Funkce ignorovat?

43035
12.11.24 14:29

Funce "ignorovat" ???

Strašně mi to tu chybí
Vyřešila by i troling, prostě by si uživatelé trola vypli, on by to nevěděl a nezakládal by nové a nové identity.

Jedná se o funkci, kdy si zablokujete kteréhokoli uživatele, takže jeho příspěvky nevidíte. On vaše ano a o bloku vůbec neví.

Někdy je dost těžké neopovědět třeba na útok, ikdyž víte, že to nevysvětlíte, že to nepochopí, nechce pochopit, nikam to nevede, chce se jen hádat. A taky v diskusi kvůli podobnému emočnímu spamu nevidíte odpovědi, které jsou relevantní.

Kdy to zavedete?
Pořád něco vylepšujete, tahle vychytávka byla snad už v prvních chatech, co se prehistorickém internetu objevily…

Příspěvek upraven 12.11.24 v 15:55

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76739
12.11.24 14:32

@Pudloslava už to tu bylo několikrát vysvětlené, že by to nebylo rozumné, však to co nechceš číst, ignoruj,
já některé uživatele prostě přeskakuji - jejich příspěvky nečtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.11.24 14:33
@stinga píše: Více

proč by to nebylo rozumné?
Málo hádek, málo zobrazené reklamy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
12.11.24 14:35
@Pudloslava píše: Více

no spíš, že by to celé ztrácelo smysl, kdo komu, co píše,
já už si to přesně nepamatuji, ale už několikrát to tady vysvětloval admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
12.11.24 14:40

Už se k tomu admini opakovaně vyjádřili. Podle nich by pak diskuze byly nepřehledné.
Osobně když už mě diskuze s někým nebaví, tak už prostě nereaguji. Už mi bylo řečeno, že je to ubohé. No mně přijde ubohé pokračovat v diskuzi, která nikam nevede :mrgreen:
A na stranu druhou se někdy s někým ošklivě chytnu, ale jindy spolu souhlasíme a fajn pokecáme. Byla by škoda se vzájemně blokovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.11.24 14:54

Tuhle funkci mám v hlavě, naprosto to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.11.24 15:51
@Serpentini píše: Více

jak nepřehledné? co by se tím zhoršilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.11.24 15:55

Mě by to teda diskuse nesmírně zpřehlednilo, když bych odfiltrovala lidi, co si z toho vyberou nějaký subtéma a střašně emotivně ro rozváděj

uděláme hlasování uživatelů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
12.11.24 15:59

Vysvětlovali to tak, že diskuze by se třeba posunula někam dál a ty bys reagovala z cesty, protože bys půlku konverzace neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.11.24 16:01

to se přece stává běžně i bez ignoru :-)))) často čtu jen začátek a odpovím na původní dotaz, zejména, pokud je diskuse dlouhá a já mám pocit, že k tomu mám co říci.

mimochodem jak bych byla ráda, kdyby mi v mé poslední diskusi lidi odpovídali jen na úvodní otázku a diskusi nečetli :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
12.11.24 16:18

To jo, ale když chceš, tak si ty ostatní příspěvky můžeš přečíst. Takhle bys místo dvaceti stran viděla třeba jen tři a nechápala bys proč jsou poslední příspěvky úplně mimo téma.
Musela jsem si tvou poslední diskuzi najít, elektrokoloběžky jdou mimo mě, tak jsem ji předtím ani neotevřela. Mně přijde, že ještě dopadla dobře. Klasická nevýhoda těchto diskuzí. Dozvíš se co potřebuješ vědět, ale musíš odfiltrovat spoustu informací, které ti k ničemu nejsou a někteří lidé své názory prosazují zbytečně tvrdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.11.24 16:27

no tak by tě napadlo, že si máš povypínat ignory (viděla bys, že třeba někdo reaguje na toho ignorovaného), nebo by sis dala globálně on/off zobrazit skryté příspěvky (i taková funkce byla již před 25 lety), nebo by ti tam natvrdo skákaly místo komentářů řádky „vámi ignorovaný uživatel fiflena reaguje na uživatele…“…to se přece dá snadno všechno ošetřit
důvod nepřehlednost absolutně neberu, tím se maskuje zájem na tom, aby se tady lidi hádali, více stran je více zobrazené reklamy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
12.11.24 17:23

@Pudloslava Tak já to docela chápu. Vidím to i na Facebooku. U starých příspěvků mi zmizely komentáře lidí, kteří se za tu dobu smazali a najednou ty odpovědi ostatních nedávají smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17960
12.11.24 21:55

Jsem za.
Argument, ze to zneprehledni diskuze, je blbost na entou. Funguje to na zahranicnim foru, kam chodim, malokto tu funkci vyuziva, protoze tam lidi jdou diskutovat, ale kdyz jde o chronickeho hejtera, tak si to raritne lide daji, aby nemuseli zdrhat z fora, jak se to deje tady, ale mohli diskutovat dal.

Navrhuju jemnejsi variantu, koho si das do ignoru, tak by nemohl zavesit prispevek jako reakci na tebe, ale vidi te a muze diskutovat se vsemi ostatnimi, ty ho taky vidis, ale muzes jeho prispevky preskakovat, snazit se necist. Ale pokud si ho das do ignoru, nebude moct zavesit reakci pod tvoji citaci, nemuze reagovat primo na tvuj prispevek a napriklad lhat o tobe a lzi provokovat tvoji reakci a tim se snazit o interakci, o kterou sikanatorovi, ktereho ignorujes, samozrejme jde v prvni rade.

Objevuje se tady sikana, kolektivni utoky, posmech a kvuli tomu uzivatele odchazeji.
@admin, pokud jste si vyhodnotili, ze vam nezavedeni funkce „ignorovat“ zvysi ctenost, jste na omylu, emimino je dnes klub par desitek aktivnich stalych uzivatelu a spousty trollu, kolik lidi vam tady kvuli hejtum odesla a bude odchazet. Opravdu by neslo zavet funkci "ignorovat " na nejakou dobu a pak si vyhodnotite ctenost. Pokud takovou moznost, jaka ja jinde bezny standard, zavedete, mate moznost ji pripadne pozdeji zrusit, pokud by se neosvedcila. Bojite se toho jak cert krize podle mne nesmyslne, opakovane vas o to uzivatele zadaji, opakovane to odmitate a jdete tim proti sobe, je to kontraproduktivni ohledne ctenosti, vzdyt kolik lidi radeji ani nenapise nic, aby se vyhlo chronictim hejterum, anebo z emimina uz odesli.

Příspěvek upraven 12.11.24 v 22:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.11.24 22:19

@My Melody Takže to dopadne tak, že na tebe bude někdo útočit, lhát o tobě a ty jeho příspěvky neuvidíš, abys ho mohla nahlásit. Tvoji funkci znemožnění citace jde obejít prostým crtlC-ctrlV. Na mě tady jedna uživatelka už měsíce útočí, ale dělá to tím způsobem, že mě vůbec necituje a neoznačuje. Takže to stejně nic neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová