Gel do pračky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Gel do pračky
Ahoj holky,
budu znít jako naprostý debil, ale stejně se zeptám.
Poprvé v životě jsem koupila tekutý gel do pračky místo prášku a nevím, kam s ním.
Lije se do dávkovače nebo přímo do bubnu. A pokud přímo do bubnu, hodíte to tam i s tou odměrkou nebo jen nalejete.
Díky,
Halka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
jde obojí - do dávkovače pokud je to taková mistička (to mám já) nebo do bubnu do takové kulaté odměrky (to jsem dělala u dřívější pračky - mistička nebyla). Já už vlastně používám jen gel - zbavila jsem se fleků od nerozpuštěného prášku na prádle…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Leje se do odměrky a i s odměrkou se vsune do bubnu pračky, kde ho necháš a po vyprání vyndáš. Chce to skladovat někde mimo, viděla jsem i príma plesnivý, když je někdo nechal s trochou vody v pračce a zavřel to třeba na týden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tulenice píše:
jde obojí - do dávkovače pokud je to taková mistička (to mám já) nebo do bubnu do takové kulaté odměrky (to jsem dělala u dřívější pračky - mistička nebyla). Já už vlastně používám jen gel - zbavila jsem se fleků od nerozpuštěného prášku na prádle…
Jsem na tom stejně
, prášek už taky dlouho nepoužívám. Taky jsem bojovala s fleky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se na odměrky vykašlala, množství gelu měřím dle víčka a liju rovnou do bubnu s prádlem. Jestli je lepší odměrka v prádle nebo ne, já v tom rozdíl nevypozorovala. Jestli někdo ano, docela by mne to zajímalo.
Je fakt, že gel pere hůř než prášek stejné značky, takže gely mám jen Woolite na jemné a barevné a Lovelu na dětské. Na zahumusené sportovní nebo pracovní oblečení kupuji přáškový Qualt Excel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hehe, Maggie, tak koukám, že je úplně jedno kam s tím, hlavně že se to nějak k tomu prádlu dostane
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky liju nahoru do davkovace na prasek
Delam to tak pokazdy. Ono to stece dolu a jeste to oplachne voda, takze v pohode ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já používám Persil a pere bez problémů. Liji do dávkovače v pračce a odměřuji jen vrškem na láhvi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit