Generační bydlení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
393
14.9.22 09:34
@Ťarbík01 píše:
Nic u rodičů neopravuj. Jelikož ještě je zatáhnes do sporu. A to tím, že společne peníze použijes na rekonstrukci půdy. Takže až dojde na soud, milý manžilek bude mít eso v rukávu.
Takže tenhle týden obvolat právníky. Sjednat si schůzku a předat co nejvíc informací a šup. Zažádat na ospodu o svěření dítěte do péče, poté podat žádost o rozvod. A už to pojede.
Tohle mě nadzvedava že židle. Žena se bojí a chlap si s ji vytira podlahu. :cert:
Jste manželé, takže stejná úroveň žití. A placení alimentů pěkně výměrem. Ne žádné trapné směšné částky.
A žádné slitování. On ho s tebou taky nemá. Žádné nechám to potom a potom. Ani náhodou. Tvoji povinnosti je zajistit dětem řádně alimenty. Prostě zákon hovoří jasně. Přestaň se ho bát.
Pokud s ním nechceš komunikovat, tak dej právníkovi plnou moc.
Ale začni jednat! Každý den se okrádás o peníze. A děti taky.
Tvuj muž si bude žít jako král a vy budete dřít bídu s nouzi. :cert:
Začni jednat. Právník ti vše vysvětlí a otevře oči. Budeš koukat na co máš nárok a o co se okrádás.

Presne tak, zakladatelko, uvedom si, ze Ty nechas odrbavat nejen sebe, ale i deti. A ex teda musi byt povedenej, kdyz mu neni blby byt v baliku a detem poslat par susnu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.9.22 09:41
@Anonymní píše:
Zaplatí se to penězi z majetkoveho vyrovnání.
Otázka nebyla jak se zařídit hned teď, ale vymyslet plán do budoucna. Ne příliš vzdáleného.
Jestli jít cestou generačního bydlení nebo bytu v paneláku. Dědičky jsme dvě, ještě jsme to spolu neřešily. Potřebovala jsem i názory jiných lidí.
Zatím zůstanu v nájmu, ale nemůžu v tomto bytě zůstat napořád. Max. do, konce příštího roku

Tak jestli myslíš trvalé řešení, tak bych do generačního bydlení nešla. Budeš otrokem péče o rodiče a v podstatě si tím zazdíš šanci na nový začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.9.22 10:22
@Keyllah píše:
A právě proto si může najmou dobrého právníka a účetní, kteří zajistí, že až se budeš za rok dva rozvádět, už nebude co dělit…Riskuješ, že přijdeš o vše. V čem je rozdíl, jestli se rozvádět teď nebo za rok? děti už jsou velký, tak si v klidu sedněte a proberte to…

Jen to, s dovolením, podepíšu :pankac:

Zakladatelko, vážně bych mu nedávala rok čas, aby stihl čarovat s majetkem.
Dobrého právníka HNED.

p. s. K dotazu na bydlení - kolem mě nejedna zkušenost, že rodiče ve společném bydlení mají tendence se k potomkům v jakémkoli věku chovat jako k dítěti ve smyslu " kam jdeš, kdy přijdeš„, s postupujícím věkem a úbytkem sil se chovat ne úplně rozumně, rychleji se posunout k "nezvládnu, nemůžu, zařiď, zajisti“ přestože kdyby dítě po ruce nebylo, tak by zvládli s přehledem.
Na tvém místě FOFREM rozjedu rozvod a pak bych hledala bydlení nedaleko rodičů, abys byla po ruce, ale ne u nich doma. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7847
14.9.22 10:47
@Anonymní píše:
Dluhy neudělá, toho se nebojím. Má úspěsnou zavedenou firmu a vysoké příjmy. Na peníze je opatrnej, nemovistostí se zbavovat určitě nebude. Jde mu hlavně o zisk.. Jen je bude chtít přepsat na děti, aby mě z nich nemusel vyplatit..

Tak v tom případě o ničem nepřemýšlej a utíkej za dobrými právníky! Každým dalším dnem mu dáváš prostor k tomu, aby vytvořil uměle dluhy, na kterých se budeš podílet, ponížil hodnotu firmy, nebo ji převedl jinam, prostě celkově aby byl celkový majetek k rozdělení nejlépe v červených číslech. Věř mi, jsem chlap, takže vím, jak uvažují chlapi, když se mají u rozvodu dělit. Zrovna teď se mi rozvádí kamarád a už má sepsané s dalším kamarádem papíry na umělé zadlužení domu, aby se nemusel dělit.
Jo a uprav si slovník, používáš špatné výrazy. Manžel má zavedenou firmu a má vysoké příjmy je špatně. Správně je MY MÁME zavedenou firmu a vysoké příjmy. Stejně tak ti náleží polovina z každé koruny nájmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2720
14.9.22 11:01

@rmot má pravdu. Tvůj manžel se na rozvod už dávno připravuje a zadarmo ti nic nedá. Což už ti dokazuje, když máte byty na pronájem a ty si pronajímáš za své. U rodičů nic nepredelavej.
Nech si pomoc od pravniku, nešetři na nich a jejich návštěvu už neodkladej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.22 11:11
@j.a.n.i1 píše:
Nepíšu o milionech, pisu o prevodu bytu v SJM, tam můžeš mit jakeho pravnika chces a pokud nepadelas overeny podpis manzelky, tak ti katastr nic neprevede.

Jak někdo zmínil, stačí umělé zadlužení, ona tímpádem nic nevysoudí a hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.22 11:25

Všem moc děkuji za názory a i za nakopání :D
Já vím, že z toho pořád vycházím jako kráva. Jen jsem si myslela, že až emoce opadnou, že se nějak rozumně domluvíme. No, asi ne… To ego..

• Citovat
  • Upravit
4705
14.9.22 12:09
@Anonymní píše:
Všem moc děkuji za názory a i za nakopání :D
Já vím, že z toho pořád vycházím jako kráva. Jen jsem si myslela, že až emoce opadnou, že se nějak rozumně domluvíme. No, asi ne… To ego..

Hele, tak to vůbec :kytka:
prostě ti chybí křivácký způsob myšlení a chtěla jsi to řešit v klidu, asi hlavně kvůli dětem.

Jenže už jeho současný přístup naznačuje, že bys na to velmi pravděpodobně dojela.
Kdybys sem teď psala " manžel a já jsme od sebe, bydlím v jednom z našich bytů, směrem k dětem je velkorysý a stará se, aby jim nic nechybělo", pak možná, MOŽNÁ by byla šance.
Ale ani tak bych na tvém místě neriskovala, protože pak se v okolí vyloupnou „zkušení rozvedení“ a vysvětlí mu postupy, jak na to. Následuje výkonný právník a je vymalováno. :nevim:

Právníka zvol opravdu pečlivě, o těch dobrých se to ví - poptej se lidí ve svém okolí.
Držím ti palce a přeji hodně sil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79706
14.9.22 13:00
@stinga píše:
„se to celé vybudovat“ - kdo to zaplatí? za 2 miliony to nezfoukneš,
a jak píší ostatní, kdo jednou zdědí barák?

1+kk v pohodě. Nebo i 2+kk. Pokud je dobrá střecha a stropy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
14.9.22 13:20

Jít k rodičům po tolika letech a ještě jim vlastně rekonstruovat dům, pokud není tvůj, to je fakt „bozi“ nápad a odejít od chlapa k rodičům je jak jít z deště pod okap.

Me by bylo fuk, co si chlap nepreje či nechce, ale pokud jste byty nakoupili za manželství a jsou v sjm, tak bych se do jednoho nastehovala-bez ptani se jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
14.9.22 13:29

@Ahep jasně, jen musí v souladu se smlouvou ukončit nájemní vztah a to v dnešní době - pokud by to mělo být předčasné vypovězení NS - nebude nic snadného a fakt to chce právníka a počítat s kompenzací pro nájemníky a minimálně 3 měsíci k vystěhování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
14.9.22 13:35

Zda jít k rodičům, bych se rozhodovala podle toho, jaké s nimi máš vztahy. Pokud jsou to rodiče, kteří tě budou 10× za den kontrolovat a nadávat ti za špinavé schody a že jim dupete nad hlavou, tak to asi nebude to pravé ořechové.

• Citovat
  • Upravit
1389
14.9.22 13:41

K rodicum v zadnem pripade. Bydlela jsem s exmanzelem v dome, ktery mu patril, 2 bytove jednotky v prizemi, 1 v patre. V jedne z nich tchyne. Nebyl to jeji dum, stejne do vseho kecala a cpala se nam do zivota. Pri predstave, ze by ji dum patril… :cert:
Ja jsem s ni vychazela celkem v pohode, mnohem lepe nez exmanzel, ten ji nesnasel. To jen pro obvykle obrance tchyni. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.22 18:57

Když to procitam…není tvůj ex náhodou náš soused? To je úplně stejný dáreček. Manželku má kdesi, děti taky, nikdo z nich za ním nejezdí, vedle nás je s velmi mladou milenkou o celou generaci, hromady nemovitostí a k původní rodině se chova úplně stejně. Nemluvě o tom že je to hajzlik non plus ultra a prsty má dlouhý ve všem.

• Citovat
  • Upravit
574
15.9.22 12:53

Čili sama píšeš, že dostaneš peníze z majetkového vyrovnání a rozhoduješ se jen jestli si za to pořídíš půdní vestavbu u rodičů, nebo byt.

To ale záleží na tvých preferencích. Bydlení v domě je samozřejmě úplně o něčem jiném, ale každý nemusí vyjít s rodiči. Bude to asi zhruba stejné jako předtím, než ses od nich odstěhovala. Takže zvaž, jestli ti to dříve u rodičů vyhovovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí