Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím a prosím o názory, jaké jméno dát druhé holčičce - Helena a nebo Gabriela?
K příjmení se hodí obě a doma máme Alenu ![]()
Moc děkuji za názory.
Jako víc se mě líbí Helena, ale když už máte Alenu tak to by se asi docela pletlo. HeLena ALena sama Lena.
Obě jména za mě pěkná, když už máte Alenku, volila bych spíš Gabrielu, aby se to nepletlo, jak píše Janca.
Vidím to úplně stejně jako @JancaS84, Alenka a Helenka už je moc podobné.
Musím říct že obě jména se mi opravdu hodně líbí. Takže ať zvolíš jakkoliv bude to super. Za mě osobně je srdcovka Gabriela.. ale teď pocitově mi Helena k Aleně pasuje víc.
Gabriela, ale čistě proto, aby se to nemotalo. Jinak se mi více líbí Helena
Obě jsou moc pěkná. Byla bych pro Helenu, ale k Aleně spíš Gabrielu. Dost záleží i na příjmení, pokud byste měli nějaké hodně dlouhé a s R/Ř, tak bych volila Helenu i přes podobu k Aleně. Jen bych jim pak možná říkala trochu jinak, třeba Alča/ Heli nebo Ali/ Helča (jen příklad, variant mají ta jména spoustu).
Jako půlka ti tu napíše Gabriela, půlka Helena
. Pomůže ti to? Rozhodnout se stejně musíte sami
.
Já bych dala právě tu Helenu, k Alence se hodí, zní to podobne..
My třeba dali dětem jména, která začínají stejně, máme v tom systém ![]()
Moc děkuji za názory ![]()
Mě se právě ta podobnost jmen líbí - Alenka a Helenka, Alča a Helča..
Ale jednou mě napadla Gábinka (šlo by taky hezky Alča a Gabča) a teď mi nějak nejde z hlavy..
U Gábinky jedno velké mínus pro nás, měla by svátek a narozeniny v jednom měsíci..
@SvětloNaděje samozřejmě že rozhodnout se musíme sami a taky to uděláme..
Jen mě prostě zajímají názory jiných a hlavně ty důvody, proč to či ono jméno..
Od toho tu ty diskuze jsou ne? ![]()
@KaroliinS Já vím, jen se s takovými diskuzemi moc neztotožňuji. Právě ty důvody nechápu
. Dej to, jaké je Ti hezčí, nemyslím si že by se Alena a Helena pletla ![]()