Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@J_Doe píše:
Obecne lidem do jmen nekecam, kdyz si nekdo chce dite nazvat Cervena Karkulka, at tak udela, a nic mi do toho neni.Kdybych mluvila za sebe, ja bych tak sve dite nepojmenovala - ze stejneho duvodu, kvuli kteremu bych ho nepojmenovala Afrodite… Proste nam toto jmeno spjate spis s mytologii, nez s lidma.
Z židovské mytologie tu běhá spousta lidí - Davidové, Jonášové, Evy, Adamové, Danielové, a tak dále.. Ty ti nevadí?
@Aletta80 píše:
Hezké biblické? Nebyla to spíš démonka? První žena Adama, vykázána z ráje..? Ja teda nejsem věřící. Ale první co si vybavím je démon. Takže nelíbí.
Ano, je. Tedy spíš z Tóry. Bibli psali muži ovládání patriarchátem. Lilith byla vyrobená z hlíny stejně jako Adam, nechtěla se mu podřídit, tak jí z Bible vymazaly a nahradily jí pokornou Evou. ![]()
@p.Zv. píše:V ceskem prostredi by se mi nelibilo. Nebo se ptas obecne?
@Morrígan Ní_Boii píše:
Ahoj, zajímalo by mne jak se vám líbí toto jméno?
Obojí.
@Atisia píše:
To je u každého jménakaždýmu se líbí něco co druhými přijde směšný. Hold to tak je. Já si taky užila svoje.
![]()
když se mi narodila dcera tak se taky sestry divily. Čert ví co říkaly na sesterne.
To by mne teda zajímalo, jak se tvoje dcera jmenuje? ![]()
@lachtanice86 píše:
Miluju to jméno, ale pro naše vyloženě české příjmení by se nehodilo, tak smůla. A všechny povidacky jdou mi jedno
Našla jsem na našejména. cz, že jméno Lilit nosí jedenáct ďoučat a Lilith má šestnáct nositelek.
Mně se to jméno docela líbí, ale jak už zde bylo řečeno, v praxi je málo použitelné.
@Morrígan Ní_Boii píše:
To by mne teda zajímalo, jak se tvoje dcera jmenuje?
Lýdie
@Atisia píše:
Lýdie
A tomu se sestry divily???
Co jim na tom prislo tak divnyho? ![]()
@p.Zv. píše:
A tomu se sestry divily???Co jim na tom prislo tak divnyho?
První co se tam narodila ![]()
@Atisia píše:
První co se tam narodila
To je dobre, ze se jich na hristi neotoci 5
Teda divit se jmenu Lydie, to nechapu ![]()
@p.Zv. píše:
To je dobre, ze se jich na hristi neotoci 5Teda divit se jmenu Lydie, to nechapu
@Atisia píše:Vždyť je to pěkný jméno .
Lýdie
@Atisia píše:![]()
taky jsem si vyslechla od kde koho. Co jsme to provedli, že už se nedává je starý, jak pro babičku… No, a v tom, je ten vtip. Nedává se
..
Pro babičku mi spíš připadají jména jako Květa, Božena nebo Věra, Lýdie vůbec.
@Atisia píše:![]()
taky jsem si vyslechla od kde koho. Co jsme to provedli, že už se nedává je starý, jak pro babičku… No, a v tom, je ten vtip. Nedává se
..
Krasny, nahodou. Rikate ji i jinak, nez v zakladnim tvaru?
@p.Zv. píše:
A tomu se sestry divily???Co jim na tom prislo tak divnyho?
Když jsem byla rodit v Plzni před dvaceti lety, tak tam spoluroditelka dala novorozenému synkovi jméno Oldřich a tam naopak sestry vesměs chválily a jásaly, že prý jaké to krásné české jméno po tak dlouhé době, po všech těch Nikolasech, Kevinech a Dominicích.
@Morrígan Ní_Boii píše:
Ahoj, zajímalo by mne jak se vám líbí toto jméno?
Jméno je hezké, ale má něco společného s temnotou, s tmou, není to také nějaké nebeske teleso? Myslím, že se tenhle termín používá v astrologii. Co na to naše uživatelka lilith? ![]()