Genciánka v těhotenství

FloraBolger
13.5.10 16:08

Genciánka v těhotenství

Ahoj holky, mám jen stručný dotaz. Můžu používat v těhotenství genciánku (například na afty atp.)? Zkoušela jsem hledat na netu, ale tam se o ní píše jen v souvislosti s kojením. Takže to zkouším tady…Díky moc za odpovědi :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21618
13.5.10 22:09

podle mě by to nemělo uškodit, když si vezmeš, že doktoři běžně doporučují mazatí prsa při kojení, když má dítě moučnivku. ale radši bych to s ní nepřeháněla… kdysi tu proběhla nějaká studie, že je snad karcinogenní (ale ruku do ohně bych za to nedala, jen mi to tak ulpělo někde vzadu v hlavě ;-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
13.5.10 22:37

JJ, při kojení jsem ji měla - právě kvůli moučnivce. Ale v těhu netuším…Po mých zkušenostech se i doktoři dělí na 2 „tábory“, kdy jeden na genciánku nedá dopustit a druhý právě naopak. Na příslušnici druhého tábora jsem bohužel dnes narazila i v lékárně, když jsem genciánku kupovala. Takže na můj dotaz odpověděla osobním názorem, ale nedozvěděla jsem se, jestli je tam v těhu vyloženě kontraindikace… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10813
13.5.10 22:43

no jo ono vzhledem k tomu ze uz je to spise starsi zalezitost a neni to klasicky vyrabeny lek ale laicky receno proste michane v lekarne tak k tomu klasicky pribalovy letak nnei.. tudiz ani rozepsane kontraindikace

ja bych pacientce taky rekla ze radsi nedavat( vzhledem ke studii o karcinogenite) ja proste u tehu a kojicich jsem 10× opatrnejsi nez u klasickych dospelych…

proc nedat neco co JE povoleno??
ted treba dost chvali tohle
http://www.lekarna.cz/aloclair-gel/
nebo pak treba propolisovou tinkturu nebo tak neco??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí