Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, zajímalo by mne jak se vám líbí toto jméno?
Nelíbí
mmch, v českém prostředí by tak holce stejně nikdo neříkal, ani vlastní rodiče
takže jméno jen na papír a v reálu by dítěti všichni říkali jinak
za mě – o ničem
Obecne lidem do jmen nekecam, kdyz si nekdo chce dite nazvat Cervena Karkulka, at tak udela, a nic mi do toho neni.
Kdybych mluvila za sebe, ja bych tak sve dite nepojmenovala - ze stejneho duvodu, kvuli kteremu bych ho nepojmenovala Afrodite… Proste nam toto jmeno spjate spis s mytologii, nez s lidma.
Nemám s tím problém.
Lilith bude mít pravděpodobně papírově a v dokladech.
Oslovovat ji nejspíš budou Lili. S tím asi počítat.
Miluju to jméno, ale pro naše vyloženě české příjmení by se nehodilo, tak smůla. A všechny povidacky jdou mi jedno
Zažila jsem jednu malou Lilith na nedonošeneckém. Když tam nebyli rodiče, sestry se tomu tak decentně vysmívaly a říkaly to s důrazem na ten konec - Lili T. H. Za mě radši Lily - hezké jméno.
Hezké, biblické.
Přesto bych nedala. Za mě nehodící se k žádnému - ová.
Nelíbí. Asi to bude pro všechny Lily( nebo právě to TH pro posměváčky) a bude pořád vysvětlovat, jak se to píše.
Hezké biblické? Nebyla to spíš démonka? První žena Adama, vykázána z ráje..? Ja teda nejsem věřící. Ale první co si vybavím je démon. Takže nelíbí. ![]()
V ceskem prostredi by se mi nelibilo. Nebo se ptas obecne?
@mokkk píše:
Zažila jsem jednu malou Lilith na nedonošeneckém. Když tam nebyli rodiče, sestry se tomu tak decentně vysmívaly a říkaly to s důrazem na ten konec - Lili T. H. Za mě radši Lily - hezké jméno.
Sestry měly hned dostat každá jednu přes papulu. Dokud budou existovat takoví hlupáčci primitivní. Protože to není nic jiného. Jen lidská primitivnost. Budou tyhle předsudky. Jsou to nejspíš dospělé dámy a mají se podle toho chovat. Mi se nelíbí většina našeho kalendáře a taky se dětem nevysmívám, že má nějakou naší ohranou pecku.
Lilith je hodně staré jméno.
asi je to stejný jako Lilly, Liliana, Liana. Lilie a dalsi
. Aby se to pak nepletlo. Někteří rodiče se pak čerti. ![]()
Já bych nedala
jsem asi moc obyčejná ![]()
@Kelsey píše:
Sestry měly hned dostat každá jednu přes papulu. Dokud budou existovat takoví hlupáčci primitivní. Protože to není nic jiného. Jen lidská primitivnost. Budou tyhle předsudky. Jsou to nejspíš dospělé dámy a mají se podle toho chovat. Mi se nelíbí většina našeho kalendáře a taky se dětem nevysmívám, že má nějakou naší ohranou pecku.