Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych do domu rodičů klidně investovala, stejnak to celé nebo podíl zdědíš a můžeš prodat. Ten rozvod může být na dýl, no, ale taky z toho bude dost peněz, takže podat žádost a zkus se poradit s právníkem, jestli zkusíte dát předběžko, že by ti to možná pomohlo…
Jinak teda osobně bych byla normálně v nájmu dle své volby, žádný problém, sice to něco stojí, ale člověk má klid. ![]()
A rodiče na tebe část domu prepisou? Máš na rekonstrukci peníze? Když je tam jen půda tak to budou aspoň 2 mega.
@Anonymní píše:
Dluhy neudělá, toho se nebojím. Má úspěsnou zavedenou firmu a vysoké příjmy. Na peníze je opatrnej, nemovistostí se zbavovat určitě nebude. Jde mu hlavně o zisk.. Jen je bude chtít přepsat na děti, aby mě z nich nemusel vyplatit..
pokud máte ty nemovitosti v rámci sjm, tak bez tvého souhlasu to nepůjde…
@Tomie píše:
Já bych do domu rodičů klidně investovala, stejnak to celé nebo podíl zdědíš a můžeš prodat. Ten rozvod může být na dýl, no, ale taky z toho bude dost peněz, takže podat žádost a zkus se poradit s právníkem, jestli zkusíte dát předběžko, že by ti to možná pomohlo…Jinak teda osobně bych byla normálně v nájmu dle své volby, žádný problém, sice to něco stojí, ale člověk má klid.
Jedine to prepsat na ni s vecnym bremenem a vyrovnat se jiz ted se sourozenci.
Jinak ona do toho vrazi treba ty 2 miliony, zvedne to hodnotu nemovitosti a pak z te vyssi ceny bude vyplacet ostatni?
@Anonymní píše:
Je tam jen prázdná půda, muselo by se to celé vybudovat..
Aha, tak to bych do vypořádání sjm zůstala v nájmu.
@unuděná píše:
Nebyla bych si tak jistá.. Jak píšu, s dobrým právníkem se dají udělat i větší zvěrstva, už jsem viděla odkloněné miliony SJM a normálně to prošlo
Nepíšu o milionech, pisu o prevodu bytu v SJM, tam můžeš mit jakeho pravnika chces a pokud nepadelas overeny podpis manzelky, tak ti katastr nic neprevede.
@unuděná odkloněné peníze klidně-ty si může poslat kam chce, stejně jako manželka, ale pokud je jednou napsaná na katastru, tak bez jejího podpisu to nemůžou přepsat. Druhá věc je, pokud by tam byl napsaný jenom manžel, tak si to teoreticky může prodat nebo přepsat, ale ona to může zpochybnit a převod zneplatnit.
@Anonymní píše:
Je tam jen prázdná půda, muselo by se to celé vybudovat..
„se to celé vybudovat“ - kdo to zaplatí? za 2 miliony to nezfoukneš,
a jak píší ostatní, kdo jednou zdědí barák?
Já bych začala intenzivně řešit rozvod a vypořádání majetku. Včera bylo pozdě.
@stinga píše:
„se to celé vybudovat“ - kdo to zaplatí? za 2 miliony to nezfoukneš,
a jak píší ostatní, kdo jednou zdědí barák?
Zaplatí se to penězi z majetkoveho vyrovnání.
Otázka nebyla jak se zařídit hned teď, ale vymyslet plán do budoucna. Ne příliš vzdáleného.
Jestli jít cestou generačního bydlení nebo bytu v paneláku. Dědičky jsme dvě, ještě jsme to spolu neřešily. Potřebovala jsem i názory jiných lidí.
Zatím zůstanu v nájmu, ale nemůžu v tomto bytě zůstat napořád. Max. do, konce příštího roku
@Anonymní píše:
Dluhy neudělá, toho se nebojím.Má úspěsnou zavedenou firmu a vysoké příjmy.Na peníze je opatrnej, nemovistostí se zbavovat určitě nebude. Jde mu hlavně o zisk.. Jen je bude chtít přepsat na děti, aby mě z nich nemusel vyplatit..
A právě proto si může najmou dobrého právníka a účetní, kteří zajistí, že až se budeš za rok dva rozvádět, už nebude co dělit…Riskuješ, že přijdeš o vše. V čem je rozdíl, jestli se rozvádět teď nebo za rok? děti už jsou velký, tak si v klidu sedněte a proberte to…
Nic u rodičů neopravuj. Jelikož ještě je zatáhnes do sporu. A to tím, že společne peníze použijes na rekonstrukci půdy. Takže až dojde na soud, milý manžilek bude mít eso v rukávu.
Takže tenhle týden obvolat právníky. Sjednat si schůzku a předat co nejvíc informací a šup. Zažádat na ospodu o svěření dítěte do péče, poté podat žádost o rozvod. A už to pojede.
Tohle mě nadzvedava že židle. Žena se bojí a chlap si s ji vytira podlahu. ![]()
Jste manželé, takže stejná úroveň žití. A placení alimentů pěkně výměrem. Ne žádné trapné směšné částky.
A žádné slitování. On ho s tebou taky nemá. Žádné nechám to potom a potom. Ani náhodou. Tvoji povinnosti je zajistit dětem řádně alimenty. Prostě zákon hovoří jasně. Přestaň se ho bát.
Pokud s ním nechceš komunikovat, tak dej právníkovi plnou moc.
Ale začni jednat! Každý den se okrádás o peníze. A děti taky.
Tvuj muž si bude žít jako král a vy budete dřít bídu s nouzi. ![]()
Začni jednat. Právník ti vše vysvětlí a otevře oči. Budeš koukat na co máš nárok a o co se okrádás.
Zatim bych zustala kde jsem a resila urychlene pravnika, rozvod a vyporadani sjm. A potom teprve bydleni. Vcers bylo pozde.
@Anonymní píše:
Zaplatí se to penězi z majetkoveho vyrovnání.
Otázka nebyla jak se zařídit hned teď, ale vymyslet plán do budoucna. Ne příliš vzdáleného.
Jestli jít cestou generačního bydlení nebo bytu v paneláku. Dědičky jsme dvě, ještě jsme to spolu neřešily. Potřebovala jsem i názory jiných lidí.
Zatím zůstanu v nájmu, ale nemůžu v tomto bytě zůstat napořád. Max. do, konce příštího roku
no tak to je oříšek, když nejsi jedináček, tak do toho bych nešla,
musela bys sestru vyplatit i z toho, co tam zbuduješ ty
No jo, jenze kdyz budes investovat do toho podkrovi, tak vzhledem k tomu, ze jste porad manzele, tak by si mohl mamzel narokovat pulku investovanych penez ![]()
Porad jsou to jeste vase penize.