Lilith - Názory?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.8.22 21:03
@J_Doe píše:
Obecne lidem do jmen nekecam, kdyz si nekdo chce dite nazvat Cervena Karkulka, at tak udela, a nic mi do toho neni.Kdybych mluvila za sebe, ja bych tak sve dite nepojmenovala - ze stejneho duvodu, kvuli kteremu bych ho nepojmenovala Afrodite… Proste nam toto jmeno spjate spis s mytologii, nez s lidma.

Z židovské mytologie tu běhá spousta lidí - Davidové, Jonášové, Evy, Adamové, Danielové, a tak dále.. Ty ti nevadí?

@Aletta80 píše:
Hezké biblické? Nebyla to spíš démonka? První žena Adama, vykázána z ráje..? Ja teda nejsem věřící. Ale první co si vybavím je démon. Takže nelíbí. :D

Ano, je. Tedy spíš z Tóry. Bibli psali muži ovládání patriarchátem. Lilith byla vyrobená z hlíny stejně jako Adam, nechtěla se mu podřídit, tak jí z Bible vymazaly a nahradily jí pokornou Evou. :D

@p.Zv. píše:
@Morrígan Ní_Boii píše:
Ahoj, zajímalo by mne jak se vám líbí toto jméno?
V ceskem prostredi by se mi nelibilo. Nebo se ptas obecne?

Obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.22 21:07
@Atisia píše:
To je u každého jména :roll: každýmu se líbí něco co druhými přijde směšný. Hold to tak je. Já si taky užila svoje. 8) :nevim: když se mi narodila dcera tak se taky sestry divily. Čert ví co říkaly na sesterne.

To by mne teda zajímalo, jak se tvoje dcera jmenuje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.22 21:15
@lachtanice86 píše:
Miluju to jméno, ale pro naše vyloženě české příjmení by se nehodilo, tak smůla. A všechny povidacky jdou mi jedno

Našla jsem na našejména. cz, že jméno Lilit nosí jedenáct ďoučat a Lilith má šestnáct nositelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
21.8.22 21:19

Mně se to jméno docela líbí, ale jak už zde bylo řečeno, v praxi je málo použitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
21.8.22 21:34
@Morrígan Ní_Boii píše:
To by mne teda zajímalo, jak se tvoje dcera jmenuje? :think:

Lýdie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
21.8.22 21:48
@Atisia píše:
Lýdie

A tomu se sestry divily??? :think: Co jim na tom prislo tak divnyho? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
21.8.22 21:49
@p.Zv. píše:
A tomu se sestry divily??? :think: Co jim na tom prislo tak divnyho? :zed:

První co se tam narodila :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
21.8.22 21:54
@Atisia píše:
První co se tam narodila :potlesk:

To je dobre, ze se jich na hristi neotoci 5 :palec: Teda divit se jmenu Lydie, to nechapu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
21.8.22 21:58
@Atisia píše:
Lýdie

Moc pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
21.8.22 21:59
@p.Zv. píše:
To je dobre, ze se jich na hristi neotoci 5 :palec: Teda divit se jmenu Lydie, to nechapu :lol:
:mrgreen: :nevim: taky jsem si vyslechla od kde koho. Co jsme to provedli, že už se nedává je starý, jak pro babičku… No, a v tom, je ten vtip. Nedává se :lol:..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
21.8.22 22:09

@Atisia
Já poslouchám to samé - máme v plánu Milenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148176
21.8.22 22:22
@Atisia píše:
Lýdie
Vždyť je to pěkný jméno .
@Atisia píše: :mrgreen: :nevim: taky jsem si vyslechla od kde koho. Co jsme to provedli, že už se nedává je starý, jak pro babičku… No, a v tom, je ten vtip. Nedává se :lol:..

Pro babičku mi spíš připadají jména jako Květa, Božena nebo Věra, Lýdie vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21893
21.8.22 22:26
@Atisia píše: :mrgreen: :nevim: taky jsem si vyslechla od kde koho. Co jsme to provedli, že už se nedává je starý, jak pro babičku… No, a v tom, je ten vtip. Nedává se :lol:..

Krasny, nahodou. Rikate ji i jinak, nez v zakladnim tvaru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148176
21.8.22 22:27
@p.Zv. píše:
A tomu se sestry divily??? :think: Co jim na tom prislo tak divnyho? :zed:

Když jsem byla rodit v Plzni před dvaceti lety, tak tam spoluroditelka dala novorozenému synkovi jméno Oldřich a tam naopak sestry vesměs chválily a jásaly, že prý jaké to krásné české jméno po tak dlouhé době, po všech těch Nikolasech, Kevinech a Dominicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
22.8.22 02:05
@Morrígan Ní_Boii píše:
Ahoj, zajímalo by mne jak se vám líbí toto jméno?

Jméno je hezké, ale má něco společného s temnotou, s tmou, není to také nějaké nebeske teleso? Myslím, že se tenhle termín používá v astrologii. Co na to naše uživatelka lilith? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze