Fyzicky náročná práce na počátku těhotenství

4.1.14 09:39

Fyzicky náročná práce

Ahoj holky, jsem na začátku těhotenství. Mám fyzicky namáhavou práci, dělám na zámku zahradnici, na jaře by to bylo v pohodě, to bych si v klídku sázela kytičky a bylo by to ok, ale ted přes zimu se dělá jen dřevo takže musim tahat těžký věci, šéf by mi samozřejmě z toho ulevil, ale problém je, že dělám neustále v zimě, takže když bych dostala práci v zámku tak tam je ještě větší zima jak venku. Co si o tom myslíte? Mýslíte, že bych se měla zeptat na gyndě jestli by mi dali neschopenku. To že jsem těhotná jsem zjistila o dovolený a v práci jsem celej prosinec nebyla mám jít až v úterý. Jináč sem se chtěla ještě zeptat, že docela dost špinim a bolí mě chvvilkama podbříšek tak jesli je to ok. Děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Crystalline
4.1.14 09:42

Rekni si o neschopenku. Ja mela v tehotenstvi letat pracovne do Asie a gynekolozka mi nabizela neschopenku na cele tehotenstvi.

• Citovat
  • Upravit
4.1.14 09:45

Me by to stacilo aspon do otevíračky ta neschopenka, jelikož pak bych měla na práci aranžováni na svatby a sazení kytek což není tak namáhavý, zeptám se a uvidim, slyšela jsem, že někdy dělaj problémy, kamarádce ji nechtěli dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.1.14 09:49

Zima podle mě není důvod, že těhotná nemůže vykonávat práci. Však se teple oblečeš a hlavně mimino je před zimou dobře chráněno. ;) Jinak samozřejmě o neschopenku si říct můžeš a předpokládám, že ti ji doktor beze slova napíše. Zneužívání neschopenek je na denním pořádku, a to nemluvím jenom o těhotných. Pokud stále špiníš a máš bolesti, konzultuj to s lékařem. Mohl by to být skutečný důvod pro neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.1.14 09:55

@bramburka77 neschopenka se dava pokud je k tomu medicinsky duvod. Pokud mas praci nevhodnou pro tehotnou musi te zamestnavatel preradit na vhodnou praci nebo pokud ji nema tak nechat doma a za plny plat.
Zima podle me neni dovod proc by si nemohla pracovat :nevim: snad se teple obleces a je to ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.14 09:55

No právě, já nechci bejt hysterka tak se radši radim :D Moje dr. na gyndě má dovču a bude tam v pondělí, jináč právě jsem volala dr., který jí zastupuje a sestra mi tam řekla, že je to normální v ranym těhotenství, uvidim co mi řekne díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.14 09:56

Jo to jo, ale jsem těhotná poprvý tak se radši radim, protože nevim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.1.14 09:59

Tak jak píše @paola white - pro neschopenku musí být důvod, nějaký ohrožení či komplikace. Pokud nejsou, není důvod na neschopenku jít. Zaměstnavatel tě MUSÍ přeřadit na jinou pozici, vhodou pro těhottnou, např. na nějakou administrativu. Pokud takový místo pro tebe nemá, MUSÍ tě nechat doma za 100% platu, protože překážka je na straně zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
4.1.14 10:07

@Krkael To je sice pravda, ale to by tam muselo být méně jak 4°C po dobu alespoň 4 hodin, nebo víc jak hodinu při -5°C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
4.1.14 10:12

@bramburka77 záleží na Tobě, jak se cítíš, já jsem riziková maminka, vloni jsem otěhotněla neplánovaně, mám za sebou tři potraty, mimoděložní těhotenství, deset let léčba neplodnosti… čekala jsem třetí dítko, při předchozích jsem ležela, nedopadlo to vždy dobře, teď jsem se rozhodla zůstat, ve 29 tt jsem sloužila poslední noční 13, s denníma jsem končila ve 31 tt, měla jsem cukrovku na inzulinu, zpětně to hodnotím jako nejlepší nápad. Jo, jsem povoláním zdravotní sestra, pracuji na LDN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
4.1.14 10:13

Zima nevadí, těžké bych ale netahala. Pokud se můžeš domluvit na změnu práce (aspoň přes zimu), tak do zimy se vhodně oblečeš a máš po problému. Neschopenka je dost opruz, za měsíc se začneš nudit, práci bych kvůli zimě neopouštěla. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.14 10:16

No moje mamka taky říkala, že to není uplně dobrý zůstavat doma, mám dovolenou skoro měsíc a nudim se už teď, děkuju holky za názory domluvim se na gyndě a následně v práci. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.14 10:17

Takhle a začala jsem se nudit po 14 dnech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
4.1.14 10:37
@paola white píše:
@bramburka77 neschopenka se dava pokud je k tomu medicinsky duvod. Pokud mas praci nevhodnou pro tehotnou musi te zamestnavatel preradit na vhodnou praci nebo pokud ji nema tak nechat doma a za plny plat.
Zima podle me neni dovod proc by si nemohla pracovat :nevim: snad se teple obleces a je to ne?

To je pravda. A byla by si na tom platově lépe než na neschopence. A nebyla by si omezená vycházkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.1.14 10:55
@bramburka77 píše:
No moje mamka taky říkala, že to není uplně dobrý zůstavat doma, mám dovolenou skoro měsíc a nudim se už teď, děkuju holky za názory domluvim se na gyndě a následně v práci. :mavam:

No a to si uvedom ze na dovolene si muzes chodit kdy chces kam chces. Pokud budes na neschopence tak budes mit omezene vychazky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí