Gastroenterologie Plzeň

14.1.26 10:03

Gastroenterologie Plzeň

Zdravím, mám již od začátku prosince průjem - měla jsem antibiotika a od té doby se to rozjelo. Jenže mi nic nepomáhá… ani probiotika, ani další antibiotika na infekce…nic… jsou dny kdy chodím na záchod každou hodinu minimálně a pak jsou dny, kdy jdu třeba jen 2× - 3× ale stále jen průjem a v poslední době se objevuje i světlá červená krev. Výtěr v pořádku, krevní testy v pořádku. Chtěla bych se objednat na gastroenterologii, ale nevím kam. Nemáte někdo zkušenosti s dobrým doktorem z okolí Plzně nebo Hořovicka? Volala jsem do Plzně k panu doktorovi Mrazovi, ale nejbližší termín je až v květnu… Je mi jasné, že to bude dost podobné asi všude, jenomže bych potřebovala normálně fungovat a když chodím každou hodinu, tak nemůžu prakticky fungovat ani v práci ani ve škole. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8104
14.1.26 10:16
@Kateřina1211 píše: Více

Asi už jsi zkoušela vše možné, tak se jen pro jistotu ptám - zkoušelas ze stravy ve velké míře vypustit sacharidy? Mám s tím zkušenosti ze sportu a fitka, že hodně lidí, když přešli na low carb nebo keto dietu, tak si jako vedlejší účinek pochvalují, že se jim stabilizovalo časté chození na velkou, přestalo to v nich neustále bublat a najednou jim stačí jít třeba jen jednou denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
14.1.26 10:19

Jarmila Hamáčková, v Mulačově nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.26 11:15

BonMedical Třemošná.
A když držíš dietu, je to pořád stejné?

• Citovat
  • Upravit
607
14.1.26 11:18

Stod Dr. Zeman

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.26 11:31

Dietu držím prakticky po celou dobu problémů… ale sama ani nemam hlad…vyřadila jsem cukr, lepek, kofein, laktózu … a nic nepomáhá… už jsem z toho nešťastná, vůbec nemůžu fungovat ve společnosti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.26 11:37
@Desgreze píše: Více

Na Stodskou nemocnici často slyším negativa, ale měla bych to tam kousek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8104
14.1.26 11:54

Nejde o držení diety ve smyslu omezit příjem, ale spíš o skladbu jídla. Dostatek vlákniny, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.26 11:58
@rmot píše: Více

Snažím se jíst to, co se na průjem doporučuje… brambory, rýže, mrkev … Ono kdybych se zkusila stravovat normálně jako dřív tak jsem na tom záchodě asi pořád :lol: Vlákninu teď doplňuji ještě pomocí medicolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8104
14.1.26 12:22

A máš ve stravě i dostatek bílkovin? Toto jsou právě jen sacharidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.26 12:25
@rmot píše: Více

Jím každý den vařené kuřecí nebo ryby. Laktóza a vejce mi nedělají dobře, takže to jsem úplně vyřadila. Snažím se jíst, co je potřeba, abych měla všeho dostatek, ale hromadu věcí nesmím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.26 12:36

Já byla na spoustě vyšetření, nakonec jsem si stejně musela pomoct sama.
Kamarádka lékárnice mi doporučila Pangrol - trávicí enzymy. Můžeš zkusit, je to bez předpisu, ale normálně lék. Začni jedním ráno před jídlem každý den.
Jestli už jsi zoufalá…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.26 12:55

A nebo ještě jestli jsi neměla Normix (myslím že se to tak jmenovalo), to jsou nějaká jako střevní antibiotika. To může předepsat i praktická. Ale to jsi možná už měla.

• Citovat
  • Upravit
14.1.26 12:59
@Anonymní píše: Více

Normix jsem si taky myslela, že mi praktická napíše, ale nakonec ne. Taky už jsem nad ním přemýšlela. Byl mi napsán entizol, který jsem brala týden a při jeho braní se to lehce zlepšilo. Jakmile jsem ho dobrala, zase se všechno vrátilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
14.1.26 13:01

tak znovu a znovu k praktické, když se to nelepší, ona tě pak pošle na vyšetření „statim“ to je „bez odkladu“ a nebudeš čekat do května kdesi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty