Nespokojenost s bydlením

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.9.22 19:45

Nespokojenost s bydlením

Ahoj,
jste/byla jste někdo taky hodně nespokojená, nešťastná z bydlení? Jak dlouho jste s tím pocitem žily a povedlo se vám to vyřešit? Nebo kdo to prožíváte teď, kde vidíte světlo na konci tunelu nebo přišla jste některá na něco, co vám pomohlo změnit nastavení zevnitř a nespokojenost se otočila ve spokojenost, jde to vůbec u bydlení? Hrozně se v tom plácám, máme byt ve starším domě, prostoru je dost, ale prostě tu nejsem šťastná, na zásadní rekonstrukci nejsou peníze atd. a mám nějak pocit, že by to stejně pocit nezměnilo :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14574
3.9.22 19:55

Já jsem člověk, co to řeší aktivně. Umim malovat a natirat opravdu dobre, mám už dost zkusenosti, takže si poradím vždy. Ono i to uspokojení z plodů vlastní práce je super a hlavně dlouhodobé, když si každý den můžeš říct, jak se ti to povedlo :lol: :palec: nebo když prijdes k někomu, kdo má vymalováno od malíře a zjistíš, ze ty to mas lip a hezci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: technické věci řeší manžel, to neumím.

Ještě siju, takže jsem schopna udělat si potahy a závěsy, záclony, bytový textil na míru podle potreby.

A co přesně ti na tom byte vadí? Vždy se to dá nějak poresit a vylepšit si myslím. Kor když mate prostor, ale i když je byt maličký, vždy muže byt hezky.

Příspěvek upraven 03.09.22 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.22 19:55

Před 8 lety jsem se stěhovala z domu do bytu. To byl hukot. Nějak jsem nebyla zvyklá mít domácnost vysperkovanou na 150procent. Na baráku bylo vždycky něco důležitého, seno, dřevo, uhlí, sem tam nějaká oprava, zahrada, zvířata…
Tady, na bytě nic. Na procházku z kočárem to tu podle mě prostě není. Buď z kopce nebo do kopce mezi paneláky a v přilehlé vesnici se kočár s autem na cestu opravdu nevejdou. V lese nejsou cesty pro kola ani kočárky. To je velká škoda. Myslím že by to bylo fajn. Takže mi zbývá jen to sídliště. Pokud někam chci musím jet. Velké plus: máme tu úplně všechno od doktora po školky a autobusy. Nic méně pokud by partner chtěl, mám v cuku letu zabaleno a s klidem bych tu snad všechno nechala. Nejsem z města prostě odvářená.

• Citovat
  • Upravit
24609
3.9.22 19:57

Tak jestli nemáte na to se někam přestěhovat, nebo nemůžete, věnovala bych úsilí ke zvelebení stávajícího bydlení. Zkuste najít nějaké kladné stránky vašeho bytu, třeba ten prostor, a pohrajte si s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.9.22 20:33

Co myslis zasadni rekonstrukci?
Udelat z toho laminoplastovou designovou zalezitost? To ti stesti nezaruci :nevim:.
Predelavat muzes i postupne, vlastnorucne a z bazaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11793
3.9.22 20:35

Jestli není moc peněz na zásadní rekonstrukci tak to vysperkujte jinak…oni už hodně udělá třeba jen že se vymaluje…starsi osoupany nabytek hezky zrenovovat…obrousit nalakovat nebo oblepit pěknou tapetou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.9.22 20:44

Počkala bych na nový zálohy. A na zimu.
Vděčnost za střechu nad hlavou a jiný starosti úhel pohledu změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.22 00:22

No… žila jsem vždycky jen tam, kde jsem se cítila dobře. :nevim: Tak nějak si ani neumím představit vracet se někam den co den a nemít to tam ráda. Nepíšeš detaily, čili těžko radit. Pokud to tam vlastníte - šetřit na rekonstrukci. Pokud nevlastníte, neinvestujte tam ani korunu a přestěhujte se. Nějak nevidím jinou cestu.

Ještě mi často babička říkávala, že věci, které chceme, aby fungovaly, fungovat budou. A pokud nechceme, fungovat nebudou nikdy. ;)
Pokud jsi na to místo naladěna pouze negativně, těžko se něco změní. Takže pokud tam bydlet „musíte“, je načase, abys začala chtít, aby se ti tam začalo líbit. Třeba to dává smysl. Mně to v životě častokrát pomohlo vidět věci z jiného úhlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
545
4.9.22 10:47

S bytem jsem se nikdy nesmířila. Pořídili jsme si zahrádku 10min cesty od bytu. A jsem relativně spokojená, už nemám pocit domácího vězení, vyřadím se na kytičkách, furt něco budujeme a jsme tam od jara do začátku zimy.
Nemít zahrádku, mohla bych mít být vyšperkovaný do posledního detailu a stejně bych nebyla šťastná.

Neuvedla jsi co tě na tom bytě tak štve. Špatný stav? Sousedi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12553
4.9.22 11:12
@Anonymní píše:
Před 8 lety jsem se stěhovala z domu do bytu. To byl hukot. Nějak jsem nebyla zvyklá mít domácnost vysperkovanou na 150procent. Na baráku bylo vždycky něco důležitého, seno, dřevo, uhlí, sem tam nějaká oprava, zahrada, zvířata…
Tady, na bytě nic. Na procházku z kočárem to tu podle mě prostě není. Buď z kopce nebo do kopce mezi paneláky a v přilehlé vesnici se kočár s autem na cestu opravdu nevejdou. V lese nejsou cesty pro kola ani kočárky. To je velká škoda. Myslím že by to bylo fajn. Takže mi zbývá jen to sídliště. Pokud někam chci musím jet. Velké plus: máme tu úplně všechno od doktora po školky a autobusy. Nic méně pokud by partner chtěl, mám v cuku letu zabaleno a s klidem bych tu snad všechno nechala. Nejsem z města prostě odvářená.

No vidis ja mesto miluji..knihovny, kavarny, histor. centrum, anonymita..vesnice, maxim kramek a zvedavi sousede..ani za nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10667
4.9.22 11:56
@lilith1 píše:
No vidis ja mesto miluji..knihovny, kavarny, histor. centrum, anonymita..vesnice, maxim kramek a zvedavi sousede..ani za nic..

Na vesnici taky máme knihovnu, kavárnu a historii… Krámek, ve kterém seženeš všechno, zvědavé sousedy nemáme, ba naprosto v pohodě. Anonymní bych být nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.24 10:50

Někdo nešťastný z bydlení takhle při sobotě? Podzim a už to na mě padá, sousedi na zabití atd :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Mrg
545
5.10.24 12:47
@Anonymní píše: Více

:mrgreen: takže už balím batůžek a jdeme hledat poklady (kešky) a zakončíme to na zahrádce, uděláme oheň, buřty a návrat do bytu až se tmou. Podzim ještě neznamená, že musíš být od rána do večera zavřená uvnitř ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.24 12:53

@Mrg Užijte si to! No já jsem na rizikovém těhotenství, ale naštěstí zatím můžu ven, tak jdeme se starším na drakiádu. Ale víc doma v zimě budeme a prudící sousedi jsou jenom doma :zed: Řešíme bydlení už tolik let, že už to přestávám dávat :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Mrg
545
5.10.24 13:21
@Anonymní píše: Více

Chápu tě, taky jsme v miniaturním bytě, se sousedy jsme se konečně po Xletech dostali na vzájemnou ignoranci. Čím se vyznačují ti vaši?
Jo s rizikovým je to horší, ale co se dá dělat, zas není to trvalá situace.
Pro mne je ještě tohle období před Vánoci ok, stále se dá chodit ven, pak ten shon kolem dárků, cukroví, uteče to strašně rychle. Ubíjí mne pak ten leden, únor. Kdy bývá venku fakt hnusně, to pak je dlouhé. Ale to zas řešíme vzájemnými návštěvami po přátelích. U vás by tedy museli jen k vám, ať máš klid, ale více dětí naráz a pár dospělých obvykle zažene a přehluší veškeré sousedy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí