Jakou dopravní firmou odeslat zakoupené zboží?

817
6.8.09 12:44

Jakou dopravní firmou odeslat zakoupené zboží?

Ahojte holky, mám dotaz, je to urgentní. Koupili jsme přes internet vestavěnou mikrovlnku, ale špatný rozměr a nepasuje nám do skříňky. Můžeme ji samozřejmě do 14 dnů vrátit, ale musíme ji poslat takovou dopravní službou, která na místě umožní rozbalení a překontrolování zásilky, jinak ji firma nepřijme. Volali jsme na PPL a Toptrans, ale ti tohle nedělají. Internetový obchod nám řekl, přivézt ji osobně, ale z Brna do Českých Budějovic kvůli tomu fakt nepojedu. Jestli neseženeme nějakou službu, je trouba tím pádem nevratná a je nám k ničemu. Nevíte prosím o přepravní firmě, která umožní na místě zásilku překontrolovat? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
6.8.09 12:49

Co treba GLS?A cim to poslali oni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.8.09 13:02

My jezdíme s eKurýr a Globus car. Zkus se tam poptat. eKurýr nám vzal i nezabalené počítače.
 Katka

• Citovat
  • Upravit
817
6.8.09 13:04

Oni to poslali TopTrans, ale když tam manžel volal, tak mu řekli, že řidič nebude čekat, až to tam technik rozbalí a překontroluje. A bez toho zásilku nepřijmou. Takže trouba je v podstatě nevratná. V tom internetovém obchodě jsem nakoupila už několik věcí a tímhle mě teda fakt zklamali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
6.8.09 13:11

Zkus to co psala Anonymni.Mimochodem me by zajmalo jestli to ze to musi prevzit a rozbalit mate uvedene v obchodnich podminkach . Zbozi lze do 14 dnu vratit bez udani duvodu a smozrejme neposkozeno.Ale zajmalo by me kde maji npsano ze to tk musite udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.8.09 13:12

Ps: nejsem si jistá, zda mají ze zákona nárok na takovéto podmínky. Měla bys vrátit zboží nepoužité, nepoškozené a v původním obalu. Zkus zapátrat. Poptej se třeba na ČOI a uvidíš. Třeba to jen zkouší. Vždyť když jim to pošleš zpátky, oni peníze nebo jiné zboží pošlou až to budou mít u sebe. A kdyby to bylo poškozené, dostaneš prd.
 Katka

• Citovat
  • Upravit
24320
6.8.09 13:26

Taky mi to totiz prijde divne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
6.8.09 13:50

nejjednodušší je zavolat přímo na českou obch.inspekci, mně tam už poradili několikrát…
někdy si totiž prodejci dávají do obchodních podmínek nezákonné požadavky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
6.8.09 13:55

Díky holky. Já si myslím, že se tak snaží lidi odradit, aby zboží vraceli. Nicméně ještě jednou jsem se spojila s tou paní z internetového obchodu a ta mi napsala, že TopTrans kontrolu výrobku umožní. Když manžel volal na TopTrans, tak mu řekli, že rozhodně na to čekat nebudou, ale myslím si, že tohle je spíš něco mezi tím obchodem a dopravcem. Tak to asi risknu a pošlu to zpět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
9.8.09 14:27

Ahoj Mandarinko, ještě by jsi mohla zkusit Poštu. Každopádně bych požadovala doklad o převzetí vyměněného zboží, podpis odpovědné osoby, to vše na hlavičkovém papíře. No a samozřejmně nějaké písemné obeznámení o dalších krocích. Ať máš aspoň něco v ruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí