Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prý pomáhá postříkat to lakem na vlasy a pak čistit. Zkus vygooglit články s tipy na webu.
@ludmilaadamkova
Dětské vlhčené ubrousky jsi zkusila?
Nám na hodně malování pomohly Lidl ubrousky. Občas s nimi odmastím i skřínky v kuchyni. Na syna už je nepoužívám.
@ludmilaadamkova nám takhle dcera počmárala jídelní židle. Máme právě ty potahy z ekokůže.
Taky jsem kdysi kvůli tomu zakládala diskuzi.
Lak prý pomáhá, ale ten jsem doma neměla. Nakonec jsem to vydrhla cifem (několikrát po sobě) a nakonec to pustilo. Ale docela jsem si dala teda ![]()
@ludmilaadamkova já jsem židle vydrhla Cifem
musela jsem to tedy udělat asi 5× ![]()
Nakonec se to povedlo, ale některé hlubší rýhy tam bohužel zůstaly viditelné.
Na tohle vyzkoušené nemám, možná by to šlo melaminovou houbičkou. Nebo bych taky zkusila klasický Cif, nechat chvilku působit a potom opatrně drhnout. Dej vědět, jestli a čím se ti to podařilo odstranit. ![]()
@ludmilaadamkova Ještě jsem četla, že Savo perex, je to na bílé prádlo, tak jestli to zabere
,a ten lak na vlasy radí často.
Nebo čistý líh, chvíli počkat…ale určitě nějak nedrhnout, ať nezmizí trochu i barva.
A nevíte jak dostat propisku ze dřeva? Ten lak na vlasy to odstranil částečně, ale úplně to nejde
@marinka5 píše:
A nevíte jak dostat propisku ze dřeva? Ten lak na vlasy to odstranil částečně, ale úplně to nejde
Leštěnka na nábytek? Je leštěný či matný?
Hodně štěstí. Nám takhle malá vylepšila koženkový židle. Zkoušela jsem bárzco a nikdy to nešlo dolů. Pomohla až výměna židlí ![]()
Tak holky zkousela jsem lak i cif a hidne to pustilo.. musela jsem teda drhnout do zblbnuti. Spus sem ti teda odrbala nez ze by to pustilo rekla bych.
Kazdopadne muzu za to sama vcera jsme spolu kreslily propiskou do bloku s hrozne ji to bavilo tak si holt nasla vetsi plátno.
@ludmilaadamkova zkusila jsi detsky vlhceny ubrousky? Syn jednou pomaloval lino a slo to az ubrouskama.
@Ivana 85 jj zkousela to nefungovalo vubec v podstate si myslim ze jsem to nevycistila ale odrhla jak jsem psala.
Ahoj maminky mate nejaky tip jak dostat propisku z gauce? Mala uzmula muzi ze stolu propisku a z kozenych bilych boku si udelala plátno. Trochu jsem to vydrhla ale porad je to viditelne.