Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Nany002 píše:
@stinga ještě není, nestihlo se tam zajít jelikož
Jsem rodila předčasně. Chce tam zajít nechat se zapsat do rl a to příjmení
aha, takže takhle to je, tak rozhodně až bude v RL tak může podat žádost na soud, moc šance asi nemá, ale soudci někdy rozhodují zvláštně
@Nany002 píše:
tak počkej - chce tam zajít nechat se zapsat do RL nebo chce soudní testy otcovství?
to je docela rozdíl
@Nany002 píše:
Nemá nejmenší šanci. Jak platí alimenty a výživné na tebe? Když uz se ohání soudem, vzala bych to z jedné vody na cisto. Náklady rostou, tak ať se panáček snaží
@Nany002 píše:
@pikola to chce, ale teď si vymyslel, že až po testu otcovství
Zprávy o tom, že pochybuje o otcovství si schovej. Dej žalobu na určení otcovství a nrmaz se s ním, stejně bude ukřivděný…a bude to natahovat. Testy dna by dávno měl, kdyby chtěl.
Napiš mu, třeba emailem, že jestli trvá na testu dna, tak ať ti sdělí termín, kdy chce udělat miminku odběr co nejdříve, že jinak třeba 1.9. budeš podávat žalobu na určení otcovství, úhradu výbavičky, výživné na tebe a mimi skrze svého advokáta. Že to nechceš natahovat. ![]()
Můžeš chtít i předběžné opatření na to výživné.
Taky kontaktuj ospod, že by ses chtěla dohodnout, pomůžou ti a bude z toho výstup pro soud. On se tam pravděpodobně ani na schůzku nedostaví ![]()
Příspěvek upraven 23.08.22 v 22:46
@Arianna007 jedině v tom že na půl zaplatil v drogerií kosmetiku a prášek a par věcí v pepcu. Toť vše, jinak vše jsem zařizovala já. On se do rodného listu chce zapsat, ale až si udělá test otcovství
@Nany002 píše:
@Arianna007 jedině v tom že na půl zaplatil v drogerií kosmetiku a prášek a par věcí v pepcu. Toť vše, jinak vše jsem zařizovala já. On se do rodného listu chce zapsat, ale až si udělá test otcovství
Tak ať si ho udělá a pak se zapíše, ale nikdo dítěti měnit jméno nebude. Není k tomu důvod, jen to že bude on „otec“ nestačí.
@Nany002 píše:
A máš účtenky? Za kočárek a podobně? Postýlku a hlavně ty větší položky?
Test otcovství si dosud neudělal proč?
Dej mu prostě nůž na krk, že se chceš dohodnout a dáváš mi prostor do 1.9. a pak už jednej přes ospor a soud
A fakt si požádej i o to výživné na sebe. ![]()
Nejen na dítě - jsou to dva soudy.
@Nany002 píše:
Ale sám tam napochodovat a dožadovat se pojmenování nemůže.
@Tichošlápek vše na malého platím já mléko plenky, oblečení on nezaplatil nic. Když jsem po něm něco chtěla tak mi řekl, že dostanu porodný rodičák
@Russet má maminku na soudě co zapisuje by mu to sepsala určitě raz dva jak ji znám
@Nany002 píše:Žádost o určení otcovství mu asi pomůže vyplnit, jestli je analfabet. Ale pořád není jen on, kdo rozhoduje o tom, jak se bude jmenovat. Nenech se zastrašit.
@Russet má maminku na soudě co zapisuje by mu to sepsala určitě raz dva jak ji znám
A ještě jsem se chtěla zeptat jak by to bylo se střídavou péči 2 měsíčního miminka? Když docela hodině ještě si dopřává alkoholu. I když teď se krotí, ale stejnak si dá
Hlavne to mej vsechno pisemne, idealne maily.
A klidne navrhuj, at prijde navstivit miminko, hodinku obden za tveho dohledu. A vsechno si archivuj.
Pamatuj, ze on muze podat zadost jakou chce, ale tvuj protinavrh musi byt rozumny, slusny a davat smysl.
Takze kdyz on by navrhl stridavou peci miminka, ty navrhnes ty hodinove navstevy a je jasne, co je rozumnejsi.