rovná se tři - v předchozím příkladu byl obrázek s obličejem, ke kterému se to vztahovalo - no za blba jsem byla. Tehdy mi paní učitelka vysvětlila, že se tím fakt nemám zatěžovat :jazyk:. Ale kdybych to potřebovala dítěti vysvětlit, tak si prostě vyžádám nějakou konzultaci.
Jinak jsem se podívala na tu tabulku a není to nic jiného, než zápis čísla v binární soustavě (ve 3. třídě, fíííííha 8o ). Ag je 1, binárně 1, Bg je 2, binárně 10, Cg je 4, binárně 100, Dg je 8, binárně 1000. Ty brďo. To mě teda překvapilo :lol:.
To mám za to, že čtu tak nepozorně. Jdu to ještě jednou dočíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
8.2.14 00:46
@Nelisa píše:
Takže ten třetí příklad se může vyřešit dvojím způsobem?7Ag =Cg+Bg+Ag
i
7Ag=Dg-Ag

Tak dočítám, jo… cpi tam jenom koeficienty 0 a 1, tzn. žádné mínusy (tj. koeficient -1). Má to děti naučit zápis ve dvojkové soustavě, čili hledáš jenom jedničky a nuly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
8.2.14 00:56

Např. máš tam 7Ag = Cg + Bg + Ag
To reprezentuje v desítkové soustavě příklad 7 = 4 + 2 + 1 = 1x22 + 1x21 + 1x20
Takže sedmička se ve dvojkové soustavě napíše 111.
A když si vezmeš, že Cg je 100, Bg 10, Ag 1, tak ten samý příklad vidíš ve dvojkové soustavě: 111 = 100 + 10 +1.

Ale to je jenom pro kontrolu výsledku, jinak si to zkus fakt představovat jako ty penízky, jak to berou oni, protože kdybys na to chtěla namontovat svoje vědomosti, tak ji akorát zblbneš. Pro nás, kteří jsme se učili klasickou metodou, je to těžké, my už jsme na rozdíl od těch dětí pokřivení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
9.2.14 11:01

@Len-til-kah Díky. :kytka: Já se to právě snažím pochopit tak, jak to dělají oni, jenže mi to dělá trochu problém. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí