Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Líbí se vám pro holčičku více jméno Berenika nebo Tamara? A jak byste jim říkali? Nám se líbí obě, hodně se mi líbí oslovení Bery, Berunko, u Tamary se mi zas víc líbí, že je v českém kalendáři… nemůžu se rozhodnout. ![]()
Tamara - Tami, Tamča. Když uděláš z Bereniky Berunku, podle mě 95% lidí uslyší Barunka…
Z těch dvou Tamara. V dnešní době by navíc byla jediná široko daleko. Říkala bych jí Tami, Tamarko.
@PETR0NELA píše:
Líbí se vám pro holčičku více jméno Berenika nebo Tamara? A jak byste jim říkali? Nám se líbí obě, hodně se mi líbí oslovení Bery, Berunko, u Tamary se mi zas víc líbí, že je v českém kalendáři… nemůžu se rozhodnout.
Tamara je pro mne takove typicke nemecke jmeno. Ne vyslovene skarede, ale nejak k nemu nemam vztah. Berenika zni pekne a neotrele. Hlasuju tedy pro Bereniku.
Za mě Tamara a oslovovala bych ji Tami, Tamarko. Jméno Berenika se mi moc nelíbí, nějak mi tam vadí to bere na začátku.
Za mě určitě Tamara. Měla jsem ho ve výběru pro dceru. Berenika se plete buď s Veronikou nebo Bárou, voz asi nevadí, člověk vysvětlí a pak už lidi vědí, ale celkově se mi to jméno nelíbí.
Mně se nelíbí ani jedno. A Tamara má navíc tu negativní asociaci s hodně zvláštní manželkou od Kluse.
Bereniku máme učitelku a všechny děti se vždy dost diví, jak se to jmenuje a i rodiče ![]()
Tamara není vůbec špatná, obě jsou to tedy tvrdší a méně obvyklá jména a záleží dost na příjmení, jak to spolu ladí a zní ![]()
ať je holčička zdravá a šťastná jako Tamča nebo Berča
(lepší je ta Tamča, ne? Berenika je jak nepodařená Veronika trošku? co Verča? )
Z těchto Tamara. Nevím proč, ale Bereniku mam zafixovanou jako cikánské jméno
Za mne Tamara, chtěla jsem kdyby byla třetí holčička, ale narodil se kluk.
Z těchto dvou Berenika, Tamara mi přijde takové příliš tvrdé.
Vybrala bych Tamaru.
Jméno je to hezké, akorát já si vždycky vzpomenu na Klusovou ![]()
Berenika mi zní jako zkomolenina Veroniky.