Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ughg píše:
Domluvím se tedy s nájemkyní na snížení nájemného. Všem moc díky za rady
A myslis snížit jen za dobu, co je bez ty vody, že jo? ![]()
@a12 píše:
A myslis snížit jen za dobu, co je bez ty vody, že jo?
Tak samozřejmě ![]()
@greenapple píše:
Jo, tohle, co nabízíš, je bydlení s miliony hvězdiček. Chápu, že jsi spokojená, jiného takového b. l.b. a už neseženeš, takže jí zařiď aspoň neco.
Nevim jak je byt velkej, ale mě 13000 nájem přijde docela slusnej, u nas v novostavbach by dneska dala minimálně 20 bez poplatků teda, tak třeba ji za ty peníze nevadí měsíc delat blba, kdyz se měla kde umejt. Určitě může jít platit najem někomu jinymu, ale třeba taky úplně jinou částku.
@a12 píše:
Nevim jak je byt velkej, ale mě 13000 nájem přijde docela slusnej, u nas v novostavbach by dneska dala minimálně 20 bez poplatků teda, tak třeba ji za ty peníze nevadí měsíc delat blba, kdyz se měla kde umejt. Určitě může jít platit najem někomu jinymu, ale třeba taky úplně jinou částku.
Tak každý má jiný požadavky. Tady je ale prvotní a pro mě docela zásadní problém, že se majitelka bytu neobtěžovala nájemkyni ani omluvit a domluvit se. Řeší to tady s námi. Měsíc neteče teplá voda, fajn… Kdyby nájemkyně nezaplatila nájemné za měsíc, tak bude čóromóro, že…
@Janli píše:Že se s tim Eliáš patlal… Stačila úvodní ustanovení a k nim jen přihodit paragraf, že výklad a osvedcene právní názory jsou k dispozici na emiminu a hotovo
Holky, zas jsme u toho, že se tady rozdávají rady, ale obtěžoval si někdo přečíst občanský zákoník?
@greenapple píše:
Tak každý má jiný požadavky. Tady je ale prvotní a pro mě docela zásadní problém, že se majitelka bytu neobtěžovala nájemkyni ani omluvit a domluvit se. Řeší to tady s námi. Měsíc neteče teplá voda, fajn… Kdyby nájemkyně nezaplatila nájemné za měsíc, tak bude čóromóro, že…
Co si vymyslis prosimte?
už v úvodním příspěvku píše, že se nájemnici omlouvala, ale to ji nepomůže.. Tak tu teď řeší, jak postupovat dal, nevidím na to nic spatnyho
ten první krok udělala, teď řeší jestli ji snížit nájem, kdyz se to táhne měsíc
píšou ji tady, že by snizili nájem, ona, že se půjde domluvit na snížení najmu.. Tak tu nekecej nesmysly ![]()
A jo, jinyho blbce za 13000 v dnešní době najde.
@a12 píše:
Co si vymyslis prosimte?už v úvodním příspěvku píše, že se nájemnici omlouvala, ale to ji nepomůže.. Tak tu teď řeší, jak postupovat dal, nevidím na to nic spatnyho
píšou ji tady, že by snizili nájem, ona, že se půjde domluvit na snížení najmu.. Tak tu nekecej nesmysly
Je to mimo téma, ale proč hodnotíte výši nájmu, když vůbec nevíte, kde ten byt je a jak je velký? To je teda zase diskuze.
@Josefuna píše:
Je to mimo téma, ale proč hodnotíte výši nájmu, když vůbec nevíte, kde ten byt je a jak je velký? To je teda zase diskuze.
Tak byt v novostavbě je v dnešní době dražší i na naší vesnici bez pošty skoly, skolky a s obchodem kde koupíš rozpekany pečivo.
Ale píšu to proto, že uživatelka se hned navazi do zakladatelky a ze dalšího takovýho blbce nenajde. Zakladatelka to řeší, tak se dá odpovědět slušně. A proč bych nehodnotila, kdyz ji zakladatelka zverejnila, tak se ji to asi zdálo jako podstatná informace, právě kvůli její výši vs ta nastala situace
@a12 píše:
Co si vymyslis prosimte?už v úvodním příspěvku píše, že se nájemnici omlouvala, ale to ji nepomůže.. Tak tu teď řeší, jak postupovat dal, nevidím na to nic spatnyho
píšou ji tady, že by snizili nájem, ona, že se půjde domluvit na snížení najmu.. Tak tu nekecej nesmysly
Jo, píše tam něco o tom, že si novou nájemnici nechce rozmazlit. To se jí daří. Každopádně by dle mého mdlého úsudku měla makat hlavně na nápravě situace. A jako 13.000 bych za byt bez teplé vody neplatila, to bych se radši s brekem vrátila k rodičům. A kecat si tu budu, co se mi zlíbí, stejně jako ostatní
![]()
@a12 píše:
Tak byt v novostavbě je v dnešní době dražší i na naší vesnici bez pošty skoly, skolky a s obchodem kde koupíš rozpekany pečivo.
Ale píšu to proto, že uživatelka se hned navazi do zakladatelky a ze dalšího takovýho blbce nenajde. Zakladatelka to řeší, tak se dá odpovědět slušně. A proč bych nehodnotila, kdyz ji zakladatelka zverejnila, tak se ji to asi zdálo jako podstatná informace, právě kvůli její výši vs ta nastala situace
Tak snad záleží na lokalitě a ne na tom, že je jen v novostavbě. Ceny se pořád dost liší dle lokality. A čím menší město či vesnice, tím se hůře hledá stabilní a slušný nájemník.
Za 13 tisíc Kč plus poplatky opravdu všude nepronajmeš, to jsi pak na 16-17 tisících celkem, při dnešních cenách energií ještě více.
Příspěvek upraven 08.09.22 v 14:35
@Josefuna píše:
Nebo jestli je vedle dalnice, spalovny odpadu…
Ale urcite to vydrzi par dalsich stran. ![]()
@greenapple píše:
Jo, píše tam něco o tom, že si novou nájemnici nechce rozmazlit. To se jí daří. Každopádně by dle mého mdlého úsudku měla makat hlavně na nápravě situace. A jako 13.000 bych za byt bez teplé vody neplatila, to bych se radši s brekem vrátila k rodičům. A kecat si tu budu, co se mi zlíbí, stejně jako ostatní![]()
Ale ty musíš zaplatit, nemůžeš jen tak odejít, je tam také nějaká výpovědní lhůta a když závada není na straně majitelky, nemůže ji ovlivnit, tak těžko můžeš jen tak nezaplatit. Můžeš odejít, ale majitelka má kauci, budeš hledat další byt, třeba zaplatíš další provizi, náklady na stěhování. Ono to není jen tak, že odejdeš ze dne na den.
@greenapple píše:
Jo, píše tam něco o tom, že si novou nájemnici nechce rozmazlit. To se jí daří. Každopádně by dle mého mdlého úsudku měla makat hlavně na nápravě situace. A jako 13.000 bych za byt bez teplé vody neplatila, to bych se radši s brekem vrátila k rodičům. A kecat si tu budu, co se mi zlíbí, stejně jako ostatní![]()
Tou nápravou situace myslíš to, že půjde tu přípojku osobně připojit nebo vosouloží půlku energetiků, aby to urychlila? Jsou místa, kde je tak těžký sehnat ucházející nájem, že se radši na měsíc uskromníš, když už konečně něco seženeš, než aby jsi o to přišla.
@greenapple píše:
Však vám ten byt taky nikdo nenutí. Klidně si bydlete u rodičů. Čtete vůbec, co tady píši ostatní nebo sem píšete jen s cílem navážet se do ostatních?
Nefunguje jen jedna složka za kterou nájem platíš, ostatní jsou v pořádku, tedy není důvod nájem neplatit vůbec a ano, občas se to stane, není to trvalá vada. Tedy je důvod ke slevě na nájmu, to jsem uvedla. Ale jedná se jen o procentuální část. Aby byl důvod nájem neplatit vůbec, musel by být byt neobyvatelný.