Příjmení po matcee

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
62
23.8.22 22:12

Příjmení po matcee

Ahoj holky, chci se poradit může bejvalej soudně vymoci sby se syn měl po něm příjmení když nejsme manželé? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76182
23.8.22 22:21
@Nany002 píše:
Ahoj holky, chci se poradit může bejvalej soudně vymoci sby se syn měl po něm příjmení když nejsme manželé? Děkuji

ne, jak by to vyargumentoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
23.8.22 22:25

@stinga nejdříve, říkal, že půjde na matriku až po určení otcovství, řekla jsem mu fajn, ale příjmení zůstane po mě. A on, že se postará o to aby se jmenoval po něm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.8.22 22:25

@Nany002 jen kecy ;) bud v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76182
23.8.22 22:26
@Nany002 píše:
@stinga nejdříve, říkal, že půjde na matriku až po určení otcovství, řekla jsem mu fajn, ale příjmení zůstane po mě. A on, že se postará o to aby se jmenoval po něm

a dítě už je na světě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
23.8.22 22:27

@stinga někde jsem četla, že to může určit soud, ale jestli je to pravda netuším :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
23.8.22 22:27

@stinga ano, je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76182
23.8.22 22:29
@Nany002 píše:
@stinga někde jsem četla, že to může určit soud, ale jestli je to pravda netuším :,(

jestli jsi už porodila a dítě se jmenuje po tobě, tak si nemyslím, že by měl nějakou šanci na změnu, jako proč by to soud měnil?
jestli jsi ještě neporodila, a nebyli jste na matrice potvrdit otcovství, tak dítě bude mít automaticky příjmení po tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76182
23.8.22 22:30
@Nany002 píše:
@stinga ano, je

tak on může podat žádost na soud, ale pochybuji, že by soud příjmení měnil, proč? když spolu nežijete,
v RL je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
23.8.22 22:34

@stinga netuším, prej je náký zákoník či co a tam když se nedomluví rodiče na příjmení tam určuje soud. Vše krs malého zařízení já i v těhotenství zas takový zájem nejevil a najednou nechápu :,( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76182
23.8.22 22:36
@Nany002 píše:
@stinga netuším, prej je náký zákoník či co a tam když se nedomluví rodiče na příjmení tam určuje soud. Vše krs malého zařízení já i v těhotenství zas takový zájem nejevil a najednou nechápu :,( :(

no a je ex přítel v RL malého?
chce jen prudit, na soud tu žádost podat může, pokud je ovšem v RL, ale myslím si, že má velmi malou šanci uspět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35735
23.8.22 22:37
@Nany002 píše:
@stinga netuším, prej je náký zákoník či co a tam když se nedomluví rodiče na příjmení tam určuje soud. Vše krs malého zařízení já i v těhotenství zas takový zájem nejevil a najednou nechápu :,( :(

To mu nikdo neschválí, není to v zájmu dítěte když dítě je s tebou :nevim: otcovství přiznat nechce a ještě bude pindat jak se bude jmenovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
23.8.22 22:37

@stinga ještě není, nestihlo se tam zajít jelikož
Jsem rodila předčasně. Chce tam zajít nechat se zapsat do rl a to příjmení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
23.8.22 22:40

@pikola to chce, ale teď si vymyslel, že až po testu otcovství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
23.8.22 22:40

Ano tak určitě by soud trval na tom, že se dítě přejmenuje po otci, kterého se muselo domáhat soudem, aby byl vůbec v rodném listu a ani s dítětem nežije.

Buď v klidu, jen sám sebe ztrapní.
Nezapomeň požadovat výživné i na sebe jako neprovdanou matku.
Na výbavičce se podílel? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko