Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chci se poradit může bejvalej soudně vymoci sby se syn měl po něm příjmení když nejsme manželé? Děkuji
@Nany002 píše:
Ahoj holky, chci se poradit může bejvalej soudně vymoci sby se syn měl po něm příjmení když nejsme manželé? Děkuji
ne, jak by to vyargumentoval?
@stinga nejdříve, říkal, že půjde na matriku až po určení otcovství, řekla jsem mu fajn, ale příjmení zůstane po mě. A on, že se postará o to aby se jmenoval po něm
@Nany002 píše:
@stinga nejdříve, říkal, že půjde na matriku až po určení otcovství, řekla jsem mu fajn, ale příjmení zůstane po mě. A on, že se postará o to aby se jmenoval po něm
a dítě už je na světě?
@stinga někde jsem četla, že to může určit soud, ale jestli je to pravda netuším ![]()
@Nany002 píše:
@stinga někde jsem četla, že to může určit soud, ale jestli je to pravda netuším
jestli jsi už porodila a dítě se jmenuje po tobě, tak si nemyslím, že by měl nějakou šanci na změnu, jako proč by to soud měnil?
jestli jsi ještě neporodila, a nebyli jste na matrice potvrdit otcovství, tak dítě bude mít automaticky příjmení po tobě
@Nany002 píše:
@stinga ano, je
tak on může podat žádost na soud, ale pochybuji, že by soud příjmení měnil, proč? když spolu nežijete,
v RL je?
@stinga netuším, prej je náký zákoník či co a tam když se nedomluví rodiče na příjmení tam určuje soud. Vše krs malého zařízení já i v těhotenství zas takový zájem nejevil a najednou nechápu
![]()
@Nany002 píše:
@stinga netuším, prej je náký zákoník či co a tam když se nedomluví rodiče na příjmení tam určuje soud. Vše krs malého zařízení já i v těhotenství zas takový zájem nejevil a najednou nechápu![]()
no a je ex přítel v RL malého?
chce jen prudit, na soud tu žádost podat může, pokud je ovšem v RL, ale myslím si, že má velmi malou šanci uspět
@Nany002 píše:
@stinga netuším, prej je náký zákoník či co a tam když se nedomluví rodiče na příjmení tam určuje soud. Vše krs malého zařízení já i v těhotenství zas takový zájem nejevil a najednou nechápu![]()
To mu nikdo neschválí, není to v zájmu dítěte když dítě je s tebou
otcovství přiznat nechce a ještě bude pindat jak se bude jmenovat ![]()
@stinga ještě není, nestihlo se tam zajít jelikož
Jsem rodila předčasně. Chce tam zajít nechat se zapsat do rl a to příjmení
@pikola to chce, ale teď si vymyslel, že až po testu otcovství
Ano tak určitě by soud trval na tom, že se dítě přejmenuje po otci, kterého se muselo domáhat soudem, aby byl vůbec v rodném listu a ani s dítětem nežije.
Buď v klidu, jen sám sebe ztrapní.
Nezapomeň požadovat výživné i na sebe jako neprovdanou matku.
Na výbavičce se podílel? ![]()