Snížit nájemné?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
154
8.9.22 12:37

Snížit nájemné?

Ahoj holky,

mám takové dilema. Pronajala sem před mesicem byt v novostavbě. Při podpisu nájemní smlouvy vše fungovalo, bohužel pár dni na to odstrihli El. Přípojku společných prostor, protože ji developer zapomněl prehlasit a neplatil. V celém baráku tedy neteče tepla voda a nesvítí světlo ve společných prostorech. Už máme termín, kdy přijdou přípojku znovu namontovat. Každopádně se to táhne už měsíc. Nájemnici jsem se omluvila, ale to ji bohužel moc nepomůže. Přemýšlím, že bych jí jako omluvu aspoň o něco snížila nájemné. Myslíte že je to dobrý nápad? A o kolik případně byste nájem snížili? Nájemné je 13tis + poplatky

Jde mi o to, že je tam nová, tak abych ji „nerozmazlila“. První nájemné platila při předání bytu, druhý nájem bych měla mít na účtě zítra. Nebo jestli počkat, jestli zaplatí nájem a pak se s ní domluvit? Ač působí spolehlivě, mám fakt strach, že nezaplatí :roll:

Popřípadě nevíte, jestli by se dala nějaká náhrada vymáhat po developerovi? Zavázal se zaplatit poplatek za znovupripojeni přípojky. Ale tohle není prvni věc, co se s nimi řeší. Jednatel je arogantní člověk na ránu… Nejde ani tak o prachy jako o princip…

Díky předem za rady a hezký den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
319
8.9.22 12:49

Tak pokud se to týká společných prostor a ne bytu konkrétně, pak asi není potřeba snižovat nájemné. Nájemné v bytech snižuju jen, když se problém týká konkrétně bytu samotného. V jednom bytě jsme minulý týden dokončili rekonstrukci kuchyně a jelikož to bylo za pochodu, nechci po paní měsíční nájemné vůbec. Ale když nepojede výtah, nebo nebude svítit světlo na chodbě, tak proč snižovat. Pak by chtěl snižovat každý a to za každý prd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26847
8.9.22 12:51

@Ughg Pokud se najemkyne sama neozve, tak bych to nechala byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.9.22 12:54

Je tvojí povinností poskytnout slevu na nájemném, protože v bytě je podstatná závada. Jako majitelé bytů se spojte a škodu vymáhejte p developerovi.

• Citovat
  • Upravit
154
8.9.22 12:55

@Soher asi jsem to blbě napsala. Jde o to, že už celý měsíc neteče tepla voda v bytě. Na společnou elektřinu jede plynový kotel, který tu vodu ohřívá. Není elektřina - nefunguje kotel - neteče teplá voda. Kdyby šlo jen o světla na chodbě, tak to neřeším. Ale ta teplá voda by mě osobně štvala. V bytě je Teda vana, tak se člověk nějak osplichne ohratou vodou z plotny, ale stejně je to dost omezujici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.9.22 12:56

Nájemné bych nechala, ale třeba pokud máte nějakou částku danou na služby(osvětlení na chodbě apod.),tak bych uvažovala o snížení částky, pokud půjde o delší dobu, pokud o dny, tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
8.9.22 12:59
@Ughg píše:
@Soher asi jsem to blbě napsala. Jde o to, že už celý měsíc neteče tepla voda v bytě. Na společnou elektřinu jede plynový kotel, který tu vodu ohřívá. Není elektřina - nefunguje kotel - neteče teplá voda. Kdyby šlo jen o světla na chodbě, tak to neřeším. Ale ta teplá voda by mě osobně štvala. V bytě je Teda vana, tak se člověk nějak osplichne ohratou vodou z plotny, ale stejně je to dost omezujici :nevim:

Ty jo, to je hodne neprijemna vec. Myslela jsem, ze to nejde par dni. To je skoro na odpusteni najemneho, nechat jen poplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
@Ughg píše:
@Soher asi jsem to blbě napsala. Jde o to, že už celý měsíc neteče tepla voda v bytě. Na společnou elektřinu jede plynový kotel, který tu vodu ohřívá. Není elektřina - nefunguje kotel - neteče teplá voda. Kdyby šlo jen o světla na chodbě, tak to neřeším. Ale ta teplá voda by mě osobně štvala. V bytě je Teda vana, tak se člověk nějak osplichne ohratou vodou z plotny, ale stejně je to dost omezujici :nevim:

Pro mne jako najemce je netekouci tepla voda podstatna vada BYTU, a bylo by mi celkem jedno, kdo za to muze. Snizeni bych chtela, aspon 20%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
@Ughg píše:

Neteče jí celý měsíc teplá voda a ty se ptáš, jestli bys ji nějakou náhradou nerozmazlila? No, nemám slov. On Tvůj byt taky není jediný k pronájmu a každý nájemník by tohle taky netrpěl, zvláště, pokud by došlo k dalším problémům nebo se tyto opakovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8614
8.9.22 13:00

Já bych nesnižovala, ale dala bych jí zpětně nějakou kompenzaci - zkrátka nemíchala bych nájem a tuto věc dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
8.9.22 13:02

@Ughg otázka nemá znít jestli ano nebo ne. Jsi povinná snížit nájemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
8.9.22 13:06

Určitě bych nájem o několik tisíc snížila, měsíc bez teplé vody si nedovedu představit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
8.9.22 13:18

Domluvím se tedy s nájemkyní na snížení nájemného. Všem moc díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.9.22 13:19

Holky, zas jsme u toho, že se tady rozdávají rady, ale obtěžoval si někdo přečíst občanský zákoník?

• Citovat
  • Upravit
1266
8.9.22 13:22

Tak za poskytování ubytování v tomto stylu bys po ní neměla chtít vůbec nic. Naopak buď ráda, jestli nájemnice situaci neřeší. Což je teda divné, že by jí nevadilo, že měsíc nemá teplou vodu a světlo. Vlastně se divím, že je to pořád ještě nájemnice a že už nedala výpověď z nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí