Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zitra mam mit kontrolu u dr. a ukonci mi nemocenskou. Zpetne to nejde, ze? Zitra tedy i i kdybych sla do prace, mela bych nemocenskou a tedy 60% platu? Dekuji za odpovedi, mam bohate zkusenosti s očr ale tam to bude asi jinak
@eva.pass píše: Více
tak můžeš lékaři říct, ať ti nemocenskou ukončí nedělí a jít do práce
To mi ale vyjelo na netu ze nelze zpetne, ale jen ten den nebo dopredu..
@Evkad píše: Více
fakt? Já právě taky měla dojem, že podle nových pravidel ne. Kolegyně tak přišla do práce, zavolala doktorce o zrušení a pak šla zpět domů, protože to zpětně skončit nešlo.
@vokishka píše: Více
Já to tak tedy řešila před třemi lety. A kolegyně také.
aha, že by to letos bylo jinak,
@eva.pass pak by ovšem byla bl.bost jít zítra do práce, nejen že bys to neměla zaplacené, ale také z toho můžeš mít problémy, může ti přijít kontrola z OSSZ a výmluva, že jsem byla v práci není uznatelná
@stinga píše: Více
Pokud bude v práci, ma narok na mzdu a naopak nedostane zaplaceny ten posledni den neschopenky.
A kontrola s ni toho moc neudělá, prostě uz je v praci, neschopenka stejne placena nebude, tak ji ani nemaji co sebrat.
@j.a.n.i1 píše: Více
Zaměstnavatel ji těžko muže ten den proplatit, když bude oficiálně na neschopence. To je přece jen u OCR.
Proc by nemohl, pokud je v praci. Zakon s tím počítá…
§ 16
Pojištěnec nemá nárok na výplatu nemocenského, peněžité pomoci v mateřství, otcovské a ošetřovného za dobu, po kterou
U nás to teda nejde, aby měl někdo ještě neschopenku, a přesto už byl v práci. ![]()